Ik doe me anders voor

Ik doe me anders voor

17-05-2016 - Ik heb een probleem. Ik heb mezelf anders voor gedaan dan ik ben. Eigenlijk deed ik me voor als raar, gek en irritant. Nou ja, ik deed het onbewust. Ik wil nu al sinds een tijdje weer zijn wie ik echt ben, omdat ik erachter ben gekomen dat mijn rare gedrag toch niet bij mij hoort.


Maar nu, omdat ik voor gek verklaard ben, nemen mensen mij niet meer serieus. Ik heb 'zogenaamde' vriendengroepen: een vriendengroep in mijn oude klas, een vriendengroep in mijn nieuwe klas, een van alle mensen van alle klassen en familie op WhatsApp, een van alle mensen met wie ik nu chat op YouTube, een met mensen met wie ik vorig jaar chatte op YouTube, en een van mij en een goede vriendin. Maar in de eerste drie vriendengroepen ben ik al voor gek verklaard. Ik dacht eerst met een nieuwe school en klas een frisse start te kunnen maken. Maar omdat een meisje op mijn nieuwe school zit dat mij al kende als 'gek', moest zij zo nodig aan mijn nieuwe klasgenoten vertellen dat ik half gestoord ben. En op Instagram kent iedereen mij ook als gek. Alleen op YouTube en bij die goede vriendin kan ik mezelf zijn. En zoals ik daar ben wil ik ook graag in het echt zijn. Ik ben dan wel een beetje gek, maar ik wil ook normaal kunnen doen zonder dat iemand steeds: ‘Wat heb jij vandaag?’ zegt. Ik wil ook gewoon goede vrienden hebben buiten internet. Maar ik kan niet meer normaal doen, ik kan mezelf niet meer zijn. Eigenlijk ben ik echt heel anders dan dat ik mezelf heb voorgedaan. Hoe kan ik mezelf langzaam veranderen? Een 'gek'

Het is zo verleidelijk om je op internet anders voor te doen dan je in werkelijkheid bent. Niemand die je kent en je kunt zijn wie je wilt zijn. Maar op een gegeven moment kom je dan je werkelijke aard tegen en ontdek je dat je dat andere imago niet kunt volhouden. Zijn die vrienden op internet eigenlijk wel echte vrienden of zijn het mensen die jij bij je ‘andere ik’ vindt passen? Als zij alleen 'de gek’ kennen, dan moet je je afvragen of je met hen nog wel vrienden wilt zijn. Ben je bang dat ze je ‘echte ik’ niet leuk vinden? Dan zijn het waarschijnlijk ook niet de mensen die bij je passen. Langzaam veranderen is moeilijk. Het duurt heel lang voordat mensen je leren kennen zoals je werkelijk bent. Misschien is het een idee om in al die groepen waar ze jou als ‘gek’ kennen een bericht te posten waarin je uitlegt wie je werkelijk bent. Dat is niet gemakkelijk, maar wel eerlijk. Daar zul je heel veel reacties op krijgen, maar de mensen die echt aardig zijn en jou accepteren zoals je bent, zullen vrienden blijven. De rest haakt vanzelf af. En anders zit er niets anders op dan al die ‘fake-vrienden’ (want dat zijn ze, ze zijn net zo nep als jij je al die tijd hebt voorgedaan) te schrappen en verder te gaan met die paar echte vrienden die er echt toe doen. Op die manier komen er vanzelf weer nieuwe vrienden op je pad die jou accepteren zoals je werkelijk bent. 

Lees ook: GIRLZ Talk - Ik wil niet meer stelen

Tell us what you think

Durf jij altijd jezelf te zijn bij je vrienden?

  •  
  •  
  •  

5Reacties

 • Anonymous

  Anoniem Tue 17 May '16 16:00

  Reactie: Nee, ik probeer altijd leuker over te komen
  Reageer!
  Niet leuker, maar anders. Ik durf niet heel veel te zeggen omdat ik heel erg het gevoel heb dat ze me er liever niet bij hebben. Vooral mijn beste vriendin, of dat was ze denk ik, want we praten niet meer echt en de klik is best wel weg. Ik mis haar en voel me elke gekwetst als ik haar zie en zie dat ze niet erg veel meer om me geeft. Ze ligt altijd helemaal dubbel, vooral met een meisje die ik al niet mocht voordat ik mijn beste vriendin leerde kennen. Dat meisje die is niet zo aardig tegen mij, maar doet dat wel heel sluw zodat niemand wat doorheeft. En ik vind het helemaal niet erg dat mijn vriendin met haar omgaat, maar wel dat ze mij compleet vergeet. En ik weet niet eens waarom. Ik heb er al 3 keer met haar over gepraat maar ze doet er gewoon niks op uit.. En daarom durf ik niks meer, bang dat ze me gewoon niet leuk vind.

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Tue 17 May '16 17:02

  Reactie: Sure, daar zijn we toch vrienden voor?
  Reageer!
 • Anonymous

  Anoniem Tue 17 May '16 17:31

  Reactie: Nee, ik probeer altijd leuker over te komen
  Reageer!
  Precies alsof je mijn levensverhaal aan het vertellen bent.

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Thu 19 May '16 06:29

  Reactie: Sure, daar zijn we toch vrienden voor?
  Reageer!
  En we zijn allemaal even gek dus ja

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Fri 20 May '16 10:03

  Reactie: Meestal wel
  Reageer!
  Ja maar ze accepteren me niet zoals ik ben

  Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via:

Win elke dag een vette prijs met de

GIRLZ Countdown!