Wicca

Wicca

06-06-2016 - Ik heb een klein vraagje. Mijn vriendin gelooft in wicca. Kunnen jullie uitleggen wat dit is/inhoudt/betekent? Ze is nogal vaag. Ze zegt ook dat ze geesten kan zien en de toekomst kan voorspelen met tarotkaarten. Kunnen jullie mij dit please uitleggen?


Wicca, ook wel moderne hekserij genoemd, is een soort godsdienst waarin de natuur centraal staat. Ze geloven niet in één god, maar in het goddelijke paar: de Godin en de God die aan de basis staan van alles wat er op de wereld te vinden is. De wiccans en heksen volgen het wisselen van de seizoenen en maanstanden en vieren ook bepaalde gebeurtenissen in de natuur, zoals volle maan en het begin van elk seizoen. Het verschil tussen een wiccan en heks is dat een wiccan aanhanger is van de religie, terwijl hekserij een levenswijze is. Om wiccan te worden, moet je worden ingewijd door een wicca priesteres of priester. Een belangrijk deel van de religie bestaat uit magie, al verschilt dat per persoon. Zeker is wel dat de meeste wiccans veel geloof hechten aan magie en zich dus bezighouden met zaken zoals tarotkaarten leggen, het geloof in amuletten, talismans en orakels. 

Lees ook: GIRLZ Talk - Te eerlijk

 

Tell us what you think

Geloof jij in bovennatuurlijke dingen?

  •  
  •  
  •  

8Reacties

 • Anonymous

  Anoniem Mon 6 Jun '16 15:04

  Reactie: Ja
  Reageer!
  Ja ik ben begonnen met boeken lezen over de Wicca, en ik moet zeggen dat het me wel bevalt. Ik wil ook iets doen met de Wicca. Ik ben al begonnen met mn eigen altaar ,en ik probeer tarot kaarten

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Mon 6 Jun '16 16:27

  Reactie: Een beetje
  Reageer!
  Het ligt eraan wat. Ik geloof bijvoorbeeld wel in geesten, maar dingen als hekserij geloof ik weer niet. Maarja, tot er ergens echt goed bewijs van is kan ik ook niet zeggen dat het nergens op slaat. Ik respecteer iedereens geloof in dingen!

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Mon 6 Jun '16 16:33

  Reactie: Een beetje
  Reageer!
  Het lijkt me allemaal wel gaaf die wicca dingen want ik vind de natuur ook heel interessant!

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Mon 6 Jun '16 20:27

  Reactie: Ja
  Reageer!
 • Anonymous

  Anoniem Mon 6 Jun '16 20:33

  Reactie: Ja
  Reageer!
  Want kan zelf ook geesten zie terwijl anderen dar niet geloven

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Mon 6 Jun '16 21:27

  Reactie: Een beetje
  Reageer!
  mijn vriendin geloofd daar ook in, ze zat in zo'n groep waar je met 13 in kan en dan doen ze allemaal dingen met geesten ofzo. Ondertussen is ze uit de groep gegaan, omdat ze zich er slecht bij voelde. Bij wicca geloven ze in meerdere goden, de godin van de vruchtbaarheid, het water, de lucht... Ik ben heel anders vergeleken met mn vriendin want ik geloof in het Christendom. Als je nog meer wilt weten over Wicca, kan je het opzoeken op websites, ik vind het wel nog interessant

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Tue 7 Jun '16 19:24

  Reactie: Nee
  Reageer!
  absoluut niet. voor nog geen 1%.

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Sun 31 Jul '16 22:26

  Reactie: Ja
  Reageer!
  Mijn opa kan pijn weghalen door alleen zijn hand erop te leggen, en niet alleen pijn maar ook wratten

  Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via:

Win elke dag een vette prijs met de

GIRLZ Countdown!