Racistische ouders

Racistische ouders

29-06-2016 - Mijn ouders zijn het probleem. Ze zijn vreselijk racistisch. Ze zeggen altijd dat ik met mensen om moet gaan die 'hoger' dan ik zijn en dat ik niet met donkere mensen om mag gaan omdat ze een 'slechte' invloed op mij zouden hebben.


Ik mag nooit naar het huis van een vriendin omdat ze een donkere familie heeft. Mijn ouders voelen zich niet fijn als ik bij haar ben. Ik vind dit echt heel vervelend en ik weet niet wat ik hiermee moet. Ik heb best veel donkere/getinte vrienden en die kan ik toch niet zomaar dumpen?!?! Ik heb heel vaak met ze geprobeerd te praten, maar dat draait altijd uit op knallende ruzie. Ik hoop echt dat mijn verhaal erin komt.

Lastig hoor, van die ouders die vol vooroordelen zitten. Feit is dat er in Nederland meer dan 16 miljoen mensen wonen, waarvan bijna een vierde van allochtone afkomst is. Dat betekent dat in een gemiddelde Nederlandse schoolklas 25% van de leerlingen niet in Nederland geboren is. En dan hebben we het nog niet over de mensen die wel in Nederland geboren zijn, maar die ouders of grootouders hebben met een andere nationaliteit: de zogenaamde tweede en derde generatie allochtonen. Die hebben weliswaar een andere huidskleur, maar zijn net zo Nederlands als jij of je ouders. Het wordt dan wel heel moeilijk om uitsluitend Nederlandse vrienden te vinden die ook nog eens een ‘hogere’ afkomst hebben dan jij. Anno 2016 kun je niet meer om het feit heen dat we in een multiculturele samenleving wonen. Dat is iets wat jouw ouders niet kunnen en mogen ontkennen. Leg deze gegevens eens voor aan je ouders. Gebruik eventueel de exacte cijfers die je kunt vinden op de website van het Centraal Bureau voor de Statistiek: cbs.nl. Laat ze verder weten dat jij beslist wie jouw vrienden zijn en dat jij hen ook niet veroordeelt op hun vrienden. Of het werkt, blijft afwachten. Maar hopelijk begrijpen je ouders op den duur dat ze jouw vrienden moeten respecteren, ongeacht hun huidskleur of afkomst. 

Lees ook: GIRLZ Talk - Seks met de vriend van mijn moeder

Tell us what you think

Ken jij mensen die racistisch zijn?

  •  
  •  

6Reacties

 • Anonymous

  Anoniem Wed 29 Jun '16 19:09

  Reactie: Yep, supererg
  Reageer!
  Goed dat jij zelf weet dat je ouders het fout hebben. Je kunt ook heel veel zelfbruiner opsmeren en dan vragen " ben ik nu lager voor jullie?"

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Wed 29 Jun '16 19:36

  Reactie: Nope
  Reageer!
  Gelukkig niet ik ben totaal niet racistisch ik vind een donkere/getinte huidskleur juist mooi

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Wed 29 Jun '16 23:23

  Reactie: Yep, supererg
  Reageer!
  Ja ....

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Thu 30 Jun '16 16:08

  Reactie: Yep, supererg
  Reageer!
  ja ik ben er een: o..maar niet tegen Surinamers of antilianen maar tegen zuid-afrikanen Ghanezen en Somaliërs lang verhaal

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Fri 1 Jul '16 17:33

  Reactie: Yep, supererg
  Reageer!
  Mijn ouders (hele familie eigenlijk) zijn islamofobisch... Ook al is een van mijn vaders beste vrienden een moslim, hij denkt dat er bijna geen andere "fatsoenlijke" moslims zijn. Voor de rest accepteren ze alles. Ik zelf heb geen probleem met afkomst en geloof van mensen...

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Sun 3 Jul '16 02:50

  Reactie: Yep, supererg
  Reageer!
  Leraren bij mij op school

  Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via:

Win elke dag een vette prijs met de

GIRLZ Countdown!