Oude stiefvader

Oude stiefvader

19-07-2016 - Ik ben 16 en heb een broertje van 12. Mijn moeder (44) heeft sinds een paar jaar een nieuwe vriend (73). In het begin vond ik het allemaal oké, maar nu niet meer. Hij bepaalt alles in huis en hij doet alsof we grofvuil zijn. Hij betaalt ook alles, maar toch.


Soms zegt hij ook rare dingen zoals wanneer hij en mijn moeder seks hebben gehad. Ik en mijn broertje vinden dat niet leuk. Misschien kan ik beter bij mijn vader gaan wonen, want daar is het wel altijd leuk. Maar als ik bij mijn vader zou wonen, mis ik mijn moeder. En mijn broertje heeft mij ook nodig. Ik kan hem niet zomaar achterlaten. Kunnen jullie me alsjeblieft helpen. Dit is al twee jaar zo. L. met een probleem

Heb je hier al eens met je moeder over gepraat? Als zij niet weet dat jullie je zo ongelukkig voelen bij deze nieuwe vriend, dan kan er ook niets veranderen. Het leeftijdsverschil tussen je moeder en haar nieuwe vriend kan er ook iets mee te maken hebben. Hij is zo oud dat hij je opa zou kunnen zijn en is op zijn leeftijd vast niet meer gewend om met kinderen om te gaan. Waarschijnlijk heeft hij heel eigen ideeën over relaties en opvoeden, die jullie natuurlijk niet kennen, omdat jullie hem ook maar opeens in huis hebben gekregen. Begin daarom eens met een gesprek met je moeder. Zij kan misschien al het nodige ophelderen en eventueel ook met haar vriend praten zodat de situatie in huis verandert. Overigens: je broertje is 12 en heeft dus officieel ook de mogelijkheid om zelf te kiezen waar hij wil wonen. Dat wil trouwens niet zeggen dat jullie zomaar allebei, wanneer jullie dat willen, jullie spullen kunnen pakken en kunnen vertrekken. Dat moet in overleg met je beide ouders of via de rechter als jullie het er samen niet over eens kunnen worden. Daarom is het verstandiger om eerst te praten en samen een oplossing te vinden. Verhuizen kan altijd nog.

Lees ook: GIRLZ Talk - Seks met de vriend van mijn moeder

Tell us what you think

Heb jij een stiefouder?

  •  
  •  
  •  

5Reacties

 • Anonymous

  Anoniem Tue 19 Jul '16 15:19

  Reactie: Nope
  Reageer!
  Haha gelukkig niet! En sorry dat ik het hard uitdruk, maar 73?!!! Wtf?!! Dat is zo oud!

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Tue 26 Jul '16 16:36

  Reactie: Ja, heel gezellig!
  Reageer!
  Maar ik ken hem al sinds toen ik 5 was.

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Fri 12 Aug '16 20:21

  Reactie: Nope
  Reageer!
  woooow 73 omfg!! dat is wel heeel erg oud. t spijt me als het hard klinkt en/of over komt, maar het is gwn me eerste reactie op dit verhaal.

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Fri 12 Aug '16 21:35

  Reactie: Ja, maar het klikt niet
  Reageer!
  ze zijn niet zo leuk als andere ouders

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Fri 12 Aug '16 21:36

  Reactie: Ja, maar het klikt niet
  Reageer!
  Maar 73 jaar!!!

  Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via: