Dronken vriendin

Dronken vriendin

23-07-2016 - Een vriendin van mij (13) is de laatste tijd vaak dronken op school. Sinds ze een nieuw vriendje heeft, is ze vaak dronken. En bijna niemand praat meer tegen haar, want ze vinden haar een slet, omdat ze al heel veel vriendjes gehad heeft.


Maar ik weet dat ze bij haar andere vriendjes niet verder is gegaan dan tongzoenen en bij deze wel. Sinds ze seks gehad hebben, komt ze dus alleen maar dronken naar school. Ik zie haar ook ineens roken in de pauzes, terwijl ze dat eerst nooit deed. Wat moet ik doen, want ze is echt een schat, maar niemand ziet dat in. Ze zien haar allemaal als een slet.XxxxxD

Het gaat duidelijk niet goed met jouw vriendin. En dan is het niet de reactie van de rest van de school waar je je zorgen over moet maken, maar je mag je wel zorgen maken over haar drankgebruik. Als je op 13-jarige leeftijd elke dag dronken op school komt, dan is er iets helemaal mis. Het is vreemd dat ze dat op school nog niet hebben opgemerkt. Het is hoe dan ook cruciaal dat het drinken stopt. In het belang van jouw vriendin kan het dan ook zeker geen kwaad om een gesprekje aan te vragen met de vertrouwenspersoon op school en het probleem uit te leggen. Vertel hem/haar dan ook dat je niet wilt dat jouw naam wordt genoemd, maar dat je je zorgen maakt over het gedrag van jouw vriendin. Dan kan school haar in de gaten houden en ingrijpen als haar drankgebruik echt uit de hand loopt. Als ze problemen krijgt op school als ze dronken is, zal ze wel moeten stoppen met drinken. Hopelijk gaat de rest van de school dan ook weer wat normaler tegen haar doen. 

Lees ook: GIRLZ Talk - Te grote fan

Tell us what you think

Maak jij je wel eens zorgen om een vriendin?

  •  
  •  
  •  

5Reacties

 • Anonymous

  Anoniem Sat 23 Jul '16 19:04

  Reactie: Ja, omdat...
  Reageer!
  1 van m'n vriendinnen zich ook als een slettebak gedraagt maarja is haar keuze he.

  Dit is niet ok!

  • Anonymous

   Anoniem Sun 24 Jul '16 13:54

   Dat is inderdaad haar keuze en jij hoort haar als vriendin niet te slutshamen

   Dit is niet ok!

  • Anonymous

   Anoniem Sun 21 Aug '16 19:20

   Met alle respect hoor maar als jullie echt vriendinnen zijn zeg je zoiets niet over haar.. Miss heb je gelijk maar kom op zeggen dat jouw vriendin zich gedraagt als een slettebak gaat wel erg ver. Nogmaals het is niet hatelijk bedoeld naar jou toe ofzo

   Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Sat 23 Jul '16 23:23

  Reactie: Nope, het gaat prima met ze
  Reageer!
  beter ook

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Sat 30 Jul '16 20:02

  Reactie: Soms wel
  Reageer!
  Als ik dit zo hoor, zou ik echt wel ingrijpen. Aan jou beschrijving te horen gebeurt dit onder invloed van haar vriendje. Ga anders is mee als ze nog is afspreekt met haar vriendje. Zo kun je zien wat ze samen allemaal uitspoken waardoor je vriendin zo dronken wordt. Als ze niet wilt dat je mee gaat, zorg er dan voor dat je met een andere kennis 'toevallig' naar dezelfde afgesproken plek gaat. Voer ook eens een goed gesprek met je vriendin als ze nuchter is. Maak haar duidelijk dat er echt iets mis als je als 13-jarige dronken op school afkomt. Vraag ook waarom ze zoveel drinkt, dwingt haar vriendje haar? Wilt ze zelf zoveel binnen krijgen? Als ze nog steeds vindt dat alles oké is, ga dan desnoods naar een vertrouwingspersoon die haar in de gaten kan houden en ingrijpt als haar drankprobleem uit de hand loopt zoals GIRLZ net zei. Het is ook mooi dat je nog steeds weet dat je vriendin heel mooi is vanbinnen en je niet luistert naar de mensen die haar maar een slet vinden. Dat zijn echte vriendinnen!

  Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via:

Win elke dag een vette prijs met de

GIRLZ Countdown!