Ik wil in een pleeggezin

Ik wil in een pleeggezin

11-01-2017 - De laatste tijd voel ik me down. Dat komt omdat het allemaal niet zo lekker gaat thuis. Er zijn veel problemen waar ik graag vanaf wil. Het liefste wil ik naar een pleeggezin. Hoe kan ik naar een pleeggezin? En waar kan ik anoniem hulp krijgen voor mijn problemen?


Als je echt het gevoel hebt dat de situatie thuis onhoudbaar is, dan moet je hulp zoeken. Bij de Kindertelefoon (kindertelefoon.nl – 0800-0432) kunnen ze je adressen geven van instanties bij jou in de buurt die jou verder kunnen helpen. Als er sprake is van mishandeling thuis, kun je ook contact opnemen met het Advies en Meldpunt Kindermishandeling (amk-nederland.nl – 0900 123 123 0). Zij kunnen je verder helpen bij het zoeken naar de juiste oplossing. Of dat wel of niet een plaatsing in een pleeggezin is, zal nog verder onderzocht worden. Maar als je zelf geen actie onderneemt, gebeurt er zeker niets. 

Lees meer: Geen ruzies meer

Tell us what you think

Ken jij iemand in een pleeggezin?

  •  
  •  

3Reacties

 • Anonymous

  Anoniem Wed 11 Jan '17 16:31

  Reactie: Ja
  Reageer!
  Ik ken een gezin dat zichzelf an bied als pleeg gezin xD

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Wed 11 Jan '17 17:30

  Reactie: Nee
  Reageer!
  hallo, ik zit in zo'n zelfde situatie ik wil echt het huis uit, ik voel me hier echt niet meer fijn ik zou niet per se in een pleeggezin geplaatst willen worden, maar eigenlijk al op mezelf wonen. ik heb een contact persoon op school waar ik heel fijn mee kan praten, ik vind dit super fijn dan bedenken we samen oplossingen ook al zijn die er natuurlijk niet altijd. mijn advies is zoek iemand die je vertrouwd en praat er eens over.

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Sun 15 Jan '17 12:55

  Reactie: Nee
  Reageer!
  Weet je zeker dat je in een pleeggezin wilt? Straks krijg je er spijt van. Misschien kan je met je gezin er over praten dat je niet lekker in je vel zit en graag jullie problemen willen oplossen.

  Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via: