Vissenfobie

Vissenfobie

08-03-2014 - Ik was laatst met een stel jongens en mijn beste vriendin naar de stad. Toen gingen we naar de dierenwinkel. Daar waren zoveel vissen, dat ik er heel bang van werd. Ik wou het liefst de winkel uit rennen en huilen.


Dat heb ik niet gedaan, want ik was bang voor de reactie van de anderen. Ze weten nu inmiddels wel dat ik heel bang voor vissen ben, maar ze lachen me daarom heel erg uit. Ik vind het echt niet leuk, want ik ben echt heel bang voor vissen. Ik had er zelfs een nachtmerrie over. Die jongens waarmee ik naar de dierenwinkel ging, dreigen nu zelfs om een vis voor me te kopen op mijn verjaardag. Ik wil echt niet dat ze dat doen, want wat moet ik dan doen? Ik durf niet eens naar een vis te kijken, dan word ik al bang. ik weet echt niet hoe ik hiermee om moet gaan. Kunnen jullie me helpen? Ik hoop het wel. M

Net zoals je een fobie kunt hebben voor spinnen, kun je ook een fobie hebben voor vissen. Nu kun je daarvoor naar een psycholoog gaan of een speciale training volgen om van die angst af te komen, maar je kunt ook proberen om jezelf te helpen door geleidelijk aan te wennen om naar vissen te kijken. Begin eens met een aquarium wallpaper of screensaver op je beeldscherm. Daarmee kun je naar vissen kijken terwijl je zeker weet dat ze niet echt zijn. Een stapje verder is de goudvis van je tante of buurmeisje. Eerst van een afstandje kijken, dan dichterbij komen en uiteindelijk eten geven. De volgende stap is op bezoek bij iemand met een echt aquarium en ten slotte een bezoekje aan diezelfde dierenwinkel. Wat betreft de pesters: als jij straks kunt zeggen dat je een aquarium op je kamer (beeldscherm) hebt, staan zij - net als vissen - met hun mond open te kijken!

Tell us what you think

Ben jij ook heel erg bang voor iets?

    •  
    •  

21Reacties

Inloggen

of log in via:

Win elke dag een vette prijs met de

GIRLZ Countdown!