Mijn vriendin heeft het moeilijk

Mijn vriendin heeft het moeilijk

04-06-2014 - Ik heb zelf niet echt een probleem, maar mijn vriendin G. Haar vader werkte vier jaar in Polen en ze gingen elke vakantie naar hem toe. Dan was het ook heel gezellig, maar haar vader is nu ontslagen.


Hij woont dus weer thuis en hij heeft geen werk waardoor die familie minder geld heeft. En het is ook niet heel gezellig bij hen thuis. Laatst was G. ziek op school en ze ging naar huis. Later belde ze me op dat haar vader heel boos was geworden omdat ze naar huis was gegaan. Dat vond ik zo zielig. Maar nu is ze zo stil en verdrietig op school. Ik heb er al met mijn ouders over gepraat en ook met mijn vriendinnen, maar zij weten ook niet wat ze eraan kunnen doen. Weten jullie iets? K.

Gelukkig heeft ze vriendinnen zoals jij! Financiële problemen zijn vaak de oorzaak dat de sfeer in huis wordt verpest. Ouders maken zich zorgen over geld, dat veroorzaakt stress en dan hoeft er maar heel weinig te gebeuren om ruzie te krijgen. Het vervelende is dat de kinderen daar vaak de dupe van worden. Als de vader van je vriendin een nieuwe baan vindt, is de kans groot dat de problemen thuis ook sneller beter worden. Maar jij kunt hem niet helpen aan werk. Wat je wel kunt doen: een goede vriendin zijn en samen plezier maken zodat je vriendin haar problemen even kan vergeten.

Lees ook: Hoe vrolijk jij je vriendin op?

Tell us what you think

Heb jij wel eens een vriendin door een moeilijke periode heen geholpen?

  •  
  •  

11Reacties

 • Anonymous

  Anoniem Wed 4 Jun '14 15:28

  Reactie: Nee
  Reageer!
  Mijn (ex)bff heeft wel financiele problemen thuis, maar ze scheldt mijn geloof uit. Ik heb gezegd dat ze er mee moet stoppen, maar dat doet ze niet. Vroeger deed ze dat alleen bij de islam, maar waarschijnlijk heeft ze daar niet genoeg aan en moet ze ook nog het christendom uit schelden. ze heeft 'slechte ervaringen' Ik hoef haar voorlopig niet meer te zien, ook al zitten we bij elkaar in de klas. Zij negeert mij ook. Dat mag hoor. Ik heb geen zielige mensen nodig. Ze is ook zo'n meeloper he. Sinds er een ander meisje ruzie heeft met haar vriendinnen zijn die twee erg close. Alles wat die vriendin zegt, zegt mijn ex-bff na. Ik erger me er kapot aan. sorry, Ik moet me niet zo op fokken over haar. Bijna zomervakantie. Ik hoop dat ze blijft zitten. Okay dat ook weer niet.

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Wed 4 Jun '14 15:33

  Reactie: Ja
  Reageer!
  maar het is privé

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Wed 4 Jun '14 15:39

  Reactie: Ja
  Reageer!
 • Anonymous

  Anoniem Wed 4 Jun '14 17:16

  Reactie: Ja
  Reageer!
  Maar dit verhaal hebben wij thuis ook want mijn vader is ook ontslagen maar doet gelukkig niet boos.

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Wed 4 Jun '14 20:39

  Reactie: Ja
  Reageer!
  Nou niet echt problemen.. Ze woont in een tehuis en haar vader ziet ze regelmatig omdat zijn thuis in Spanje is/werk. Dus dan ziet ze hem regelmatig. Ondertussen help ik haar dat ze even weg van het tehuis kan(zoals bij mij logeren bv). En mijn vader heeft speciaal voor haar iets gerepareerd wat stuk was. En laatst hadden we een heftige ruzie waardoor ze mij keihard heeft uitgescholden en dat raakte me echt. Ze zei allemaal dingen wat ik niet goed deet en "sinds dat ik jou ken gaat alles fout" terwel ik zoveel voor der heb gedaan!!!. Dus ik praat minder met haar. Dat was dus mijn(ex)-bff. En ik krijg altijd de schuld als we steeds ruzie hebben om niks. Maja haar probleem.

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Wed 4 Jun '14 20:41

  Reactie: Ja
  Reageer!
  Komt helemaal goed meis! Misschien kan ze er met de mentor over praten, die kunnen misschien helpen voor Jeugdzorg of wat. Is misschien overdreven maar zou wel kunnen helpen! xx

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Sun 8 Jun '14 09:31

  Reactie: Ja
  Reageer!
  een vriendin van mij werd mishandeld door haar vader, ik heb het er met mijn ouders over gehad en ben samen met haar naar een vertrouwingspersoon op school gegaan. dat meisje heeft een gesprek met jeugdzorg gehad en haar vader is in contact gebracht met een psygoloog. het gaat nu al veel beter met haar, ook bij haar speelt geld een rol, ze hebben het helaas niet erg breed. maar gelukkig heeft haar vader geleerd om het niet meer op haar af te reageren.

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Sun 8 Jun '14 10:43

  Reactie: Ja
  Reageer!
  Ja heel vaak en een goede vriend van me is toen denkend van weggegaan en toen heb ik hem getroost van de vriendinnen heb ik vaak genoeg gedaan

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Sun 8 Jun '14 15:38

  Reactie: Ja
  Reageer!
  ja en nee .. mijn vriendin zit namelijk in een erg probleem .. haar vader slaat haar en scheld haar uit. vaak is hij wel aardig alleen de laatste tijd niet. ze komt uit een ander land en is erg vaak verhuisd. nu ze hier woont gaat het steed minder goed. haar moeder is nu in een ander land voor haar moeder en nu gaat het al helemaal niet goed. ze snijd zichzelf ook ik weet niet wat ik moet doen !! alleen ik en een vriendin weten het help me ! alsjebliefd ! het is moeilijk a=om een vriendin zo te zien

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Mon 9 Jun '14 20:45

  Reactie: Ja
  Reageer!
  ik steun haar heel veel en help mee

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Sun 15 Jun '14 10:51

  Reactie: Ja
  Reageer!
  een hele lieve vriendin nog steeds

  Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via: