School

School

01-12-2014 - Pasgeleden ben ik mijn opa verloren aan longkanker. Dat vond ik het supererg en sommige cijfers gingen omlaag.


Ik doe het niveau havo en ik zit daarom nogal in een dip, want mijn ouders zeggen dat ze mij de kans hebben gegeven enz. En dat gaat dag in en dag uit door. Ik word daar heel gek van. Ik doe heel erg mijn best namelijk, alleen soms lukt het niet. En ik heb al een test gedaan en daar kwam uit dat ik heel erge faalangst heb. Alles is druk in mijn hoofd en ik weet niet hoe ik het rustiger moet maken. Ik heb daar namelijk veel last van.
Een meisje dat niet meer weet wat ze moet doen

Het verdriet om de dood van je opa, faalangst, druk in je hoofd en een school die misschien net iets te moeilijk voor je is… Het is niet heel vreemd dat je daar onzeker van wordt. Zeker als dat te zien is aan je punten. Maar laat je niet ontmoedigen hierdoor. Als je bij de pakken neer gaat zitten, lukt het helemaal niet meer. Vraag om te beginnen hulp voor de problemen die je niet alleen kunt oplossen: een psycholoog die je kan helpen bij het overwinnen van je faalangst en de drukte in je hoofd, en bijles voor de vakken waar je echt moeite mee hebt. Praat ook eens met je ouders en vertel hen dat je echt heel erg je best doet, maar dat het niet altijd lukt. En dat het niet helpt als zij dan blijven zeggen dat jij de kansen die je krijgt niet gebruikt. Als dit jaar echt te zwaar voor je blijkt te zijn, dan is er ook niets mis mee om een keer een schooljaar opnieuw te doen. Soms helpt dat om de draad weer op te pakken en het tempo wel bij te kunnen houden. Geef de moed in ieder geval niet op, want dan lukt het zeker niet.

Lees ook: Stress less!

Tell us what you think

Heb jij faalangst?

  •  
  •  
  •  

8Reacties

 • Anonymous

  Anoniem Mon 1 Dec '14 22:04

  Reactie: Mwa, een beetje
  Reageer!
  misschien wel een beetje maar dat heeft iedereen wel volgens mij...

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Tue 2 Dec '14 18:21

  Reactie: Mwa, een beetje
  Reageer!
  ik weet het niet bij ons op school kan je je ervoor laten testen en je kan gratis lessen krijgen om erraf te komen ik ga me laten testen want ik voel ook hele erge druk fia school

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Wed 3 Dec '14 18:36

  Reactie: Ja, heel erg
  Reageer!
  Heel erg. Weet niet hoe het zo gekomen is, maar ik voel me altijd een teleurstelling eigenlijk.

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Wed 3 Dec '14 22:19

  Reactie: Nee hoor, helemaal niet!
  Reageer!
  Maar ik heb wel een jaar gehad waarin het met mijn cijfers ook niet goed ging. Door het op te geven ben ik blijven zitten, dat moet je dus in ieder geval nooit doen. Maar blijven zitten heeft me wel geholpen. Ik heb nu veel hogere cijfers en meteen veel meer vrienden. En het niet halen van een jaar zie ik niet als falen, maar als een iets langere weg naar het behalen van het succes van een middelbareschooldiploma.

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Thu 4 Dec '14 15:42

  Reactie: Mwa, een beetje
  Reageer!
  Mijn oma ligt in het ziekenhuis met een herseninfarct boven haar Diabetes. Ik heb daardoor precies hetzelfde. Mijn punten zijn niet optimaal. En nu zegt school dat ik de HAVO makkelijk haal als ik harder ga werken. Maar ik kon me gewoon niet concentreren in deze moeilijke tijd!

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Wed 14 Jan '15 15:29

  Reactie: Ja, heel erg
  Reageer!
  ik heb mijn opa verloren aan een aanrijding wat me opa kon al niet meer lopen dus ging naar buiten in de rol stoel aleen is aan gereden door een auto en we hadden een hele goeiband maar toen me opa was opgebaart heb ik heel veel fotos van me opa gemaakt aleen ik ben me telefoon kwijt geraakt dus ik kan nooit meer naat die fotos kijken en ik knap het is heel moelijk

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Wed 8 Apr '15 21:56

  Reactie: Mwa, een beetje
  Reageer!
  Ik ben een lange tijd gepest, en toen ik in de nieuwe klas zat, was ik in het begin van het jaar super onzeker en had faalangst. Gelukkig ben ik er van af

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Sun 7 Jun '15 22:08

  Reactie: Ja, heel erg
  Reageer!
  Trillen voor een toets. 's nachts wakker liggen. Even een blackout. Zweet handje. En ga zo maar door...

  Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via:

Win elke dag een vette prijs met de

GIRLZ Countdown!