Depressieve moeder

Depressieve moeder

21-03-2015 - Mijn moeder is 35 jaar, maar ze voelt zich heel erg oud en ze heeft geen zin meer in het leven. Ze kan niet meer normaal denken, ze lacht nooit en ze zit heel vaak te huilen, vooral ’s avonds.


Dat komt doordat ze het uit heeft gemaakt met haar ex-vriend want ze werd helemaal gek van hem. Hij zocht altijd ruzie en hij was heel erg jaloers. Mijn moeder houdt echt helemaal niet van hem, maar ze waren drie jaar samen omdat hij haar soms steunde en omdat ze niet alleen oud wou worden. Ik ben echt bang dat ze zelfmoord gaat plegen, want dat wou ze een keer doen en toen was ze echt bijna doodgegaan omdat ze heel veel pillen had ingeslikt. Ze zit altijd voor zich uit te staren omdat ze denkt dat ze nooit een goede man zal vinden die haar altijd steunt en aan wie ze ook echt wat heeft. Ze wil heel graag trouwen zodat ze gelukkig wordt, maar ze zegt dat ze al heel oud is en dat zeker niet één man haar nog wil, omdat ze al twee kinderen heeft en zo. Weten jullie waar ze mannen kan ontmoeten of zo? Ik heb jullie hulp echt zo snel mogelijk nodig voordat ze zelfmoord gaat plegen of zo. Een bezorgd meisje (14).

Lief van je dat je op zoek wilt naar een nieuwe vriend voor je moeder, maar dat is niet zo gemakkelijk. Het is ook niet iets wat jij voor haar zou moeten doen. Je moeder moet zich realiseren dat ze niet alleen verantwoordelijk is voor haar eigen leven, maar ook voor het leven van haar kinderen. Het belangrijkste wat jij moet doen, is ervoor zorgen dat je eigen leven op het juiste spoor blijft. En dat betekent dat je in de eerste plaats aan jezelf moet denken. Laat je moeder merken dat jij er ook nog bent en dat je haar aandacht nodig hebt. Praat erover hoe jij je voelt en wat jij meemaakt. En zoek vooral ook afleiding. Ga sporten, met vriendinnen op stap, naar de bioscoop… Doe de dingen die jij leuk vindt, zodat je jezelf wat beter voelt. Als jij je goed voelt, help je je moeder ook. En als je heel lekker in je vel zit, kun je haar zelfs helpen door te vragen of ze zin heeft om mee te gaan naar de bioscoop. Dat bezorgt haar afleiding, waardoor ze zich misschien beter gaat voelen. Maar zorg ervoor dat het ook voor jou leuk blijft. Als je echt het gevoel hebt dat je hier niet uitkomt, zoek dan hulp. Praat over de situatie thuis met mensen in je omgeving die je vertrouwt (een familielid, leerkracht, vriendin…) en laat het weten als het niet goed met je gaat. Als het nodig is, heb je dan tenminste iemand in de buurt die weet wat er aan de hand is en je kan helpen als de nood hoog is. Want dit kun jij echt niet alleen oplossen.

Lees ook: Mooie quotes voor als je je down voelt

Tell us what you think

Herken jij dit?

  •  
  •  
  •  

10Reacties

 • Anonymous

  Anoniem Sat 21 Mar '15 15:10

  Reactie: Nee, gelukkig niet
  Reageer!
  Maar echt erg! Sterkte in deze moeilijke tijd

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Sat 21 Mar '15 16:34

  Reactie: Ja, ik herken het wel
  Reageer!
  Mijn moeder is ook vaak depressief (minder vaak en erg dan jouw moeder zo te horen) dus ik snap hoe je je voelt.. Veel sterkte en geluk

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Sat 21 Mar '15 17:10

  Reactie: Nee, gelukkig niet
  Reageer!
  Veel sterkte meid hoop voor jullie dat ze nog iemand ontmoet

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Sat 21 Mar '15 19:48

  Reactie: Ja, ik herken het wel
  Reageer!
  Mijn moeder was depressief en wou ook dood, ze was niet zo depressief als jouw moeder, maar ik weet wel een beetje hoe het voelt voor jou. Ik praatte er zelf ook over en ze zeiden ook dat ik met mijn eigen leven bezig moest zijn. Nu zegt ze dat alles goed gaat, dus ik hoop dat het zo is, alleen weet ik wel hoe moeilijk het is om door te gaan met je leven als het slecht met haar gaat. Vraag aan je moeder of zij geen hulp moet zoeken, dat kan helpen, want ze zijn er niet voor niets! Jij kunt weinig doen, maar mensen die er professioneel in zijn kunnen misschien wel je moeder helpen. Vraag er maar eens naar bij bijvoorbeeld je mentor wat er aan gedaan kan worden, wie weet komt het wel goed! Je hebt niet altijd een man nodig om gelukkig te zijn, jouw moeder moet dat leren inzien zodat ze weer gelukkig wordt en die mensen kunnen haar helpen. Veel succes voor jullie beide!! Zorg trouwens ook dat je zelf happy bent hè, jij hebt ook nog een heel leven voor je!

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Sat 21 Mar '15 19:51

  Reactie: Ja, ik herken het wel
  Reageer!
  Trouwens, ik heb misschien een idee voor jou; als je met je moeder gaat wandelen buiten zie je er veel mensen en kun je wel een praatje maken, dus wie weet komt er wel iemand langs voor je moeder. Je kunt het altijd proberen!

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Sun 22 Mar '15 00:50

  Reactie: Nee, gelukkig niet
  Reageer!
  Je moeder heeft geen man nodig! Alleen wat vrijheid en blijheid! Daar heeft ze egt geen man voor nodig. Ze moet in ieder geval wel proberen om haar gezin op de goede rails te houden. Ik hoop dat het goed komt!

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Sun 22 Mar '15 13:32

  Reactie: Ja, ik herken het wel
  Reageer!
  Ik ben waarschijnlijk zelf depressief. Veel sterkte!!!

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Sun 22 Mar '15 15:51

  Reactie: Ja, ik herken het wel
  Reageer!
  Lieve meid, Wat zit je in een moeilijke situatie! Het zorgt voor veel spanning en onzekerheid bij je. Ik herken je situatie. Mijn vader is namelijk ook alleen en depressief. Maar een nieuwe vriend voor je moeder is niet hetgeen wat haar gelukkig gaat maken. Ze zou eerst aan zichzelf moeten gaan werken, want niemand kan je gelukkiger maken dan jijzelf. Dat klinkt misschien hard, maar is realiteit. Voor jou is het idd het belangrijkst om uit te ademen en daarmee bedoel ik je verhaal vertellen aan een maatschappelijk werk(st)er/psycholoog en vrienden. Zorg goed voor jezelf en zoek hulp, want alleen kom je hier niet uit. Het is heel belangrijk dat je voor jezelf kiest. Misschien helpt het jou om bij je vader te gaan wonen? Je hoeft je dan echt niet schuldig te voelen. Zeg tegen je moeder dat je zielsveel van haar houdt en haar echt niet kan missen, maar dat je nu voor jezelf moet kiezen. Heel veel sterkte en liefs, Ik hoop dat je hieruit komt! xxx Meisjemeteendepressievevader

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Sun 22 Mar '15 23:55

  Reactie: Ja, ik herken het wel
  Reageer!
  Mijn moeder is ook depressief. Ik weet ongeveer hoe je voelt denk ik. Je moeder moet realiseren dat ze als ze echt zelfmoord zou plegen de pijn door zou geven aan jou. Dat zou ze toch ook niet willen? Stay strong x

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Mon 23 Mar '15 17:45

  Reactie: Ja, ik herken het wel
  Reageer!
  Mijn moeder is ook depressief. Ze zit heel vaak te huilen. Ik weet soms ook niet wat ik moet doen. JE MOET HULP ZOEKEN!!! Ga naar de dokter! Mijn moeder heeft dat ook gegaan, ook al vond ze echte heel spannend, ze heeft het gedaan! Nu komt alles goed

  Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via:

Win elke dag een vette prijs met de

GIRLZ Countdown!