Ruzie

Ruzie

30-04-2015 - Ik ga bijna letterlijk dood in huis. Mijn zusje N. heeft een minderwaardigheids - complex. Dat wil zeggen dat ze zich altijd zorgen maakt over wat anderen vinden. Mijn andere zusje M. is alleen maar vervelend en zeurt, jammert, etc.


Mijn ouders worden er helemaal gek van en schreeuwen tegen ons dat ze ons naar Jeugdzorg willen doen omdat ze die ruzies zat zijn. Ik heb PDD-NOS en zit ook nog eens in de puberteit.  Op school word ik gepest en om die reden word ik momenteel overgeplaatst. Ik voel me erg eenzaam en thuis kan ik mijn troost dus niet vinden. Mijn zusje N. verpest alles door chagrijnig van school te komen en mijn moeder helemaal gek te maken door haar plat te zaniken over wat haar vriendinnen haar vandaag allemaal weer hebben aangedaan. Ooit heeft ze op die manier zelfs mijn verjaardag verpest. Ik wil zelfmoord plegen of bij mijn oma gaan wonen, maar dat eerste durf ik niet en het tweede is gewoon onmogelijk want vanaf mijn oma is het met de auto al een halfuur rijden naar school. Ik probeer in te zien wat ik zelf fout doe, maar dat is onmogelijk doordat ik de oorzaak niet kan vinden. Als ik positief tegen N. praat noemt ze me ‘een bitch’ en ‘een hoer’ en zegt ze dat ik hier niet hoor omdat ik een ziekte heb. Help mij! Anoniem

Het is niet makkelijk om op te groeien in een huis waar de hele dag door ruzie wordt gemaakt. Zeker als je daarbij last hebt van een stoornis waardoor je meer moeite hebt om te begrijpen wat er precies om je heen gebeurt. Er bestaan geen kant-en-klare oplossingen voor problemen zoals die van jou. Jammer genoeg kun je ze zelf ook niet oplossen, ook niet als je je eigen gedrag aanpast. Je zusjes zitten immers ook niet lekker in hun vel. Als de situatie in huis echt uit de hand loopt, kan Jeugdzorg ingrijpen, maar zo ernstig lijkt het bij jullie niet. Er zit voor jou daarom niet veel anders op dan je tijd uitzitten en er het beste van proberen te maken. Als het je te veel wordt, trek je dan gewoon terug op je kamer, zet desnoods een koptelefoon met muziek op je hoofd en laat de rest maar even doen waar ze zin in hebben. Gelukkig heb je op school wel hulp en ga je naar een andere klas waar je misschien minder wordt gepest. Houd je vast aan de positieve dingen in je leven, dan kun je beter tegen alles wat niet leuk is.

Lees ook: Zo onderhandel je met je ouders

Tell us what you think

Herken jij dit?

  •  
  •  
  •  

16Reacties

 • Anonymous

  Anoniem Thu 30 Apr '15 16:49

  Reactie: Nee...
  Reageer!
  Maar wel dat van pdd nos enzo heb ik ook!

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Thu 30 Apr '15 16:56

  Reactie: Nee...
  Reageer!
  ne gelukkig niet, maar meisje (of jongen) zet door en geef niet op geniet van alle mooie dingen in het dingen, al zijn het kleine dingen zoals de vogels die fluiten... En praat er met iemand over zoek iemand misschien je mentor, een vriendin, vertrouwenspersoon of je oma. waarbij je kunt vertellen wat je dwars zit... en tel tot 10 als je het soms even te veel wordt en loop weg van de situatie, maar nog het allebelangrijkste geef niet op. Na regen komt altijd zonneschijn, hoelang het soms ook mag lijken.

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Thu 30 Apr '15 17:07

  Reactie: Nee...
  Reageer!
  ik heb eigenlijk nooit ruzie ofzo meer commentaar ofzo

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Thu 30 Apr '15 17:09

  Reactie: Nee...
  Reageer!
  totaal niet, we hebben eigenlijk nooit ruzie met elkaar. meer commentaar

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Thu 30 Apr '15 17:23

  Reactie: Ja...
  Reageer!
  Dit had ik ook, je moet zeker geen zelfmoord plegen 1 je bent het niet waard, je familie doet wel zo bot maar ze houden echt van je ook al stralen ze dat niet uit 2 je moet vol houden want aan je verhaal lijkt het er op dat jij een sterke meid bent en dat moet je gewoon even volhouden hoe moeilijk het ook je kunt het wel, en je moet hier met iemand over praten die je vertrouwd je kunt ook de kindertelefoon bellen of berichten via hen site succes meid je kan het

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Thu 30 Apr '15 22:18

  Reactie: Nee...
  Reageer!
  maar ik heb wel een zus waar ik mee vecht. maar na een dag is alles weer ok

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Thu 30 Apr '15 22:51

  Reactie: Ja...
  Reageer!
  Door mn broertje is er altijd ruzie!!! Ik weet niet meer wat ik moet dken......

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Fri 1 May '15 07:11

  Reactie: Nee...
  Reageer!
  Ik vind het zo vervelend voor haar... Maar ook voor zusjes

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Fri 1 May '15 08:43

  Reactie: Een beetje
  Reageer!
  Mijn broer heeft autisme, en woedeaanvallen. Daar heb ik veel Moeite mee. Het is altijd stress in ons huis...... vooral in de ochtend omdat hij niks zelf kaN En Hij zet mij ook altijd voor schut voor iedereen.

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Fri 1 May '15 08:44

  Reactie: Een beetje
  Reageer!
  Wel het deel dat er bijna de hele dag ruzie is, en ik ben soms ook een beetje eenzaam. Ik zit meestal de hele dag op mijn kamer en mijn vriendinnen spreken bijna nooit af, misschien 1 keer in de twee maanden... Ik praat ook met mensen maar dat helpt niet. Ik kan je dus niet zo goed helpen, maar ik weet wel voor een klein deel hoe het is... Wat ik je wel wil zeggen, is dat zelfmoord niet de oplossing is. Uiteindelijk ga je het huis uit, en op die andere school is het misschien wel veel beter. Er gaat nog heel veel veranderen, dus geef niet op, ook al is dat moeilijk. Er komen nog zo veel dingen op je pad, ook wel tegenslagen, maar ook zeker weten heel veel goede dingen. En voor nu kan je proberen wat leuke en rustige dingen te doen, en misschien, ik weet niet of het lukt, kunnen jullie eens met zijn allen rustig praten en proberen afspraken te maken. Het is het proberen waard, en ik vind dat je beter verdient. Je lijkt mij heel aardig, echt waar! Maar geef niet op! Het werd in de reacties al gezegd: maar na regen komt zonneschijn, misschien denk je dat nu niet, maar achteraf zul je zien dat het klopt! Ik geloof dat je dit kan!

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Fri 1 May '15 15:47

  Reactie: Nee...
  Reageer!
  maar ik weet wel hoe moeilijk het voor je is om PDD-NOS te hebben dat heb ik zelf ook ik vind het lullig voor je dat je zusje het een ziekte noemt het is veel meer dan dat. veel sucses thuis en misschien kun je een eens op een forum kijken en praten met mensen in een soortgelijke situatie.

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Fri 1 May '15 21:17

  Reactie: Nee...
  Reageer!
  Echt erg voor haar

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Sat 2 May '15 21:14

  Reactie: Een beetje
  Reageer!
  ik heb geen broers of zussen, ik wordt op school nie gepest en heb ook geen PDD-NOS. Maar bij thuis ging het ook een hele tijd niet lekker omdat me moeder me sloeg. Ik praatte er Met mijn BFF en mijn oma over en uiteindelijk ook met de leerlingbegelieider op school. Misschien ook een keer iets voor jou om over te praten met iemand die je kan helpen. Want als je zelfmoordgedachtes hebt ben je waarschijnlijk depressief dus hier moet je egt nie mee blijven zitten. Misschien is het ook beter als jaugdzorg of maatschappelijk werk of een psycholoog jullie helpt (niet alleen jij hebt t nodig maar je ouders en zusjes denk ik ook)

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Sun 3 May '15 10:23

  Reactie: Een beetje
  Reageer!
  Ik heb zelf ook pdd - nos maar ook adhd en heb bijna altijd ruzie met mijn ouders. Ik snap hoe moeilijk het is. Maar er is wel iets waarmee je je pdd nos kan verminderen dit doe ik op dit moment ook, maar het is erg duur. Het heet neurosupport en het verminderd je pdd nos. Het werkt veel beter medicijnen en je zal je zo ook veel beter voelen, omdat je dan anderen beter kan begrijpen. En wat betreft je Zus negeer haar gewoon en probeer je moeder een beetje te helpen zodat ze niet al die spanning voeld. Jij bent waarschijnlijk niet de enige die er onder lijd. Ik hoop dat je hier wat aan hebt hou vol

  Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via: