Hulp voor mijn vriendin

Hulp voor mijn vriendin

17-06-2015 - Ik heb een vriendin die vertelt dat ze thuis wel eens door haar vader wordt geslagen als ze bijvoorbeeld een onvoldoende haalt. Ik zit daar heel erg mee, ik wil echt heel graag iets voor haar doen.


Maar niet alleen ik, ook nog andere vriendinnen willen haar daarmee helpen. Ze is al eens naar de vertrouwenspersoon op school geweest, maar die ging met zwangerschapsverlof; ze is toen doorverwezen naar de afdelingsleider en die heeft Bureau Jeugdzorg erbijgeroepen. Mijn vriendin heeft alles aan Jeugdzorg verteld. Ik snap dat ze dat niet leuk vond, maar het is echt goed ze het verteld heeft. Maar nu heeft Jeugdzorg haar moeder gebeld, want die wist er niks van dat ze thuis werd geslagen. We mochten niet precies weten wat Jeugdzorg aan haar moeder heeft verteld, maar mijn vriendin flipte helemaal. Ze is hartstikke bang, omdat haar ouders nu op school moeten komen om te praten. Als haar vader er achter komt dat zij alles heeft verteld, kan het nog wel eens helemaal misgaan bij hen thuis. Dus ik ben teneinde raad en weet echt niet meer wat ik moet doen. Ik wil haar zo graag helpen, zodat alles weer beter gaat met haar, dus ben ik op internet op gaan zoeken naar iets van een internaat of een opvanghuis, maar ik kreeg daar voor mijn gevoel niet genoeg informatie over. Kunnen jullie mij alsjeblieft helpen. Een meisje dat veel van haar vriendin houd en graag wil helpen

Maak je niet te veel zorgen. Als Bureau Jeugdzorg wordt ingeschakeld omdat er mogelijk sprake is van kindermishandeling, wordt daar altijd heel voorzichtig mee omgegaan. De ouders worden inderdaad uitgenodigd voor een gesprek, maar daar wordt niet bot en lomp gezegd dat er een melding is geweest en wat er toen is gezegd. Er zal eerst met de ouders worden gepraat over hoe zij vinden dat het met hun dochter gaat, of ze zich ergens zorgen over maken en hoe het thuis met haar gaat. Als er ook maar enigszins het idee bestaat dat jouw vriendin niet veilig naar huis kan, dan worden daar maatregelen voor getroffen. Bureau Jeugdzorg heeft directe lijnen naar diverse crisisopvangtehuizen en internaten. Als het nodig is, vinden ze een plekje voor je vriendin. Jij kunt nu heel weinig doen, alleen er voor zorgen dat je vriendin iemand heeft die naar haar luistert en bij wie ze haar verhaal kwijt kan. En daarvoor heeft ze jou.

Lees ook: Hoe kan ik hem helpen?

Tell us what you think

Herken jij dit?

  •  
  •  
  •  

5Reacties

 • Anonymous

  Anoniem Wed 17 Jun '15 15:27

  Reactie: Nee, eigenlijk niet
  Reageer!
  Maar dat alles goed komt als Jeugdzorg erbij komt is, sorry dat ik het zeg, bullshit. Er zijn nou al zoveel mensen dood doordat Jeugdzorg er niet goed mee om is gegaan, echt niet normaal gewoon.

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Wed 17 Jun '15 16:40

  Reactie: Nee, eigenlijk niet
  Reageer!
  Succes ermee!

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Thu 18 Jun '15 06:15

  Reactie: Een beetje
  Reageer!
  Ik snap wel da ze flipt... Zou dat ook doen in haar situatie, denk dat k nieens meer na huis durf ik te gaan dan

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Sat 20 Jun '15 11:10

  Reactie: Nee, eigenlijk niet
  Reageer!
 • Anonymous

  Anoniem Mon 22 Jun '15 15:03

  Reactie: Een beetje
  Reageer!
  ik ben heel blij dat ik niet geslagen wordt door mijn ouders!! Maar ik heb wel te kampen met andere problemen!! Zoals dat mijn ouders mij nooit begrijpen, ik mag bijna niets van hen doen, en ik heb onlangs iets gevraagd en ze hebben niet eens geprobeerd iets te zoeken zodat het antwoord ja kon zijn, ...!!!!!!!!!! Ik voel mij thuis helemaal niet thuis!!! Maar nog veel succes voor jou en je vriendin!!!!!!!!!!!!

  Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via:

Win elke dag een vette prijs met de

GIRLZ Countdown!