Drinkende opa

Drinkende opa

27-07-2015 - Ik zit met een probleem. Het gaat heel slecht met mijn opa. Hij heeft een leverziekte, wat betekent dat zijn lever heel kwetsbaar is. De dokter heeft gezegd dat hij geen alcohol meer mag drinken, omdat zijn lever dat niet meer aankan.


Dat ging een tijdje goed, maar hij is teruggevallen en drinkt weer net zo veel als een aantal jaren geleden. Ik maak me heel erg zorgen omdat hij snel achteruitgaat en uiteindelijk zal overlijden. Mijn familie heeft hem al gewaarschuwd en heeft het er erg moeilijk mee, maar dat kan hem blijkbaar niet zoveel schelen. Help me alsjeblieft, ik weet het ook niet meer. Anoniem

Uit je brief is niet helemaal duidelijk of je opa echt een alcoholprobleem heeft – dat hij dus alcoholist is – of dat hij erg ziek is en daarom geen alcohol mag. Als kleinkind hoor je vaak wel alle verhalen, maar je weet niet precies wat er aan de hand is. Er wordt ook niet van je verwacht dat je ‘meehelpt’, juist omdat je nog een kind bent. Maar daardoor vergeten mensen vaak dat je je extra verdrietig en machteloos kunt voelen; je kunt immers helemaal niets doen. Of misschien toch wel? Als je je opa ziet, zeg hem dan bijvoorbeeld dat je van hem houdt en dat je niet wilt dat hij doodgaat. Of het helpt, dat weet je niet. Maar het kan nooit kwaad om tegen iemand te zeggen dat je om hem geeft.

Lees ook: GIRLZ Talk - Mijn vader is alcoholist

Tell us what you think

Ken jij iemand met een alcoholprobleem?

  •  
  •  
  •  

3Reacties

 • Anonymous

  Anoniem Mon 27 Jul '15 19:30

  Reactie: Ja
  Reageer!
  Mijn oma maar die heb ik al jaren niet meer gezien of gesproken omdat mijn moeder het contact heeft verbroken. Maar ik vind het niet erg.

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Mon 27 Jul '15 19:30

  Reactie: Nee
  Reageer!
  gelukkig niet

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Tue 28 Jul '15 18:11

  Reactie: Ja
  Reageer!
  Mijn opa was alcohol verslaafd. Hij is er zelfs aan dood gegaan mijn vader heeft het pas een paar jaar na zijn dood aan mij en mijn zusje verteld. Ik ben er erg verdrittig over en denk veel aan mijn opa...

  Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via:

Win elke dag een vette prijs met de

GIRLZ Countdown!