Mijn vriendin vertelt rare verhalen

Mijn vriendin vertelt rare verhalen

27-10-2015 - Mijn vriendin is het afgelopen jaar maar een aantal keren op school geweest. In het begin van het jaar had zij zogenaamd bloedarmoede en was er iets met haar moeder. Nu heeft haar moeder elke keer wat. Elke keer als je vraagt waarom ze WEER niet naar school komt, draait ze erom heen.


Ik heb het gevoel dat ze tegen mij en mijn vriendinnen liegt. Ze loopt heel egoïstisch te doen en tegen andere meiden loopt ze rond te bazuinen dat ik en de rest er niet voor haar zijn. Maar het punt is, wij willen er wel voor haar zijn, maar als ze elke keer niet op school komt en ons niet wil vertellen wat er aan de hand is, kunnen we toch geen begrip tonen? Helemaal niet als ze ons constant rare verhalen vertelt. Mijn moeder zei dat ze misschien wel een ziekte kan hebben waarbij ze een verhaal aan ons vertelt en dat zelf ook nog gaat geloven. Wat is dit voor een ziekte? En is er wat aan te doen? Willen jullie alsjeblieft jullie mening over mijn (niet heel erg duidelijke) verhaal geven… En vertel alsjeblieft niet dat mijn vriendin wel eens gelijk kan hebben, want dat kan echt niet meer. Bezorgd meisje

Uit jouw verhaal blijkt toch wel dat je vriendin waarschijnlijk een probleem heeft waar ze liever niet over praat. Dat kan inderdaad de gezondheid van haar moeder zijn, maar er kan ook iets anders aan de hand zijn. Grote kans zelfs dat het iets ernstigs is. Anders zou ze wel vaker naar school komen. De school zal namelijk ook wel vragen hebben gesteld over haar afwezigheid. Het feit dat ze daar blijkbaar geen problemen mee krijgt op school, betekent dat ze een goede reden heeft. Een reden die zo ernstig is dat ze er niet over wil praten – zelfs niet met haar vriendinnen. Je hebt dus alle reden om je zorgen te maken over je vriendin. Niet omdat ze egoïstisch doet en rare verhalen vertelt, maar omdat het niet goed met haar gaat. Ga eens naar haar toe en vertel haar dat je je zorgen maakt omdat ze zo vaak niet op school komt. Vraag haar of het wel goed gaat met haar of haar thuissituatie. En zeg haar dat ze op je kan rekenen als ze hulp nodig heeft. Misschien dat ze dan vertelt wat er werkelijk aan de hand is. Zo niet, vraag dan niet verder. Blijkbaar kan en wil ze er op dit moment nog niet over praten. Heb dan vooral geduld en laat haar merken dat je er wel degelijk voor haar wilt zijn. Dat is het beste wat je op dit moment kunt doen. 

Lees ook: 10 tips om de beste BFF ever te zijn

Tell us what you think

Heb jij wel eens het idee dat je BFF tegen je liegt?

  •  
  •  
  •  

8Reacties

 • Anonymous

  Anoniem Tue 27 Oct '15 18:02

  Reactie: Soms
  Reageer!
  Ik voel me daar meestal ook niet fijn bij want daarna doet ze alsof er niks gebeurt is

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Tue 27 Oct '15 19:32

  Reactie: Nee, nooit
  Reageer!
  Nee, bij mijn BFF zeker niet, maar wel af en toe bij andere vriendinnen.

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Wed 28 Oct '15 11:16

  Reactie: Ja, heel vaak
  Reageer!
  Ja ik vertrouw haar niet meer

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Wed 28 Oct '15 13:42

  Reactie: Nee, nooit
  Reageer!
  Dingen verzwijgen, dat misschien wel, maar ik denk dat mijn beste vrienden net zo min tegen mij kunnen liegen als ik tegen hen.

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Fri 30 Oct '15 07:04

  Reactie: Soms
  Reageer!
 • Anonymous

  Anoniem Fri 30 Oct '15 15:25

  Reactie: Ja, heel vaak
  Reageer!
  Ze zoeken t maar uit ze zijn mijn BFF's niet meer

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Fri 30 Oct '15 21:26

  Reactie: Soms
  Reageer!
  het kan ook zijn dat het iets is waarvoor ze zich schaamt en het niet durft te vertellen. ga is in de middag met haar doen dan ben je ook niet op school en heb je wat meer prive met haar, misschien helpt dat zodat ze je wat gaat vertellen of vraag alleen naar de grote lijnen van wat er is en laat haar zelf de tijd nemen om het te vertellen ook al ben je vriendinen kan je als nog geheimen voor mekaar hebben

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Sun 1 Nov '15 10:53

  Reactie: Nee, nooit
  Reageer!
  ik en mijn BFF liegen nooit tegen elkaar

  Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via:

Win elke dag een vette prijs met de

GIRLZ Countdown!