Ruzie met mijn vriendin

Ruzie met mijn vriendin

06-12-2015 - Ik heb twee vraagjes. Ik heb al heel lang ruzie met mijn ex-hartsvriendin. Zij zit al in de tweede en ik nog niet. Ze is ontzettend veranderd toen ze naar de brugklas ging. Ze begon zich heel erg uit te sloven en schold me uit.


Nu is mijn vraag: kan dat bij mij ook gebeuren, dat ik mijn vrienden laat zitten en ga schelden en zo? En wat kan ik ertegen doen dat ze me niet meer zo uitscheldt? Meisje dat wanhopig is

Als mensen opeens in een andere omgeving terechtkomen – bijvoorbeeld als ze naar de middelbare school gaan – kan het gebeuren dat ze zich daardoor ook anders gaan gedragen. Je ontmoet nieuwe vrienden die anders zijn en je wilt zo veel mogelijk bij hen in de ‘smaak’ vallen. En dus pas je je gedrag aan. Dat is wat waarschijnlijk bij jouw vriendin is gebeurd. Maar dat wil niet zeggen dat jou dit ook gaat overkomen; dat heb je namelijk zelf in de hand. Hoewel de verleiding groot is om jezelf aan te passen aan je nieuwe omgeving, is het vooral de kunst om nieuwe vrienden te zoeken die passen bij jouw karakter. Eigenlijk weet je zelf heel goed welke mensen je wel en niet aardig vindt. Dat merk je vaak al in de eerste schoolweek. Dan kun je twee dingen doen: je kiest de vrienden die het beste bij jou passen of je sluit je aan bij het groepje waarvan al direct duidelijk is dat zij de ‘populairen’ van de klas worden en past je aan hen aan. Als je, net als je vriendin, voor de laatste optie gaat, is de kans groot dat je er op een gegeven moment achter komt dat je de verkeerde keuze hebt gemaakt. Populariteit heb je namelijk niet voor eeuwig, daar moet je aan blijven werken. Zeker als dat eigenlijk niet in je aard ligt, kost dat heel veel energie. En dan kan het gebeuren dat je te laat ontdekt dat je ernstige fouten hebt gemaakt en niet alleen je nieuwe, maar ook je oude vrienden kwijt bent. Hopelijk merkt jouw vriendin op tijd dat ze verkeerd bezig is en lukt het haar nog om haar oude vriendschappen te herstellen. Tot die tijd kun je haar het beste negeren. Ze zal zelf moeten inzien dat haar vroegere vriendinnen te belangrijk zijn om zomaar aan de kant te zetten. 

Lees ook: GIRLZ Talk - Knallende ruzie

Tell us what you think

Heb jij wel eens ruzie met je BFF?

  •  
  •  
  •  

6Reacties

 • Anonymous

  Anoniem Sun 6 Dec '15 15:21

  Reactie: Ja, en het is nog niet goed
  Reageer!
  Ze hebben me als een baksteen latene vallen en hebben me bedrogen dus ze zoeken t maar uit vuile k*t bedriegers

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Sun 6 Dec '15 16:51

  Reactie: Ja, en het is nog niet goed
  Reageer!
  Ik noem het niet echt bff, dat vind ik een rare term want de kans is klein dat iemand voor de rest van je leven je vriend blijft. Maar ik had in het begin van dit schooljaar ruzie met mijn beste vriendin. Intussen is de ruzie over en zijn we wel weer een soort van vrienden. Ik verwacht niet dat we snel weer zo close worden, tot de ruzie een stuk verder weg is. We hebben nogsteeds dezelfde beste vriend. Misschien dat het hem uiteindelijk wel zal lukken om ons weer beste vriendinnen te laten worden, maar voorlopig niet.

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Sun 6 Dec '15 17:23

  Reactie: Ja, maar we maken het wel weer goed
  Reageer!
  We hadden ruzie over een pot pindakaas . Maar als je ruzie maakt met je vriedin en hou je echt van ze .

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Tue 8 Dec '15 07:05

  Reactie: Nee, nooit
  Reageer!
  Alleen een beetje dollen en elkaar plagen

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Sat 12 Dec '15 10:48

  Reactie: Nee, nooit
  Reageer!
  we elkaar in goede en slechte tijden

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Sun 27 Dec '15 16:13

  Reactie: Ja, en het is nog niet goed
  Reageer!
  mijn beste vriendin heeft lopen stoken in mijn relatie en nu is t uit

  Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via: