Stress door huiswerk

Stress door huiswerk

10-12-2015 - Ik heb een best groot probleem vind ik zelf. Ik heb soms moeite op school om bij te blijven. Ik zit op het gymnasium en het lijkt erop dat ik blijf zitten. Ik heb de laatste tijd op school zoveel huiswerk dat ik amper toekom aan de leuke dingen.


Ik zit dan gewoon vanaf het moment dat ik thuis ben tot het avondeten aan m'n huiswerk. Op school heb ik leuke vriendinnen maar ze begrijpen me meestal niet. Dan worden ze plots boos of maken ze nare opmerkingen die ze dan wel goed bedoelen, maar niet goed bij mij aankomen. Ook heb ik de laatste tijd meer ruzie thuis. Soms wordt dit alles me te veel! Ik zit hier echt heel erg mee want ik wil niet van school af en doe daarom steeds meer mijn best, maar dat gaat ten koste van al het leuke en dat hou ik ook niet vol. Ik hoop dat ik hier een antwoord op krijg, want ik zit er heel erg mee. Anoniem

Het lijkt er op dat je veel last hebt van stress. Je werkt hard, maakt je zorgen en neemt geen tijd voor ontspanning. Daardoor kun je ook niet veel verdragen. De opmerkingen van jouw vriendinnen vallen daardoor sneller verkeerd dan wanneer je wat beter in je vel zou zitten. Daardoor heb je ook vaker ruzie thuis. Misschien stel je iets te hoge eisen aan jezelf. Je móet niet slagen op het gymnasium, een stapje lager is ook hartstikke goed. En het is ook geen schande om een jaartje te blijven zitten. Blijf gewoon je best doen, maar zorg er ook voor dat je tijd vrij maakt om leuke dingen te doen. Niet alleen je vriendinnen zullen daar blij van worden, je zult zien dat je zelf ook lekkerder in je vel gaat zitten. En geloof het of niet, dat heeft ook vaak een gunstige invloed op je schoolresultaten. Want van stress ga je niet beter presteren. 

Lees ook: 10x anti-stresstips

Tell us what you think

Ben jij wel eens gestrest door je huiswerk?

  •  
  •  
  •  

5Reacties

 • Anonymous

  Anoniem Thu 10 Dec '15 15:23

  Reactie: Ja, supervaak
  Reageer!
  Ja heel erg! Momenteel zit ik in de derde klas van het Atheneum (vwo) en ik sta op zitten blijven. Door de stress lukt het me niet meer om me te motiveren en te concentreren. Ook heb ik niet een makkelijke thuissituatie waardoor ik me minder goed kan concentreren. Maar ik wil echt niet blijven zitten! Ik herken me echt in je verhaal! Heel veel succes meid!

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Thu 10 Dec '15 15:37

  Reactie: Soms
  Reageer!
 • Anonymous

  Anoniem Thu 10 Dec '15 15:43

  Reactie: Soms
  Reageer!
  Ik zit zelf ook op het gymnasium en krijg ook veel huiswerk. Om toch tijd over te houden voor leuke dingen zijn hier wat tips: 1 maak, als je tijd over hebt in het weekend, alvast wat huiswerk. 2 sla onbelangrijke dingen, die je al snapt, over 3 plan: verspreid je leerwerk over meerdere dagen 4 werk in de les goed door en let op 5 laat je niet afleiden tijdens het leren, want dan zul je sneller klaar zijn Op deze manier zul je tijd overhouden en kun je leuke dingen gaan doen.

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Thu 10 Dec '15 21:59

  Reactie: Soms
  Reageer!
  Ik heb heel veel moeite met wiskunde, en dat gaat steeds slechter... Nu ga ik nisschien bijles nemen

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Sat 12 Dec '15 11:26

  Reactie: Soms
  Reageer!
  ook van het leren hoor dan kom ik er te laat achter dat ik iets moest leren en haal haal vervolgens een onvoldoende

  Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via: