Beste vriendin

Beste vriendin

14-01-2016 - Ik zit met een probleem. Ik voel niks meer voor mijn beste vriendin, maar ik durf het niet te zeggen want zij vindt mij superlief! Ik wil haar geen verdriet doen. Help! Meisje met een probleem


Ook beste vriendinnen hebben periodes waarin het wat minder goed gaat, maar anders dan bij een verliefdheid, is er bij vriendschap niet die druk van ‘houden van’. Het is geen ‘verkering’ die je uit moet maken. Sterker nog, bij vriendschappen is het misschien zelfs beter om er niet meteen definitief een einde aan te maken. Tenzij er natuurlijk iets ernstigs is gebeurd waardoor het vertrouwen heel erg is beschadigd, maar dat lijkt bij jou niet het geval. Dat je je beste vriendin nu niet meer zo lief vindt, kan best tijdelijk zijn. Door de vriendschap te verbreken, doe je niet alleen je vriendin heel veel verdriet, het kan ook heel goed zijn dat je daar later zelf veel spijt van krijgt. Wat je wel kunt doen, is even wat meer afstand nemen van haar. Spreek iets minder vaak met haar af en doe wat meer dingen met andere mensen. De kans is groot dat je er dan achter komt dat je de dingen die jullie samen deden, heel erg mist. Als jullie echt zulke goede vriendinnen zijn, is het niet moeilijk om de draad weer op te pakken en door te gaan alsof er niets is gebeurd. Dat zou een stuk moeilijker zijn als je de vriendschap officieel zou verbreken. 

Lees ook: 7 tips tegen een kleverige vriendin

 

Tell us what you think

Heb jij wel eens een vriendschap verbroken?

  •  
  •  
  •  

4Reacties

 • Anonymous

  Anoniem Thu 14 Jan '16 16:23

  Reactie: Nee, maar dat zou ik wel willen
  Reageer!
  Mijn beste vriendin ruilt me in voor iemand anders (die ik ook nog eens niet mag, ik vind haar nogal sluw en onbetrouwbaar, ze doet het alleen heel onopgemerkt) en ze praat niet meer tegen mij. Ik weet echt niet wat ik verkeerd heb gedaan! In de klas hebben ze nu de lol die ik eerst met haar had en het is niet hetzelfde meer, waardoor ik misschien beter kan breken, maar dat is zo'n grote stap. Hoewel dit me ook steeds blijft kwetsen... Ik ben zo vaak in de steek gelaten en bedrogen, ik word er zo moe van... Wat moet ik hier toch mee?

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Thu 14 Jan '16 16:36

  Reactie: Nee, maar dat zou ik wel willen
  Reageer!
  Nog een toevoeging op mijn vorige bericht tegen het meisje dat dit schreef: Als je niks meer voor je beste vriendin voelt, wees dan voorzichtig met haar, maar wel eerlijk. Als je opeens afstand neemt en wel met anderen praat maar niet met haar, dan zal ze zich afvragen wat ze heeft gedaan en het niet begrijpen. En dat voelt echt niet goed... Ik zou liever willen dat iemand eerlijk was. Je hoeft trouwens niet meteen te zeggen: ik wil de vriendschap verbreken, je kunt ook zeggen dat je even wat ruimte nodig hebt. Maar maak niet de fout dat je het haar niet uitlegt waarom. Dat is ontzettend belangrijk. Anders blijft ze zich altijd afvragen wat ze fout heeft gedaan. Dat je haar geen verdriet wil doen, dat is logisch, maar haar aan het lijntje houden en doen alsof is veel erger. Vertel dus hoe je je voelt. De manier waarop je dat verteld maakt al heel veel uit.

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Thu 14 Jan '16 19:48

  Reactie: Nee, nog nooit
  Reageer!
  helaas anderen wel met mij

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Fri 15 Jan '16 18:11

  Reactie: Nee, nog nooit
  Reageer!
  En gelukkig maar me friends zijn me alles

  Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via:

Win elke dag een vette prijs met de

GIRLZ Countdown!