Blaasontsteking door seks?

Blaasontsteking door seks?

11-05-2016 - Ik wil eerst even zeggen dat jullie blad geweldig is. Maar nu zit ik met een probleempje. Ik heb het voor het eerst gedaan en vlak daarna kreeg ik een blaasontsteking.


Ik heb daarvoor pillen gehad waardoor de ontsteking weg is gegaan. Daarna hebben we het weer gedaan. Het deed geen pijn, maar ik had wel allemaal kriebels. De volgende ochtend moest ik naar de wc. Toen ik klaar was en naar boven liep, moest ik plotseling weer naar de wc. Ik ben snel weer het toilet binnen gegaan en toen deed heel veel pijn. Dat heb ik tegen mijn vriend gezegd; we dachten eerst dat het kwam door die condooms, dat ik daar allergisch voor was of zo. Maar nu hoor ik dat heel veel meisjes hetzelfde hebben als ik. Kunnen jullie mij alsjeblieft helpen?

Het is moeilijk om te beoordelen of de blaasontsteking wordt veroorzaakt door het condoom of door een bacterie; het gebeurt weleens tijdens vrijen dat bacteriën die rond de anus zitten in de plasbuis terecht komen, via zijn handen bijvoorbeeld. Daar kun je een blaasontsteking van krijgen. Het kan natuurlijk ook zijn dat de kuur die je net had afgemaakt niet helemaal goed heeft gewerkt en dat die tweede blaasontsteking niets met seks te maken heeft. Dat kan alleen een dokter beoordelen. Voor het geval seks er wel iets mee te maken heeft: het helpt als je voordat je gaat vrijen en direct na de seks, goed gaat plassen. Soms helpt het ook om na afloop je vagina goed te wassen of te spoelen met de douche of een vaginaal spoelmiddel. Je kunt een blaasontsteking vaak ook voorkomen door veel zure dranken te drinken, zoals cranberrysap, of een hoge dosis vitamine C in te nemen. Als je echter last blijft houden, ga dan vooral terug naar je huisarts. Rond blijven lopen met een blaasontsteking kan gevaarlijk zijn. 

Lees ook: GIRLZ Talk - Gaatje in condoom

Tell us what you think

Heb jij wel eens een blaasontsteking gehad?

  •  
  •  

7Reacties

 • Anonymous

  Anoniem Wed 11 May '16 21:50

  Reactie: Nee, nooit
  Reageer!
  En ik hoop het echt NOOIT te krijgen. Lijkt mij vreselijk

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Thu 12 May '16 18:57

  Reactie: Nee, nooit
  Reageer!
  Nee, maar het kan ook dat je lichaam nu nog wat fel reageerd om dat er voor het eerst een 'onhygiënisch' ding in je vagina is gegaan..

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Sat 21 May '16 23:26

  Reactie: Ja
  Reageer!
  Ja pas geleden nog! Ik moest toen naar het ziekenhuis om te kijken wat er in mijn plasje zat en toen kreeg in een kuurtje, na een paar dagen was het gelukkig weer over

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Sun 29 May '16 22:44

  Reactie: Ja
  Reageer!
  Ik heb het inderdaad ook een paar keer gehad door seks. Het komt door de bacteriën die je plasbuis in gaan, de plasbuis van de vrouw is erg kort, waardoor de bacteriën snel in de blaas terecht komen. Het belangrijkste is; ga gelijk naar de wc nadat je seks hebt gehad. Het is natuurlijk niet het leukste om te zeggen na de seks dat je gelijk moet plassen, maar het is wel erg belangrijk. Sinds ik dat doe heb ik geen blaasontsteking meer gehad. (en er heeft nog nooit een jongen me raar aangekeken, omdat ik zei dat ik naar de wc ging vlak na de seks)

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Sat 4 Jun '16 17:36

  Reactie: Nee, nooit
  Reageer!
  gelukkig niet

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Fri 12 Aug '16 01:16

  Reactie: Ja
  Reageer!
  Ah dat was vreselijk

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Wed 21 Sep '16 18:04

  Reactie: Ja
  Reageer!
  meteen na de eerste keer hahaha

  Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via: