Afgesproken

Afgesproken

23-12-2014 - Ik ben met iemand een soort van bezig en ik vind hem heel erg leuk en zo. En hij wil ook verdergaan met me.


Alleen, ik weet niet hoe dat allemaal gaat en zo. Ik heb er wel zin in, toch wil ik weten wat ik op dat moment moet doen. En nog een probleem: ik ben bang voor de gevolgen want ik ben moslim en mijn ouders mogen er absoluut nooit achter komen. Ik doe het sowieso met condoom, maar toch ben ik bang om zwanger te raken. Hoe zit dat eigenlijk met de pil, want mijn moeder houdt bij wanneer ik ongesteld word, dus de pil kan ik niet gebruiken. Moet ik dan de morning-afterpil gebruiken of zo? En hoe kom ik daaraan zonder dat iemand erachter komt?
Anonieme Turk

Voordat je begint met je zorgen maken over hoe het moet: je bent ‘soort van’ met ‘iemand’ bezig die je ‘heel erg leuk en zo’ vindt… En met hem heb je ‘afgesproken’ om steeds verder te gaan. Seks is geen agendapunt. Je kunt ook niet zeggen: als we zo lang verkering hebben, dan gaan we… Zo werkt dat niet. Seks heb je als jullie daar allebei aan toe zijn, als je zeker weet dat deze jongen niet een ‘soort van vriendje’ is, maar zo speciaal dat je die eerste keer met hem wilt delen. Zeker in jouw situatie, met een familie waar maagdelijkheid een heel belangrijk iets is. Je kunt in grote problemen komen als je daar lichtzinnig mee omgaat. Je moet heel goed nadenken of hij dat risico echt waard is. En als je dan echt voor 200% zeker weet dat je het toch wilt gaan doen, gebruik dan inderdaad altijd een condoom als bescherming tegen een onbedoelde zwangerschap en tegen een mogelijke soa. Als je dan voor de zekerheid toch nog de morning-afterpil wilt gebruiken, dan is die zonder recept te koop bij de apotheek. Maar let op: de morning-afterpil is geen voorbehoedsmiddel. Het is een noodpil waarbij je een hogere dosis hormonen binnenkrijgt dan bij een normale anticonceptiepil. Je kunt dus niet elke keer als je seks hebt gehad de morning-afterpil innemen. Dat is niet gezond. Bovendien, de morning-afterpil kost €12,95, dus dat is dan ook nog eens erg duur!

Lees ook: 6 tekenen dat je niet klaar bent voor seks

Tell us what you think

Wat zou jij doen als je het meisje was?

  •  

10Reacties

 • Anonymous

  Anoniem Tue 23 Dec '14 15:43

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  WACHTEN! Je kan niet zomaar je geloof negeren, zelfs al wil je het zo graag. Ik ken een meisje en zij woont niet meer thuis omdat haar familie erachter is gekomen dat ze seks voor het huwelijk heeft gehad. Meer kan ik niet zeggen..........

  Dit is niet ok!

  • Anonymous

   Anoniem Fri 26 Dec '14 11:46

   idd, niet zomaar je geloof negeren, je moet ook aan de gevolge denken als je ouders er achter komen. en WIL je het wel echt?

   Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Tue 23 Dec '14 17:05

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  Het gewoon NIET doen, je houdt je ouders voor de gek. Doe het gewoon niet, geen seks hebben is geen ramp

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Tue 23 Dec '14 22:25

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  De morning after moet nooit je eerste keus zijn... Ik slik de pil en zo kan je eigenlijk juist je menstruatie beter bij houden. Je kan ook tegen je moeder zeggen dat je de pil wilt slikken omdat je je menstruatie beter wilt regelen en het fijn vind als je weet wanneer je ongesteld word. Ik heb btw gewacht met sex tot ik er klaar voor was en ik zeker wist dat ik met m'n vriend verder wil.

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Tue 23 Dec '14 22:35

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  De morning after pil moet nooit je eerste keus zijn. Je kan tegen je moeder zeggen dat je aan de pil wilt omdat je je menstruatie wilt regelen en je kan het zo ook veel beter bijhouden. Ik ben aan de pil en ik kan zo zien wanneer mijn stopweek is, na drie dagen dat ik gestopt ben word ik ongesteld en na een paar dagen dat ik weer begonnen ben met slikken stopt t weer. Ik heb btw pas sex gehad nadat ik zeker wist dat ik er klaar voor was en zeker wist dat ik met m'n vriend verder wou. "Heb sex met iemand die je als de vader van je kinderen kan zien" stond eens in een boek en dat blijft me altijd bij. Ga nooit met zomaar iemand t bed in.

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Wed 24 Dec '14 13:26

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  Eerst nadenken of je het wel écht wil,en of het wel zo verstandig is.Tegen je ouders liegen is ook niet zo goed,en ik weet zeker dat ze er op een of andere manier toch achter komen.

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Thu 25 Dec '14 12:22

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  het niet doen ik ben ook een moslim en mijn geloof is belangerijker dan seks en boys en vriendjes niet doenanders krijg je te maken met loverboys ofzo en dat is niet zo leuk en dan gaan ze rare dingen met je doen en maak je ouders niet bang of boos of bezorgd

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Fri 26 Dec '14 13:44

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  ook wachten als je dit doet en je ouders komen er achter ben je denk nog erger de pineut dan als je er over droomt. En anders vertel je moeder dat je verliefd bent op die jongen, misschien kan je ze wel helpen

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Thu 22 Jan '15 16:33

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  Het zelf weten, Als je geloof heel veel voor je betekent zou ik het niet doen en anders dan kan je het wel doen! Je moet altijd doen wat je zelf het fijnste vind.

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Fri 25 Sep '15 14:08

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  Wachten natuurlijk! Zet je geloof altijd op de 1e plek!

  Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via: