Mijn BFF wil niet meer afspreken

Mijn BFF wil niet meer afspreken

10-05-2016 - Elke week kiezen we in de rubriek What To Do? een meisje uit dat jou om advies vraagt! L. (16) is al twee jaar vriendinnen met K., maar die wil tegenwoordig bijna nooit meer afspreken. What to do?


L.: ‘Ik zit al een lange tijd met een probleem. Ik ben nu al zo'n 2 jaar beste vriendinnen met K. We spraken vroeger veel af en deden veel samen. Sinds een lange tijd heeft ze nooit tijd voor me. Als ik vraag of ze wil afspreken, is het antwoord 9 op de 10 keer dat ze niet kan. Soms heb ik het gevoel dat ze onze vriendschap ook niet meer serieus neemt. Ik zit hier erg mee en heb het haar vaak verteld maar er is niets veranderd. Ik word er vaak depressief van en weet niet meer wat ik moet doen, ik voel me vaak alleen. Ik snap best dat je als beste vriendinnen niet altijd hoeft af te spreken of elkaar moet zien, maar ik heb nu echt wel het gevoel dat ik haar erg weinig voor haar beteken. Kunnen jullie mij helpen?’

Lees ook: Ik ben verliefd op een lelijke boy

Tell us what you think

Welk advies zou jij L. geven?

  •  

11Reacties

 • Berna Tue 10 May '16 15:15

  Reactie: Ik...
  Reageer!
  Ik snap je wel! Natuurlijk kun je niet altijd afspreken met je beste vriendin. Word ook niet verdrietig als ze met andere vrienden/vriendinnen afspreekt, want jij bent niet haar enige vriendin. Vraag waarom ze niet kan, en vraag of ze dan misschien zelf een dag of datum kan opnoemen wanneer ze wél kan en wanneer jullie wél gaan afspreken! Als je al dingen hebt vertelt en er niks verandert & dat ze echt héél lang niet veel met je afspreekt, zou ik vragen of er iets is, of jijzelf iets verkeerd doet. Maar als ze nooit met je afspreekt en jij het gevoel hebt dat ze jullie vriendschap niet meer serieus neemt, weet ik niet of je haar nog een beste vriendin kunt noemen...

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Tue 10 May '16 15:58

  Reactie: Ik...
  Reageer!
  Zou duidelijk vragen waarom ze nooit kan. Beste vriendinnen kun je alles vragen, dus waarom zou ze daar geen antwoord op hebben?

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Tue 10 May '16 17:18

  Reactie: Ik...
  Reageer!
  Hoi L, Ik heb zo ongeveer het zelfde. Mijn beste vriendin heeft het ook heel erg druk met andere mensen en dingen en heb haar nu al een half jaar niet gesproken. Ook heb ik niet echt zo veel vrienden.. Maar wat je moet doen is: niet denken over gister of morgen maar leef in het nu. Geniet van wat je NU aan het doen bent. Als je echt weer contact met je vriendin wil kun je misschien ook bij haar langs gaan of kijken of je nieuwe vrienden kunt maken. Mij is dit nooit gelukt, maar opgeven mag niet! Ik ben 15 en probeer van elk moment te genieten, en ja "'bad things happen'' maar probeer er niet te lang bij stil te staan. Als ik nu in de klas zit en heb 10 seconden lol met iemand die ik amper ken dan geniet ik van dat moment en zie ik wel wat er later gebeurd. Ik voel me soms ook behoorlijk eenzaam.. Maar dan denk ik aan leuke dingen en probeer ik van het nu iets leuks te maken. Je leeft maar 1x dus probeer gewoon van alles om je niet meer eenzaam te maken en grijp die kans om nieuwe mensen te leren kennen.

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Tue 10 May '16 17:47

  Reactie: Ik...
  Reageer!
  Wat vervelend voor je L. Ik denk dat je nog maar een keer duidelijk met haar moet praten, zeg haar even goed de waarheid en doe dit op een goed moment. Je kunt ook zeggen dat je je alleen voelt en dat je er depressief van wordt als ze je niet serieus neemt. Je kunt haar ook zeggen dat ze veel voor je betekent alleen je hebt niet het gevoel dat jij dat voor haar net zo betekent. Neemt ze het niet serieus neem dan een andere vriendin in vertrouwen en lucht je hard (kan ook iemand anders zijn) en misschien weten anderen waarom dit gebeurd. Ik snap dat je er mee zit (want jullie vriendinnen relatie staat op het spel) maar ga voor afleiding wat vaker iets doen met anderen en laat je leven niet te veel beïnvloeden. Ik hoop dat ik je zo geholpen heb. Succes!

  Dit is niet ok!

 • Just_me ^-^ Tue 10 May '16 20:39

  Reactie: Ik...
  Reageer!
  Probeer eerst eens met je vriendin te praten, misschien heeft ze het zelf niet in de gaten of ze kan echt niet en heeft het gewoon heel druk Probeer ook met anderen om te gaan, als je alleen met haar omgaat word ze daar niet vrolijk van (misschien wil ze met iemand anders omgaan voor een keer). Heel veel succes!

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Tue 10 May '16 21:33

  Reactie: Ik...
  Reageer!
  vraag aan der of je haar een keer kan spreken en vraag t dan, missch helpt dat

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Wed 11 May '16 13:33

  Reactie: Ik...
  Reageer!
  Super bedankt allemaal. x L

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Wed 11 May '16 13:36

  Reactie: Ik...
  Reageer!
  Superlief girls, bedankt dat jullie de moeite en tijd nemen om een oplossing te bedenken. Ik heb met haar gepraat en ze had niet door dat ze me zo liet zitten. Liefs L!!

  Dit is niet ok!

 • Abby99 Fri 27 May '16 18:22

  Reactie: Ik...
  Reageer!
  ik begrijp dat dit heel lastig is ik zou met haar gaan praten en zeggen dat je het gevoel hebt dat jullie vriendschap voor haar niet zo veel meer betekent en vragen of ze nog wel vrienden wil zijn verder zou ik het ook niet weten

  Dit is niet ok!

 • roosje13 Mon 11 Jul '16 18:55

  Reactie: Ik...
  Reageer!
  heb het ook gehad.. ik kan je begrijpen. ik ben toen vriendinnen geworden met een paar andere meiden. een week later kwam ze naar me toe om te zeggen dat het haar spijt

  Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via: