What to do - Bang voor pesten

What to do - Bang voor pesten

15-04-2014 - Elke week kiezen we in de rubriek What To Do? een meisje uit dat jou om advies vraagt! Fleur (13) gaat over een paar maanden naar de middelbare school. Ze is heel erg zenuwachtig, want ze is bang dat ze gepest wordt, net als vroeger. What to do?


Fleur: ‘Over een paar maanden ga ik naar de middelbare school en ik ben superzenuwachtig, omdat ik bang ben dat ik gepest word. Ik ben vroeger namelijk ook gepest. Ik heb echt van die down-momentjes en mijn humeur kan opeens veranderen als ik met vriendinnen iets leuks doe. Ik kan bijvoorbeeld uit het niets gaan huilen of opeens heel erg kattig en chagrijnig zijn. Help me please!’

Lees ook: What to do? – Hij doet alsof er niks gebeurd is

Foto: We Heart It

Tell us what you think

Wat voor advies zou jij Fleur willen geven?

  •  

35Reacties

 • modelover Tue 15 Apr '14 11:56

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  niet zenuwachtig zijn voor pesterijen. bekijkhet eens van de positieve kant; mssn kom je een super leuk meisje tegen die later je beste vriendin word( of een leuke jongen ;-) ). je moet sterk in je schoenen staan. denk niet; wat denken anderen van me. ze moeten je nemen zoals je echt bent. waarschijnlijk een super tof, intelligent meisje! veel succes! x

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Tue 15 Apr '14 12:50

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  Ik ben ook gepest, ik ging naar de middelbare en was ook heel erg bang dat ik weer gepest zou worden, maar dat is niet gebeurd. Ik ben veel gelukkiger op deze school en het is heel gezellig, dus wees niet bang, het komt wel goed, er zullen vast wel mensen zijn die je aardig zullen vinden!!

  Dit is niet ok!

 • XOXOGirl Tue 15 Apr '14 14:57

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  Niet bang zijn want dat zien mensen als je bang en onzeker bent en dan gaan ze je juist pesten.

  Dit is niet ok!

 • meee x Tue 15 Apr '14 15:21

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  vooral niet bang zin het klinkt nogal stom, maar als je bang bent zien mensen je snel als saai. Bekijk het positief, je leert nieuwe mensen/vrienden kennen. Zonder pesters een heel nieuw leven! Als je aan je vriendinnen uitlegt dat je soms ineens down momentjes hebt dan kunnen ze er ook meteen beter mee om gaan

  Dit is niet ok!

 • Sanne!! Tue 15 Apr '14 16:44

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  Heeeee Fleur! Op je eerste schooldag moet je zorgen dat je een goede indruk maakt. Dus klets gezellig met zoveel mogelijk mensen uit je klas. Zo kom je bekend te staan als het meisje die met iedereen wel kan praten. Waarschijnlijk worden er ook wel sociale spelletjes georganiseerd, maar als het uit jezelf komt is het altijd beter. Tuurlijk, er zullen altijd populaire meiden en jongens in je klas zitten die je zouden kunnen pesten. Maar als jij zorgt dat je zelfverzekerd overkomt ookal ben je dat misschien helemaal niet, dan is de kans erg klein dat je gepest gaat worden. En het maakt niet uit hoe onpopulair je je voelt, ga op zoek naar meiden of jongens die jou aardig lijken en ga ermee kletsen. Gewoon om contacten te leggen. Ook in de pauzes is het leuk om gewoon een simpele 'hoi' naar iemand te zeggen als je er langs loopt. Als je dit regelmatig doet dan is de kans groot dat je op een gegeven moment een gesprek met die persoon gaat voeren. Als je jezelf bent, maar dan in een meer zelfverzekerdere versie dan gaat het helemaal goedkomen met jou! Dat weet ik zeker!! xxx Sanne (3e jaars havo die ook ooit bang was om gepest te worden, maar nu veel vriendinnen heeft en niet gepest wordt )

  Dit is niet ok!

  • Katy perry Tue 15 Apr '14 18:53

   Dat vind ik ook :-) en weet je Fleur, volgens mij is iedereen daar wel een beetje bang voor, al zullen ze dat zo snel nog niet toegeven. Wees gewoon jezelf en wees vriendelijk tegen iedereen, mensen zullen zo sneller vriendelijk terug zijn. Er zijn altijd wel mensen die dit niet zijn, maar trek je niets van hen aan. Pesters pesten vaak omdat ze denken dat ze daardoor 'populair' worden, WAT HELEMAAL NIET ZO IS. Ze hebben meestal ook geen echte vrienden, alleen meelopers die bang zijn. De middelbare school valt heus wel mee, en eerst heb je nog 2 maanden vakantie!

   Dit is niet ok!

  • JLShizzle Wed 16 Apr '14 21:00

   Mooi gezegd Sanne

   Dit is niet ok!

 • Miss . Styles Tue 15 Apr '14 16:51

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  zo ben ik ook ik weet niet wat ik er aan moet doen help!!

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Tue 15 Apr '14 18:23

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  Niet meer stil staan bij wat er is gebeurd. Als je gewoon vrolijk het nieuwe schooljaar ingaat, niet zo verlegen bent en nieuwe vriendschappen durft te maken, kom jij een geweldige tijd tegemoet op de middelbare school. Geen zorgen!

  Dit is niet ok!

 • MirjamxlovexBeauty Tue 15 Apr '14 18:51

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  Bekijk het van de positieve kant en niet van de negatieve kant en bedenk maar dat je veel vrienden krijgt ik zit nu ook in de 1e van de middelbare ik had dezelfde twijfels maar inmiddels heb ik veel vrienden dus positief NIET negatief

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Tue 15 Apr '14 19:35

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  Niet zenuwachtig zijn. Ik werd vroeger ook gepest en daar weten hun toch niets van. Blijf jezelf want dat is het beste. En ik zelf heb er nu geen last meer van. De middelbare is een nieuw begin dus pak de kans!

  Dit is niet ok!

 • Faytje Tue 15 Apr '14 19:41

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  Als ik jou was zal ik elke jongen die je pest gewoon een big smile geven, zo van ''i don't care at all.'' Jongens vinden dat irritant als een meisje zo doet terwijl hij probeert je te pesten! try it!

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Tue 15 Apr '14 20:43

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  Ze pakken toch juist de onzekere mensen, dus gewoon vol zelfvertrouwen de klas in komen of op het schoolplein met een BIG smile is al een super begin. En zoek iemand die alleen staat en je wel aardig lijkt. Ookal heb je veel vriendinnen op school, probeer er nog meer te maken!

  Dit is niet ok!

 • TFIOS~Lucy Hale~PLL Tue 15 Apr '14 21:34

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  Wees niet bang. Meest al word je juist gepest als je onzeker bent. Keep your head up and be strong. Maak lekker plezier op je nieuwe school. Succes girl

  Dit is niet ok!

 • Astridje Tue 15 Apr '14 23:03

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  Ik was vroeger echt net hetzelfde als jou fleur. Ik werd een jaar heel hard gepest. Ik hoorde niet bij de groep, had geen vriendinnen en al men oude vriendinnen stookten iedereen tegen me op. Toen ging ik naar het middelbaar, ik kende er niemand alleen 1 persoon die me vroeger het ergste van al peste. En rara ik zat met haar in de klas en ze was zelfs lief tegen me. Ik gedraagde me normaal, probeerde op de eerste schooldag met iedereen een keertje van mijn klas te praten en ik had direct een aantal vriendinnen. Als ze jou toch terug zouden beginnen pesten moet je proberen niet te laten zien dat je het erg vind, ik weet dat het moeilijk is, maar vanaf dat de pesters zien dat het je niet kan schelen stoppen ze direct want de lol is eraf. En het is natuurlijk niet zeker dat ze je terug gaan pesten. Vroeger huilde ik ook heel snel, maar dit betert heel hard naarmate je ouder wordt en als je voelt dat je gaat beginnen huilen moet je eerst even tot tien tellen en moet je jezelf eens afvragen is het de moeite om te huilen? En om je humeurswisselingen te helpen, tel eerst tot 10 en denk na. Waarom ben ik kattig/chagrijnig/verdrietig. Het klinkt misschien heel stom, maar dit helpt me ook altijd. Ik hoop dat je er wat aan hebt. Veel succes! Xx astrid (een meisje dat je heel graag wilt helpen)

  Dit is niet ok!

 • ThatBadassBitchXX Wed 16 Apr '14 00:08

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  Lieve schat, toen ik naar de eerste ging was ik oowk dying om gepest te worden. Maar ik word oowk niet gepest! Ga gewoon bij meiden staan waarvan je denkt dat ze aardig zijn en begin een gesprek! Ga je vooral niet uitsloven of overdrijven of dom doen. Mensen (sws ik) haten dat succes xx

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Wed 16 Apr '14 09:26

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  Ik was op de basisschool ook gepest en eenzaam. Nu zit ik in de eerste en heb ik de liefste vrienden. Soms worden er nognopmerkingen naar mn hoofd geslingerd van 'wat een lelijk ding' maar dan nemen mn vrienden het voor me op. Dus ik was net zo als jou bang dat ik weer gepest zou worden, maar als je een beetje zelfverzekerd probeert te zijn en als je zoveel mogelijk bij je (nieuwe) vrienden ben dan bestaat de kans dat je niet of weinig word gepest, en mocht je net zoals me0ij zulke opmerkingen krijgen, negeren en anders praat erover, dat lucht op en de kans is groter dat het sneller overgaat

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Wed 16 Apr '14 15:29

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  ik ben ook bang ik ben anders omdat ik bruin ben en dan ben ik bang dat ik daar mee gepest ga worden

  Dit is niet ok!

 • nslover Wed 16 Apr '14 15:54

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  eerst probenen een goedeband te krijgen met de klas! je doet ook aan kenismakings dag met je klas en dan mag je iets over jezelf vertellen. als je dan verteld dat je daar af en toen las van heb, dan denken ze ook van wrm gaat ze in eens huilen ofzo! en probeer met iedereen om tegaan. ook waarvan je denkt van die ga ik niet mogen.

  Dit is niet ok!

 • honeymoonavenue Wed 16 Apr '14 16:34

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  je hoeft echt niet zenuwachtig ervoor te zijn. het allerleukste aan de middelbare school is dat je helemaal opnieuw kan beginnen! niemand weet wat er gebeurd is op de basisschool, je kunt nu helemaal jezelf zijn en jezelf verbeteren op punten waarvan je je wilde verbeteren! en er zijn heel veel nieuwe meisjes die ook zenuwachtig zullen zijn omdat dit allemaal 'nieuw' is. het komt allemaal goed geen zorgen xx (veel plezier op de middelbare school)

  Dit is niet ok!

 • hudiex Wed 16 Apr '14 16:47

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  ik zit nu ook in de eerste en dacht dat ik ook zou worden gepest maar als je jezelf blijft gebeurd er niks geloof me xx

  Dit is niet ok!

 • TheRandomAnon Wed 16 Apr '14 18:52

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  Je sult alleen maar gepest worden als je elke keer alleen bent & vieze/rare dingen doet.Tenminste zo gaat het in mijn klas. Als je aandacht gaat zoeken wordt je ook gepest. Dus het is gewoon het beste om je zelf te blijven. nergens om bang voor te zijn ^.^

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Wed 16 Apr '14 19:29

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  Niet bang zijn! Als je onzeker bent gaan ze je juist pesten!

  Dit is niet ok!

 • momo33399 Wed 16 Apr '14 19:35

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  Ik was ook bang want ik zat in hetzelfde dilemma als jij, spreek iemand aan en leer ze kennen, als ze je zien als een zelfverzekerde meid en die lekker in haar vel zit dan heb je ook veel minder kans dat mensen rotte opmerkingen over je gaan maken, maar niet te hard van stapel lopen en iedereen uit de hele brugklas bevriende! Als je zonder mensen uit je vorige klas zit is dat ook een groot voordeel! jij vind vast en zeker wel jou friends!

  Dit is niet ok!

 • MeisjeZonderVriendje123 Wed 16 Apr '14 20:47

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  Jezelf blijven, bijvoorbeeld als je moet huilen ga je even naar de wc en het daar uithuilen. Als je vriendinnen na de tijd vragen waarom je naar de wc was dan zeg je dat je gewoon even moest uithuilen. Je vriendinnen zullen je heus niet uitlachen als ze dat doen.. Dan zijn het geen vriendinnen! En je hoeft niet bang te zijn dat je wordt gepest, want dan wordt je juist gepest! DUS NIET BANG ZIJN DAN WORDT JE JUIST GEPEST MEID!

  Dit is niet ok!

 • JLShizzle Wed 16 Apr '14 20:58

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  Op de basisschool werd ik ook gepest zonder dat ik het wist. Maar ik had juist zin in de middelbare school omdat ik dan een nieuwe start kan maken. Als je gewoon jezelf bent dan is er niets aan de hand.

  Dit is niet ok!

 • annoniempje_annoniempje Wed 16 Apr '14 22:04

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  ik ben op de basisschool ook gepest. ik vond het juist heel leuk om naar de middelbare school te gaan omdat ik daar een soort van een nieuwe start kon maken. ik heb nu een hele groep met leuke vriendinnen en heb zelfs een vriendje dat ik nooit had verwacht! de middelbare school valt wel mee. bijna iedereen is zenuwachtig voor zijn/haar eerste schooldag. wees maar niet bang het zal allemaal wel meevallen. good luck xx

  Dit is niet ok!

 • animal1 Thu 17 Apr '14 22:24

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  Beste fleur, ik vind dat je niet druk moet maken, want ik zat vorig jaar in de eerste. Ik maakte me ook eerst druk en na een loop van tijd vond ik het leuk. Om het pesten je zo denken hun doen dat voor de lol. 1 tip negeer hun dat werkt het beste. Ik werd eerst voor brugpieper genoemd. Na 1 dag was het voorbij. Ik zou je zeggen ik vond de brugklas een hele leuke en leerzame tijd. Veel plezier met de brugklas. Je overleeft het makkelijk geloof me.

  Dit is niet ok!

 • Isa:) Fri 18 Apr '14 22:26

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  er gewoon voor gaan! Ik weet dat het eng is, elke keer als ik weer een nieuwe klas krijg, aan het begin van het schooljaar, ben ik ook weer zenuwachtig. Maar dit jaar heb ik echt een heel leuke klas gekregen, ben nu heel blij! Dus keep your head up, het gaat je lukken, ik weet het zeker. Niet bang zijn!

  Dit is niet ok!

 • suzanx Tue 29 Apr '14 09:17

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  meid, denk positief misschien kom je wel in een hele leuke klas, ik d8 toen ik naar de middelbare ging dat ik ook gepest werd (in mijn geval was dat ook zo.) maar misschien maak je wel hele leuke vriendinnen die je steunen.

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Fri 2 May '14 18:30

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  Je bent waarschijnlijk heel lief meisje die altijd aardig en rustig is, durf meer voor je mening uit te komen! De middelbare is heel anders, praat er eens over met iemand die je vertrouwd. Je maakt zeker weten snel vrienden, niet iedereen is gemeen!

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Sat 17 May '14 22:52

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  Als je nieuwe vriendinnen maakt, vertel ze dan dat ze het je niet kwalijk moeten nemen als je weer een down-momentje hebt!

  Dit is niet ok!

 • celeste.klos Fri 23 May '14 17:40

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  vooral jezelf blijven en niet proberen om bij een groepje aan te sluiten. Het beste kun je iemand leren kennen door op iemand af te stappen die je aardig lijkt en misschien ook alleen staat.

  Dit is niet ok!

 • fb_100004419162371 Sat 7 Jun '14 17:32

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  Als je het van tevoren zegt tegen je mentor zal hij of zij je wel helpen. Die hebben ervaring met dat soort dingen. Je zult zien hoe erg het meevalt. Ik zit nu in de tweede en was ook heel zenuwachtig. Ik heb slechte tijden achter de rug maar als je jezelf blijft zal je uiteindelijk echt vriendinnen vinden

  Dit is niet ok!

 • Emma1D5SOS Sun 22 Jun '14 14:49

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  ik ben ook best zenuwachtig voor de brugklas, maar ik vind het ook weer heel leuk ik ontmoet nieuwe mensen die vast heel aardig zijn. je moet het niet van de negatieve kant bekijken gewoon denken: leuk allemaal nieuwe vriendinnen nietb denken dat er iets anders kan gebeuren

  Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via:

Win elke dag een vette prijs met de

GIRLZ Countdown!