What to do? – Mijn beste vrienden zijn boos op mij

What to do? – Mijn beste vrienden zijn boos op mij

20-05-2014 - Elke week kiezen we in de rubriek What To Do? een meisje uit dat jou om advies vraagt! M. (14) heeft twee goede vrienden die gemeen tegen haar gingen doen. Ze luchtte haar hart bij haar mentor, maar zij regelde een gesprek met de jongens en nu zijn ze heel boos op haar. What to do?


M.: ‘Ik had twee heel goede vrienden, maar toen ze gemeen tegen mij gingen doen, durfde ik niet naar ze toe te gaan om er iets van te zeggen. Dat was ook helemaal niet mijn bedoeling. Ik wilde alleen mijn hart luchten bij mijn mentor, maar in plaats van dat ze alleen naar me luisterde, regelde ze gelijk een gesprek met de jongens. Zij vonden mij meteen zielig, omdat ik het niet recht in hun gezicht had gezegd. Nu kotsen ze mij uit en hebben ze me geblokkeerd op WhatsApp. Als ik op school kom, praten ze niet meer met me en kijken ze me boos aan. Nu ben ik twee van mijn beste vrienden kwijt en het is allemaal mijn eigen schuld. Ik heb helemaal niemand meer, behalve mijn beste vriendin. Ik weet echt niet meer wat ik moet doen!’

Lees ook: What to do? – Gebruikt hij mij?

Foto: We Heart It

Tell us what you think

Wat voor advies zou jij M. willen geven?

  •  

18Reacties

 • JustinBieberJBBelieber4ever!!!! Tue 20 May '14 19:02

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  ik zit ook in zo'n situatie. maar als ik jou was zou ik tegen je beste vrienden zeggen dat je alleen maar je hart wou luchten en niet dat ze met hun zouden gaan praten. hopelijk heb je hier wat aan. suc6!

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Tue 20 May '14 19:06

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  Ze een brief sturen (via hun eigen kluisje) en zeggen dat je het niets achter hun rug om deed, maar dat je in de knoop zat en niet wist wat je ermee moest. Suc6

  Dit is niet ok!

 • LilaGirl Tue 20 May '14 19:21

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  Wat waarom doen ze zo tegen jou? En zielig dat jij het hun niet in hun gezicht hebt gezegd? No offense, maar doordat zij zo gemeen tegen jou doen ben jij niet degene die zielig is. Ik zou proberen om toch nog met hen te praten en hen te vragen wat hun aanleiding was om zo tegen jou te doen. Ik zou elkaar het verhaal van hun kant proberen te vertellen. Als zij hier kinderachtig of gemeen over blijven doen of ze willen echt niet meewerken, dan zou ik (hoe pijnlijk het ook is) hun links laten liggen en proberen om nieuwe vrienden te zoeken. Wel heel goed dat je nog een beste vriendin hebt die jou steunt!

  Dit is niet ok!

 • joiyson Tue 20 May '14 19:38

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  ga 'gewoon' (ik snap dat dat moeilijk is) naar ze toe en geef eerlijk aan dat het je spijt, dat je niet wist waarom ze zo bot tegen je deden en jij niet wist hoe je het moest aanpakken, je wist niet hoe je het ze moest vragen, je wilde alleen je hart luchten, maar je mentor wilde het anders oplossen, terwijl jij het helemaal niet zo wilde hebben, zeg dat je het vervelend vind dat het zo is gelopen & dat je graag weer vrienden wilt zijn & dat je ze mist. ze zullen je vast wel begrijpen, ook zij vinden het wel eens moeilijk om iets te zeggen of iemand ergens mee te confronteren VEEL SUCCES

  Dit is niet ok!

 • Jo-ann Tue 20 May '14 19:52

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  Het is hun EIGEN schuld van dat ze gemeen tegen je deten. Wat jij hebt gedaan is super goed! Gewoon vertellen aan je mentor wat je dwars zit want zij kunnen je namelijk helpen! En dan nu zijn ze boos geworden omdat de mentor voor je op kwam. Ze zijn er ZELF aan mee begonnen en weten dondersGOED dat het ooit uit komt. Dus als ik jou was het is HUN probleem dus ik zou ze maar definitief overal blokeren, en verwijderen! En als ze na een tijdje beseffen wat ze jou hebben aangedaan gaan ze sorry zeggen en kan je ze misshien nog een 2e kans geven. Als het weer eens een keer gebeurd ga naar de mentor, en heb geen contact meer met ze! Dit zijn al geen goeie vrienden. Wat uit het niets deten zegemeen. Bekijk het zo; Ach is hun probleem hun begonnen. Hadden ze het maar niet moeten doen. Dan moeten ze later niet komen slijmen met hun sorry! Wees trots op je zelf en negeer ze gewoon . je hebt vast nog andere leukere mensen om je heen! Ik hoop dat dit wat oplevert. Ik wens je veel sterkte! Xxx J. Ps. Eerste reactie !!!

  Dit is niet ok!

 • Isa:) Tue 20 May '14 19:53

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  ik denk dat ze misschien niet zo heel goede vrienden zijn als ze je hierdoor al uitkotsen Maar ik denk dat je met ze moet gaan praten en uitleggen als ze willen luisteren... en nieuwe vrienden zoeken...??

  Dit is niet ok!

 • Just_Blueberry Tue 20 May '14 21:00

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  Hmm, lastige situatie. Als je hun adressen weet, kun je een brief of anschichtkaart sturen waarin je uitlegt dat je het heel jammer vindt wat er gebeurd is en dat je weer vrienden wilt zijn. Of nog een idee: zet een oproep in de Girlz en laat het ze lezen. Succes!

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Tue 20 May '14 21:32

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  ik zou vragen aan ze of ze een keer een gesprek met je willen hebben zodat je het rustig aan ze kan uitleggen, doe dit dan op een rustige plek, niet naast de school ofso. Als ze dat echt niet willen, zou ik heel veel lol maken met je beste vriendin en hun proberen te vergeten. Lieverd, ik weet dat het niet makkelijk is maar ik moet je even wat vertellen, ik heb ook een breakup gehad met mn beste vriendin, ineens was ze superboos op me, geen idee waarom, ik heb er toen een halfjaar moeten missen, en ik heb haar zo erg gemist, ik heb soms avonden zitten janken erom, uiteindelijk is ze naar me toegekomen en heeft ze gezegd dat het er speed, nu zijn we weer vriendinnen voor life. Ik hoop dat dat bij jou ook het geval kan zijn met die 2 vrienden, geen half jaar maar een weekje ofs (: Geloof me, alles komt goed. Als ze echt echt niet meer met je willen praten, laat ze maar even en maak heel veel lol met je bestfriend en zoek afleiding. Lieverd het komt allemaal goed, sterkte ermee

  Dit is niet ok!

 • lisa.westerveen Tue 20 May '14 21:34

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  Het is zeker niet jouw schuld! Je wou gewoon je hart luchten! Ik zou dus tegen jouw mentor zeggen dat je het niet waardeerde dat hij dat gedaan heeft. Misschien moet je tegen je vrienden zeggen dat het je spijt. Als ze het nog niet goed keuren zou ik blijven wachten misschien moeten ze nog even afkoelen. Als het over 2 weken nog zo gaat zal ik ze vergeten.

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Tue 20 May '14 21:35

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  Toch naar ze toegaan op school en het uitpraten. Als je het moeilijk vind kun je je beste vriendin meenemen. Als dat niet lukt kun je wellicht nog een keer naar je mentor gaan. B.v. dat je vraagt of je tijdens de les met ze mag praten zonder dat zij erbij is.

  Dit is niet ok!

 • Mrs. Lovely Tue 20 May '14 22:18

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  Ten eerste zou ik toch de reden (als die er is) willen weten waarom ze zo tegen je doen. Dan is het wat makkelijker advies geven. Ten tweede zou ik als ik jou was toch met ze proberen te praten. Neem een vriendin mee en ga naar ze toe om te praten, maar ik zou voor de zekerheid niet alleen gaan. Hou veel je ze ook vertrouwt, je weet maar nooit!

  Dit is niet ok!

 • R5GIRL Wed 21 May '14 21:15

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  Ik maak dat ook vaak op school mee

  Dit is niet ok!

 • DirectionerAndEXOtic Thu 22 May '14 17:16

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  gewoon met hun er over praten. Vertel hun hoe je je voelt. En ze doen dit sws voor een reden. Vindt uit wat je verkeert hem gedaan en of je dat kan veranderen. Dat kan misschien helpen. Succes, ik wens je het beste toe

  Dit is niet ok!

 • MirjamxlovexBeauty Sat 24 May '14 12:08

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  Ik zou vragen waarom je ze je negeren en zeg dat je alleen je hart wilde uitluchten bij je mentor en niet dat je een gesprek met hen wilde

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Sat 24 May '14 14:34

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  op zo'n moment moet je gewoon de eer aan jezelf houden. jij voelde je niet fijn dus heb jij het verteld aan de mentor, het is misschien niet op de manier gegaan zoals jij wou, maar ze weten het nu. in plaats van dat hun hun excuses aanboden verwijten ze je het. dan is het toch ook duidelijk dat ze niet echt hele goede vrienden zijn? ik snap dat het pijn doet maar hou de eer aan jezelf

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Fri 30 May '14 09:44

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  Vertel het tegen je beste vriendin (tenzij zij het al weet). Ga samen naar je vrienden. Jij vertelt dat je het heel erg spijt en dat je helemaal geen gesprek wilde. Je vriendin is dan bij je om je te steunen. Alvast veel succes en volg gewoon je hart en doe wat je denkt dat goed is.

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Sat 7 Jun '14 21:44

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  ik zou naar ze toe gaan en vragen of ze het willen goed maken en dan vertel je waarom je naar je mentor bent gegaan en gewoon srry zeggen en hopen dat ze het ook goed willen maken. suc7!!!

  Dit is niet ok!

 • Litlle Me (l) Mon 14 Jul '14 17:14

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  Auwch meid, om te beginnen zeg je tegen je friendoes dat het niet de bedoeling was om een gesprek met hen en de mentor te hebben en zeg je dat het een misverstand was, als je niet kunt sturen via WhatsApp en ze niet willen praten moet je het op de ouderwetse manier doen, een briefje schrijven. Het klinkt misschien stom maar je doet toch alles voor je beste vrienden terug te krijgen ?! Succes!

  Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via: