Mijn BFF zit alleen maar op haar telefoon

Mijn BFF zit alleen maar op haar telefoon

14-07-2015 - Elke week kiezen we in de rubriek What To Do? een meisje uit dat jou om advies vraagt! J. (15) wil in de pauze graag gezellig praten met haar vriendin, maar die zit alleen maar op haar telefoon en wordt boos als J. bij andere vriendinnen gaat staan. What to do?


J.: ‘Altijd als het pauze is, gaat mijn beste vriendin op haar telefoon. Ik vind dat niet leuk, want ze negeert me als ik iets zeg of trekt alleen haar schouders op. Daardoor lijkt het alsof ze boos is op mij. Soms ga dan ik bij andere vriendinnen staan, maar dan wordt ze na de pauze boos dat ik daar stond en niet bij haar. Ik heb al uitgelegd dat ik wegga omdat het geen nut heeft als ik bij haar zit terwijl zij niets zegt. Wat moet ik nu doen? Ik wil dat zij gewoon gaat kletsen. In de les doet ze dat wel, maar in de pauze niet!’

Lees ook: Mijn beste vriendin liegt tegen mij

Foto: We Heart It

Tell us what you think

Wat voor advies zou jij J. willen geven?

  •  

11Reacties

 • love-t Tue 14 Jul '15 11:29

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  Zeggen van ik vind het heel irritant dat jij de hele tijd op je telefoon zit in de pauze en ik wil ook gewoon met je kunnen kletsen en Anders blijf ik bij mijn andere vriendinnen

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Tue 14 Jul '15 11:33

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  Ik zou gewoon wel bij andere vriendinnen gaan staan. Als ze boos wordt, zeg dan gewoon dat je terug komt als ze niet meer alleen op haar telefoon zit en ook met jou wil praten. Als ze zich niet aan wil passen, is het haar probleem als ze alleen zit, niet dat van jou. Jij moet van haar bij haar zitten en daar krijg je voor terug dat ze je negeert. Ze speelt de baas over je en dat maakt haar geen goede vriendin.

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Tue 14 Jul '15 12:36

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  Ik zou het gewoon aan haar uitleggen en eerlijk zijn

  Dit is niet ok!

 • pastel_unicornx Tue 14 Jul '15 15:17

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  Ik zou gewoon vragen aan je vriendin of ze even met je wilt praten, en dan vertel je haar dat je het zo niet leuk vind dat ze niet kletst en dat ze je negeert, en daarna ook nog boos word. Dan zou ik vragen of ze hiermee wil stoppen en ik vertel dat ik hier erg mee zit. Dit zal ze dan vast wel begrijpen en anders zou ik niet meer bij haar in de pauze zitten.

  Dit is niet ok!

 • NovaxVeerle Tue 14 Jul '15 15:44

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  Gewoon haar telefoon proberen af te pakken, heeft ze hem ook gewoon niet meer. En dan later weer terug geven..

  Dit is niet ok!

 • Vivian. Wed 15 Jul '15 14:12

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  Je moet gewoon eerlijk tegen haar zeggen, dat je het niet leuk vind dat ze telkens op haar mobiel zit, als de pauze begint. Want je zit alleen maar voor je uit te staren en niks doen. Terwijl je vriendin gewoon op haar mobiel zit, terwijl jij er ook nog bent. Gewoon eerlijk zeggen wat jij vind en als ze dat niet snapt moet je gewoon zeggen, als zij jou was zou ze het ook niet leuk vinden als iemand alleen maar op zijn telefoon zit, terwijl er een vriendin naast je zit en ze heeft het recht niet om boos op je te zijn. Als jij naar andere vriendinnen gaat of even mee kletst, want zij zit toch alleen maar op haar mobiel en voor jou is het ook niet leuk. Want zo is het een leuke vriendin als ze jou telkens negeert in de pauze en in de les wel gaat praten. Gewoon duidelijk vertellen dat het je dwars zit en zij moet niet de baas over jou gaan spelen, waar jij gaat staan. Want mag jij zelf bepalen en zij heeft er niks over te zeggen. Laat haar maar voelen hoe het is als degene telkens op zijn mobiel zit en je word genegeerd. Misschien veranderd ze van gedachten en gaat ze minder vaak op haar telefoon.

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Wed 15 Jul '15 14:12

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
 • Girly282 Sun 19 Jul '15 19:51

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  zeggen dat ze moet kiezen. Je kunt haar geen aandacht geven als zij dat niet bij jouw doet!

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Sat 8 Aug '15 21:41

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  Zeg haar gewoon eerlijk dat je het niet zo leuk vind. Ik heb het zelf ook meegemaakt en kreeg deze tip, werkt het? Ja zeker!

  Dit is niet ok!

 • ma.de.liefx Mon 10 Aug '15 13:07

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  Samen bij anderen gaan staan. Mijn vriendinnen doen dit soms ook en dan zoek ik gwn iemand die het niet doet en anders laat ik het maar voor een keertje. Het is echt niet raar dat je bij iemand anders gaat staan. Neem haar anders gwn mee.

  Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via: