Depressieve vriend

Depressieve vriend

13-10-2015 - Elke week kiezen we in de rubriek What To Do? een meisje uit dat jou om advies vraagt! M. (19) is heel verliefd op een depressieve jongen. Het gaat nu weer goed met hem, maar ze is bang dat hij opnieuw depressief wordt. What to do?


M.: ‘Ik ben een meisje van 19 jaar en ik vind een jongen heel erg leuk. Hij is 23 en heeft een hele moeilijke tijd achter de rug. Toen is hij heel erg depressief geweest. Laatst hebben we een date gehad en dat voelde heel erg fijn. Maar drie dagen later had hij me geblokkeerd op WhatsApp. Een vriendin van me heeft met hem gepraat en hij heeft me daarna weer gedeblokkeerd. Voor nu gaat het goed maar ik ben heel bang dat hij weer in zijn depressie raakt. Wat moet ik doen?’

Lees ook: What to do? - Onmogelijke liefde

Foto: We Heart It

Tell us what you think

Welk advies zou jij M. geven?

  •  

5Reacties

 • Lovely_Jenx Tue 13 Oct '15 10:43

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  Zeg tegen hem waar je mee zit en dat je bang bent dat hij depressief word. Zeg het niet te hard dat schrik af. Zeg zoeits als ik vind je heel leuk maar ik ben bang dat je weer depressief word en dat alles dan weer mis gaat. Denk er goed over na wat je hem verteld niet dat hij een hartaanval krijgt van jou reactie

  Dit is niet ok!

 • XOXOGirl Tue 13 Oct '15 11:10

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  Ik vind het raar dat hij je heeft geblokkeerd. Maar als hij depressief wordt kan je er weinig aan doen. Het enige wat je kan doen is hem steunen en evt. hulp zoeken voor hem.

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Tue 13 Oct '15 12:51

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  Er juist geen vriendin voor hebben in laten schakelen. Jongens houden daar namelijk niet van. Zoiets vraag je persoonlijk van "Waarom heb je me geblokkeerd?". In het echt is er geen blokkeer-knop. En ksn hij niet ontkomen dan alleen maar eerlijk zijn. En ondertussen kun je het ook vertellen dat je je zorgen om hem maakt. Maar als hij echt niet wil vertellen wat eraan de hand is. Laat hem dan maar. Dan komt hij ooit nog wel naar je toe als de tijd rijp is.

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Mon 5 Dec '16 18:18

  Reactie: Ik zou...
  Reageer!
  Ik heb ook een crush die depressief is, hij is 19 en ik ben 15. Ik heb zelf ook depressie dus ik kan het er goed met hem over hebben ens. Maar toch vindt ik het erg lastig om er nou precies achter te komen waar hij zit met zijn gedachtes. Ik probeer hem gewoon zoveel mogelijk steun te bieden.. maar kan je eigenlijk ook niet doen..

  Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via: