Het verhaal van Anouk

‘J-J-Justin’, stamelde Zoey. ‘Heey Zoey, dat is lang geleden. Hoe gaat het nu met je?’ Voor Zoey kon antwoorden, pakte iemand achter hem bij zijn arm en klonk er een stem. ‘En? Heb je mijn telefoon al?’ Zoey kende de stem, heel goed zelfs. Het was Robin. Wat deed zij nou met Justin? Ze kende hem nog niet eens. ‘Robin? Ben jij dat? Ik heb overal naar je gezocht!’, zei Zoey. Ik probeerde je te bellen, de show begint zo, maar je nam niet op.’ -‘Nee, mijn telefoon zat nog in mijn jaszak. Justin ging...’ Plotseling werd Robin onderbroken door een luid gekreun. ‘Hallo?’, riep Justin terwijl hij in de richting keek waar het geluid vandaan kwam. ‘Is daar iemand?’ Er kwam geen antwoord en Justin begon zich tussen de jassen te wurmen. ‘Hallo?’, riep hij nog een keer. Opnieuw kreeg hij geen antwoord. Bang om achter te blijven, begonnen ook Zoey en Robin zich tussen de jassen door te wurmen en gingen achter Justin aan. Plotseling bleef Justin stil staan. De meiden gingen naast hem staan en samen keken ze naar het tafereel voor hen. Twee van de finalisten, een meisje en een jongen, lagen helemaal verstrengeld in elkaar op de grond. Het meisje trok snel haar rok omhoog en de jongen knoopte onhandig zijn overhemd dicht. ‘Wat…?’ Meer konden Zoey en Robin niet uitbrengen, want de jongen trok opeens het meisje overeind en samen vluchtten ze snel de garderobe uit. ‘Wat was dat nou?’, vroeg Justin. ‘Nou ja, laten we maar naar de studio gaan. De uitzending begint zo.’ Zoey en Robin volgden hem, maar onderweg stopte Robin nog even om haar telefoon uit haar jaszak te halen.

‘...We zijn zo weer bij u terug’, kondigde de presentator de reclame aan. Nu was er eindelijk tijd voor Zoey en Robin om te praten over wat er was gebeurd. ‘Wat was dat nou net tussen jou en in de garderobe?’, vroeg Robin. ‘Dat kan ik beter aan jou vragen. Je zou toch voorlopig even geen vriendje meer nemen?’, zei Zoey een beetje kattig. ‘Ja, dat is wel zo, maar… Hij zat in het publiek en hij is zóoo leuk!’

Zoey wist dat het ijdele hoop was geweest dat Robin lange tijd single zou zijn, maar Justin? Dat was haar droomboy, daar mocht Robin helemaal niet aankomen. ‘We zaten al de hele tijd oogcontact te maken en toen ik hem tegen kwam op weg naar het toilet, sloeg de vonk over. Maar wat was er nou met jou? Waarom zag je er net uit alsof je een spook had gezien?’ Zoey aarzelde. Ze had het niet voor niets geheim gehouden wat er afgelopen zomer was gebeurd. ‘Vertel nou’, drong Robin aan. Het had geen zin, dacht Zoey. Robin zou toch niet rusten voordat ze wist wat er gaande was. Ze kon het beter daarom maar vertellen. ‘Nou afgelopen zomer, toen ik op vakantie was, heb ik Justin ontmoet. We waren niet gewoon vrienden…’

Toen Zoey eenmaal begon met vertellen, kwam het er allemaal uit. Dat ze echt verliefd waren geweest, dat ze hadden gezoend en hoe Justin haar hart had gebroken bij het afscheid.
‘Wat erg!’, zei Robin meteen toen ze klaar was. ‘En dan zie je hem eindelijk weer en dan kom ik ertussen. Je zal wel boos zijn.’ Zoey was inderdaad geïrriteerd door Robin, maar niet echt boos.
‘Nee, jij kon het toch niet weten? Hij daarentegen…’ ‘Wat een zak!’ Zoey keek verschrikt om zich heen. Om hen heen keken een aantal mensen geïrriteerd in hun richting. ‘Oeps, dat was iets te hard’, zei Robin. ‘Maar wat doen we nou met Justin?’ Robin zag dat Zoey begon te blozen bij het noemen van zijn naam. ‘Je vindt hem nog steeds leuk he?’ Toen Zoey voorzichtig knikte, stond Robin op met de mededeling dat ze er dan maar eens werk van ging maken.

Even later kwam niet Robin, maar Justin naast Zoey zitten. ‘We moeten praten’, zei hij. Hij vertelde dat het hem speet, maar voordat ze het eindelijk goed konden uitpraten, kondigde de presentator plotseling de start van het tweede deel van de uitzending aan. ‘We praten straks wel.’ Justin legde zijn hand op de leuning tussen hen in, waar de hand van Zoey al lag. Geen van beide maakte aanstalten om hun hand terug te trekken.

‘Wil dan nu Zoey naar voren komen?’ Zoey schrok op. Ze had zo lekker tegen Justin aan gezeten dat het haar bijna was ontgaan dat de show was afgelopen. Justin liet haar los en ze liep vertwijfeld naar het podium. ‘Dan gaan we nu de prijs van de danswedstrijd in het publiek uitreiken. Gefeliciteerd Zoey! Jij hebt gewonnen!’ Zoey draaide zich om en zag iemand aankomen met de beker. Toen ze hem herkende, sloeg ze haar hand voor haar mond. Ze draaide zich terug naar het publiek en wierp een vluchtige blik op Justin en Robin. Ze begrepen precies waarom Zoey zo schrok. De jongen die kwam aanlopen met de beker, dat was…

‘De jongen van de garderobe’, fluisterde Zoey geschrokken. De jongen hoorde haar en keek haar bijna smekend aan, alsof hij bang was dat ze door de microfoon zou roepen wat ze had gezien. Ze glimlachte geruststellend naar hem. Daar hoefde hij zich geen zorgen om te maken. Zij was veel te gelukkig met haar prijzen; een beker, kaartjes voor een dansshow en… Justin, weer eindelijk in haar armen.

Inloggen

of log in via: