Het verhaal van Lisa (14)

‘Nee!’ denkt Michelle. Ze appt hem terug: ‘Als je het waagt dit aan iemand te vertellen…’ Ze wilde er niet bij schrijven dat haar leven dan kapot zou zijn. Mijn droom valt in duigen en ik zal voor altijd als leugenaar worden aangezien. Want als je eens een leugenaar bent, ben je altijd een leugenaar, denkt Michelle en ze begint te huilen. Als die paparazzo een goede foto heeft weet de hele wereld ervan af. Ik zie het al in de bladen staan met grote koeienletters: Michelle, dé egoïstische leugenaar van het jaar. O mijn god, waar ben ik in hemelsnaam aan begonnen? Michelle besluit naar Kate toe te gaan.

Bij Kate aangekomen heeft Michelle het koud. Waarom heb ik geen jas gepakt? Het is midden in de nacht! Omdat ze Kate’s ouders niet wakker wil maken, stuurt ze een app’je naar Kate. Twee minuten later staat ze in de deuropening. ‘Wat moet je van me?’ vraagt ze geïrriteerd. ‘Ga anders naar je o-zo-leuke vriendje toe.’ ‘Kate, wat is er toch met je?’ vraagt Michelle. Ze duwt Kate opzij en loopt naar binnen, automatisch naar haar kamer. Daar ziet ze dat alle One Direction posters weg zijn gehaald of doormidden zijn gescheurd. Kate komt binnen en snikt: ‘Je bent alleen maar bezig met dat stomme vriendje van je. Hij was ook mijn droom Michelle, ook mijn droom!’ ‘O,’ is het enige wat Michelle uit kan brengen als Kate’s stortbui aan woorden langzaam overgaat op langgerekt gehuil. Michelle wordt nu ook verdrietig. ‘Ik wist toch niet wat je dwars zat, je zei het niet. Je weet toch dat je alles tegen me kan zeggen! Als ik dit wist dan…’ ‘Dan wat?’ snauwt Kate. ‘Je was heus niet gestopt met daten hoor. Want een superster is toch veel belangrijker dan je beste vriendin? Terwijl ik degene ben die hiervoor heeft gezorgd nota bene!’ Michelle antwoordt: ‘Kate, ik ga alles met je goedmaken. Ik beloof het. Maar ik zit op dit moment nog meer in de penarie dan jij.’ Ze vertelt het hele verhaal.

‘Goedemorgen schat <3’ appt Harry aan Michelle. Ze kan er op dit moment niet tegen. Kate zit naast haar te bedenken hoe ze ervoor kunnen zorgen dat Josh niks vertelt. Dan krijgt ze nog een app van Harry: ‘Wat heb je gedaan? Jij vuile leugenaar! Hoe heb je me zo kunnen bedriegen? Ik dacht dat ik je kon vertrouwen! Jij trut!’ ‘Oh god, nee!’ zegt Michelle en ze raakt in paniek. Ze besluit te bellen en er wordt opgenomen. Meteen stort het hele verhaal eruit. Als ze klaar is, is de verbinding meteen verbroken. Dan komt er wéér een nieuw app’je binnen van Harry: ‘Ik heb je zo gemist. Kunnen we vanavond uit eten? xo.’ ‘Huh?’ zegt Kate die meeleest. ‘Net noemde hij je een vuile leugenaar en nu mist hij je?’ Melanie kijkt verschrikt als ze ziet dat er twee Harry’s in haar lijst staan. Kate denkt precies hetzelfde. Dat telefoontje was niet naar Harry, maar naar Josh. Of nog erger, de paparazzo! ‘Ik ga vanavond uit eten met Harry en dan vertel ik alles. Hij moet het van mij te horen krijgen, niet van de media,’ zegt Michelle tegen Kate. Kate knikt instemmend.

Harry heeft een plekje in een restaurant gevonden waar niemand hem en Michelle kon storen. ‘Ik heb je gemist,’ zegt hij en ze zoenen. ‘Ik vind je laatste nummer erg mooi. Zou je hem voor me kunnen zingen?’ vraagt Harry. Verschrikt kijkt Michelle op. ‘Uhm, nou ik heb een beetje last van mijn keel. Ik kan het nu niet echt goed.’ ‘Maakt niet uit, probeer maar.’ ‘Harry, er is iets dat ik je moet vertellen,’ zegt Michelle. De zenuwen gieren door haar lijf. ‘Ik…’ en verder komt ze niet. Een bodyguard komt binnen en pakt haar vast. Hij duwt haar richting de uitgang, weg van Harry. ‘Wacht!’ roept ze nog. ‘Laat me het uitleggen!’ Maar dat had geen baat. Het laatste wat ze zag van Harry was zijn verbaasde blik toen iemand iets in zijn oor fluisterde. Die blik ging over in verdriet.

De bel gaat en Michelle doet open. ‘Harry? Waarom ben jij hier?’ vraagt ze. ‘Ik wilde je nog even spreken.’ Michelle doet de deur dicht en ze lopen naar haar slaapkamer toe. ‘Ik wist eerst niet of ik het moest geloven. Je hebt me zoveel verdriet bezorgd. Ik had wel kunnen weten dat jij geen Maleika was. Dat was overal aan te merken, maar ik was blind. Blind van de liefde. Je had het me toch kunnen zeggen, Malei uh Michelle?’ ‘Dat probeerde ik’, zegt Michelle. ‘Maar het was te moeilijk. Ik wilde deze liefde niet kwijtraken en ik wilde niet dat je mij een leugenaar vond. Toen ik op het punt stond het te vertellen, kwam jouw bodyguard binnen.’ Michelle en Harry zwijgen allebei totdat de deurbel gaat. Michelle loopt naar beneden, doet de deur open en ziet dat het dezelfde paparazzo is als in het park. Voordat ze de deur dicht kan slaan heeft hij al een foto gemaakt van haar inmiddels betraande gezicht. Dan komt Harry naar beneden. ‘Het is beter voor mij om te gaan en je nooit meer te zien. Ik wil je graag terug, maar ik kan je niet meer vertrouwen. Het was een leuke tijd.’ Hij geeft me een laatste blik en loopt naar buiten. Het kan hem blijkbaar niks schelen dat die paparazzo er staat. Ik kijk hem na, doe de deur dicht en glijd naar beneden. Zo blijf ik daar zitten, huilend tegen de voordeur aan.

‘Maleika! De jongens willen je supergraag ontmoeten. Heb je nu even tijd?’ vraagt de bodyguard. ‘Sorry, maar ik ben Maleika niet. Ik heet Michelle,’ antwoordt ze. Kate kijkt haar verdwaasd aan. ‘Waarom liet je die kans nou gaan? De kans om One Direction te ontmoeten!’ zegt Kate. De bodyguard mompelt nog iets als sorry en loopt dan weg. ‘Nou Kate,’ zegt Michelle, ‘Ik houd het liever bij fantasieën.’ Ze lacht, opgelucht dat het nooit gebeurd is.

Het concert was geweldig en ze mochten de boys zelfs ontmoeten. Dit keer, gelukkig, als zichzelf. Michelle zucht als ze naar de foto van Harry en haar kijkt die op haar nachtkastje staat.

Inloggen

of log in via: