8 Disneyfilms die anders eindigen dan het origineel

8 Disneyfilms die anders eindigen dan het origineel

21-04-2016 - Of course trouwt kleine zeemeermin Ariël met haar prins! Nou ja, in de Disneyfilm dan, want in het originele sprookje laat haar lover haar keihard zitten, om ervandoor te gaan met iemand anders. Ariël gaat dood van verdriet en lost op in het schuim van de zee. Say what?! Dat is helemaal niet nice! En het is niet het enige sprookje dat Disney nicer heeft gemaakt. Lees en huiver.


#1. Kleine Zeemeermin
Klein detail: de prins gaat er niet alleen vandoor met iemand anders, Ariël krijgt ook nog een pittige keuze van de zeeheks. Zij zegt dat Ariël weer een zeemeermin kan worden als ze de prins doodt. Zijn bloed zal haar omtoveren. Iehl! De kleine zeemeermin kan dit niet en gaat uiteindelijk zelf dood.


 #2. Assepoester
Tussen alle zingende muizen door is het je vast wel eens opgevallen dat de stiefzussen van Assepoesje ook best graag koningin zouden worden. In de film houden ze het bij hun best doen op het bal, maar in het sprookje gaan ze iets verder. Als de prins langskomt met het muiltje, passen hun voeten daar niet in (duh). Daar leggen ze zich alleen niet bij neer. De ene zus snijdt een teen af om toch te passen, de ander een hiel. Helaas, ze worden betrapt.


Lees ook: Disneyprinsessen met realistisch haar

#3. Rapunzel 
Rapunzel ontsnapt uit haar toren en wordt dan verliefd op de prins. Nou ja, in Disneyland dan, want in het oorspronkelijke sprookje bezoekt hij haar vaak in haar toren. Ze is zelfs al zwanger van hem (!) De heks die haar bewaakt, vindt dat minder grappig en maakt de prins zo bang dat hij uit het raam springt. Helaas, helaas, hij belandt precies met zijn ogen in de doornstruiken en wordt blind. Daarna dwaalt hij nog een tijdje door de woestijn (geen idee waar die ineens vandaan komt), maar na haar ontsnapping vindt Rapunzel hem terug. Haar tranen genezen zijn ogen en ze leven nog lang en gelukkig.


#4. Sneeuwwitje
De prins kust Sneeuwwitje wakker en daarna leven ze nog lang en gelukkig, toch? Nope. De prins haalt de dwergen over om hem de kist met Sneeuwwitje mee te geven. (Waarom? Wat wil hij met een lijk in zijn kasteel?) Zijn dienaren zijn een tikkie onhandig en struikelen over een boomwortel, waardoor het stukje vergiftigde appel uit haar keel schiet. Ze trouwen en leuken de bruiloft op door de boze koningin te laten dansen op gloeiendhete ijzeren schoenen.


#5. Belle en het beest 
Op wat ontbrekende zussen en familieruzies na, lijkt Belle en het Beest best wel op het originele sprookje. Good job, Disney! Totdat je bedenkt dat het oorspronkelijke sprookje was bedoeld om meisjes zich te laten verzoenen met uithuwelijking. Hoe oud en lelijk een man ook was en hoe opgesloten je je ook voelde in zijn huis, uiteindelijk kon je er zelf best iets van maken. Lekkere boodschap. #not


Doe ook de test: Welk Disney-kapsel past bij jou?

#6. Doornroosje 

Net als Sneeuwwitje wordt ook Doornroosje niet wakker van een kus. Nee, de koning die langskomt, heeft eerst seks met haar, waardoor ze zwanger wordt van een tweeling. Ze wordt wakker na de bevalling, als een van de kids de naald van het spinnenwiel uit haar vinger zuigt. Vreemd genoeg vindt de vrouw van de koning het niet zo leuk dat haar man twee andere kinderen heeft. Ze probeert Doornroosje te vermoorden, maar sterft zelf. Doornroosje en de koning trouwen dan alsnog. Hoe gezellig.


#7. Pinokkio
In de film verandert Pinokkio in een leuk kereltje, maar in het oorspronkelijke verhaal vermoordt hij Japie Krekel, zorgt hij ervoor dat Gepetto in de gevangenis komt en heeft hij 0,0 spijt van alles wat hij doet. Uiteindelijk wordt hij opgehangen en dat lijkt in dat verhaal eigenlijk best een goed idee.


#8. De klokkenluider van de Notre Dame
Aan het einde van de film komt Quasimodo zijn toren uit en ontdekt hij dat hij de andere mensen eigenlijk best leuk vindt. In het oorspronkelijke verhaal wordt Esmeralda vermoord door Frollo. Quasimodo helpt dan Frollo maar om zeep, om daarna zelf dood te gaan van verdriet om Esmeralda.


Lees ook: 11 dingen die in elke Disneyfilm voorkomen

 

Foto: We Heart It

Tell us what you think

Kende jij de originele verhalen?

  •  
  •  
  •  

15Reacties

 • Anonymous

  Anoniem Tue 19 Apr '16 21:35

  Reactie: Een paar
  Reageer!
  Ik kende de echt afloop van de kleine zeemeermin al, ik wist dat de stiefzussen hun teen of hiel afhakten, ik wist dat de prins uit de toren viel en blind wordt en dat hij door de tranen van Rapunzel terug kon zien, ik wist dat Belle zussen en broers had, ik wist bij sneeuwwitje ook al het meeste maar niet dat de koningin op die schoenen moest dansen en bij doornroosje, pinokkio en de klokkenluider van de Notre Dame wist ik het nog niet,...

  Dit is niet ok!

 • MirjamxlovexBeauty Thu 21 Apr '16 14:32

  Reactie: Een paar
  Reageer!
  die van kleine Zeemeermin, die van Rapunzel en die van Belle en het beest en de rest niet

  Dit is niet ok!

 • justliveyourlife Thu 21 Apr '16 15:33

  Reactie: Een paar
  Reageer!
  K wist die van Sneeuwwitje niet ( trouwens wel van het dansen ), van Pinokkio niet en van De klokkenluider van de Notre Dame. K heb ze trouwens alle 3 nog nooit gezien...

  Dit is niet ok!

 • RoosWil Thu 21 Apr '16 15:35

  Reactie: Een paar
  Reageer!
  ZE zijn wel wa triest, da van belle en het beest had ik niet verwacht ....

  Dit is niet ok!

 • Dancing-Queen Thu 21 Apr '16 16:58

  Reactie: Een paar
  Reageer!
  Die van de kleine zeemeermin wel zo staat het beschreven in mijn sprookjesboek. Maar de andere eindes Wist ik echt niet

  Dit is niet ok!

 • xxNika Thu 21 Apr '16 18:32

  Reactie: Een paar
  Reageer!
  Die van Assepoester en Rapunzel

  Dit is niet ok!

 • XOXOGirl Thu 21 Apr '16 18:37

  Reactie: Een paar
  Reageer!
  Allemaal behalve 7 en 8

  Dit is niet ok!

 • anoniempjee♥ Thu 21 Apr '16 22:31

  Reactie: Een paar
  Reageer!
  Van de kleine zeemeermin is wel erg zielig en dat van doornroosje is weer echt heel mooi. Maar het blijven disney films, wat je er ook aan veranderd

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Fri 22 Apr '16 09:16

  Reactie: Ja
  Reageer!
  Ja. Ik heb ze al eens gelezen. Ze zijn echt mega dark. Er is ook een originele sprookje van Repelsteeltje.en ik had het boek vroeger met de originele Kleine Zeemeermin. Ik vindt het best wel onzelfzuchtig van haar dat ze hem toch niet heeft vermoord.

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Fri 22 Apr '16 09:18

  Reactie: Ja
  Reageer!
  Volgens mij moest de koningin toen op hete kolen danse totdat ze dood ging (volgens mij was dat in Sneeuwwitje).

  Dit is niet ok!

 • itsamermaidworld Fri 22 Apr '16 17:57

  Reactie: Een paar
  Reageer!
  Ik kende die van de kleine zeemeermin, assepoester en die van rapunzel al.

  Dit is niet ok!

 • diaqonalleys Fri 22 Apr '16 22:58

  Reactie: Een paar
  Reageer!
  Superleuk topic!

  Dit is niet ok!

 • Dominiquexxxx Sat 23 Apr '16 09:19

  Reactie: Een paar
  Reageer!
  Pinokkio is cruel, hoe kun je nu zo'n lief klein krekeltje om het leven brengen T-T it's sad

  Dit is niet ok!

 • ILoveNagellak Sat 23 Apr '16 18:07

  Reactie: Een paar
  Reageer!
  van pinokkio en de klokkenluider van notre dame wist ik het oorspronkelijke verhaal niet, van de rest wel

  Dit is niet ok!

 • de leukste15 Sun 24 Apr '16 15:35

  Reactie: Een paar
  Reageer!
  ik kende alleen die van die hiel en teen en de rest #nop

  Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via:

Win elke dag een vette prijs met de

GIRLZ Countdown!