Blogger Lauryn: Voor de eerste keer alleen(!) met de trein...

Blogger Lauryn: Voor de eerste keer alleen(!) met de trein...

11-08-2016 - Lauryn: 'Ik kan me voorstellen dat je het best griezelig vind om alleen te reizen met de trein. Maar nadat je dit artikel gelezen hebt weet ik zeker dat je sterker in je schoenen staat.


Oké, ik moet toegeven dat ik het zelf ook behoorlijk spannend vond om alleen met de trein te reizen. Ik ging namelijk (snuffel)stage lopen in Hoofddorp terwijl ikzelf vanuit de richting van Den Haag moest komen. Dat is een behoorlijk eind verder op, 40 kilometer om precies te zijn. 

Wat gaat er allemaal in ons hoofd om als wij denken aan ‘alleen met de trein reizen’? Bij mij zijn dat voornamelijk dingen als het kwijtraken van je OV-Chipkaart, niet genoeg saldo hebben, de juiste halte missen of gewoon in een totaal andere trein stappen. Maar dat zijn in werkelijkheid misschien de dingen die als laatste zullen gebeuren.

Tegenwoordig zijn er namelijk genoeg hulpmiddelen die ons een stapje verder helpen. Zo bestaat de website 9292.nl (zij hebben ook een handige app!). Op deze site voer je heel easy je beginlocatie, je eindlocatie èn de vertrek/aankomstdatum in. De rest doet deze website voor je. Je ziet meteen een hele reeks aan tijdstippen, kies de meest passende tijd uit en je bent klaar. Voila! Hier staat je lijstje met alle informatie zoals de aankomsttijd, de prijs van de reis maar ook de locaties (+ perrons). Het is dus gewoon een kwestie van deze website/app bij de hand houden en je hebt letterlijk (en figuurlijk) alles in de hand!

Verder wil ik jullie nog meegeven dat het altijd verstandig is om ruim van tevoren weg te gaan. Dan heb je sowieso alle tijd om het juiste perron te zoeken en om je OV-Chipkaart eventueel nog op te laden als hij leeg is. Beter te vroeg dan te laat niet waar?!'

Liefs,
Lauryn 

Wil je meer lezen van Lauryn? Volg haar dan op Instagram, FacebookTwitter of haar eigen blog www.regardslauryn.nl Zelf blogger of vlogger van de maand worden? Dat kan hier.

Foto: Lauryn

Tell us what you think

Wat vind jij eng aan alleen met de trein reizen?

  •  

10Reacties

 • Nienketjuh Thu 11 Aug '16 14:34

  Reactie: Ik...
  Reageer!
  vind het niet echt heel eng! Maar bijv een trein missen en dan helemaal in je eentje een halfuur of langer op een station wachten lijkt me echt heel vervelend

  Dit is niet ok!

  • Regards Lauryn Thu 11 Aug '16 21:09

   Jaa, dat is inderdaad vervelend! Gelukkig zijn er meestal wel wat shops te vinden op stations. Die zullen de tijd wel doden

   Dit is niet ok!

 • Dancing-Queen Thu 11 Aug '16 15:53

  Reactie: Ik...
  Reageer!
  Het is niet m'n hobby maarja soms kan het niet anders

  Dit is niet ok!

  • Regards Lauryn Thu 11 Aug '16 21:10

   Daar heb je zeker gelijk in!

   Dit is niet ok!

 • XOXOGirl Thu 11 Aug '16 20:03

  Reactie: Ik...
  Reageer!
  Doe het niet vaak maar vind het niet heel eng. Laatst moest ik helemaal van Assen naar Leiden reizen en de trein stopte er onverwachts 2x mee, een keer op Amsterdam en daarna nog in Hoofddorp. 9292 heeft me eruit gered want anders had ik niet geweten waar ik heen moest!

  Dit is niet ok!

  • Regards Lauryn Thu 11 Aug '16 21:11

   Op zo'n moment ben je dan toch blij dat 9292 bestaat haha! Wel heel vervelend als een trein er onverwachts mee stopt, zou ik zelf niet heel chill vinden

   Dit is niet ok!

 • MirjamxlovexBeauty Fri 12 Aug '16 10:38

  Reactie: Ik...
  Reageer!
  Dat ik bij de verkeerde halte uitstap maar ik reis niet vaak met de trein

  Dit is niet ok!

  • Regards Lauryn Thu 18 Aug '16 22:32

   Oeh, dat is wel vervelend jaa!

   Dit is niet ok!

 • SuperKoekje! Mon 15 Aug '16 16:31

  Reactie: Ik...
  Reageer!
  Mag helaas niet met de trein. Zelfs niet als het te koud/warm is of gevaarlijk glad. Heb echt irri ouders..

  Dit is niet ok!

  • Regards Lauryn Thu 18 Aug '16 22:33

   Ach, misschien hebben je ouders daar wel hele goede redenen voor! Ik moet in de winter ook altijd op de fiets hoor...

   Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via:

Win elke dag een vette prijs met de

GIRLZ Countdown!