11 voordelen die je hebt als je creatief bent

11 voordelen die je hebt als je creatief bent

10-09-2016 - Jij verveelt je echt nooit en weet altijd een originele oplossing voor problemen. Yep, creatief zijn heeft zo zijn voordelen. Welke herken jij?


#1. Je regelt supercheap leuke cadeaus
Lege bankrekening? No problemo! Jij fixt gewoon zelf iets leuks. Of je nou een mooie tas naait voor je moeder of een zelfgemaakt lied zing voor je BFF: mensen zijn altijd happy met jouw originele cadeaus.

#2. Jij verveelt je echt nooit
Binnen vijf minuten heb jij een megaproject bedacht waar je de komende maanden wel zoet mee bent. Of je het ook afmaakt is een tweede, maar je hebt er in elk geval een tijdje plezier van.

#3. Elk probleem krijgt van jou een originele oplossing
Outside the box is jouw middle name. Waar anderen problemen opgeven omdat ze niet weten wat ze eraan kunnen doen, heb jij binnen no time iets superorigineels bedacht wat ook nog eens goed werkt. Hoe nice!

#4. Jij krijgt overal inspiratie van
Anderen zien een vuilnisbelt, jij krijgt ineens inspi voor een dans, muziekstuk of tekening. Zo mooi, hoe dat plastic contrasteert met die bananenschil!

Lees ook: 8 redenen waarom jij niet zonder je telefoon kunt

#5. Je blijft het proberen
Opgeven? Dat doe jij echt niet. Als jij een idee hebt, ga je er helemaal voor. Zolang jij maar gelooft dat het gaat lukken, komt het helemaal goed.

#6. Je kunt je uren achter elkaar bezighouden
Als je eenmaal in een flow van inspiratie zit, vergeet je soms zelfs wel eens te eten. Oeps! Maar ja, jouw tekening moest gewoon even af.

#7. Je hebt heel veel leuke reacties op social media
Superveel mensen volgen jou, want jouw creatieve uitspattingen wil je echt wel zien. En liken. En stiekem vind jij dat hartstikke leuk.

#8. Je kunt anderen supergoed laten zien wat je bedoelt
Als iemand jou niet snapt, zoek jij net zo lang naar andere manieren om duidelijk te maken wat je bedoelt, tot diegene het helemaal snapt.

Lees ook: De leukste series voor dit najaar

#9. Je verrast je friends steeds weer met jouw ideeën
Soms kunnen ze je niet helemaal volgen, maar laten we eerlijk zijn: jouw ideeën voor themafeestjes zijn gewoon the best.

#10. Je durft risico’s te nemen
Yep, het is wetenschappelijk bewezen: creatieve mensen nemen meer risico’s. En guess what? Het pakt vaak hartstikke goed uit.

#11. Je hebt iets waardoor je echt goed te herkennen bent
Iedereen kent jou als het meisje dat zo goed kan tekenen/ dansen/ breien/ schrijven/ iets anders, namelijk...

Lees ook: 10 dingen die je herkent als je sarcastisch bent

Tell us what you think

Ben jij creatief?

  •  
  •  
  •  

6Reacties

 • Dancing-Queen Sat 10 Sep '16 16:42

  Reactie: Een beetje
  Reageer!
  4,5,6 en 11 heb ik met dansen heel erg. dat is mijn creativiteit

  Dit is niet ok!

 • Be Like Penguins Sat 10 Sep '16 21:54

  Reactie: Een beetje
  Reageer!
  Veel mensen zeggen dat ik creatief ben, maar ik vind dat wel mee vallen ik herken 1, 4, 5, 6 en 10

  Dit is niet ok!

 • MirjamxlovexBeauty Sun 11 Sep '16 10:38

  Reactie: Een beetje
  Reageer!
  ik ben volgens mij niet zo heel creatief maar ik kan het altijd proberen om er nog iets van te maken

  Dit is niet ok!

 • B.lo,B,ve.F. Sun 11 Sep '16 13:29

  Reactie: Ja, supererg
  Reageer!
  Sommige mensen vinden me altijd heel creatief met het verzinnen van oplossingen voor hun problemen, ik ben er bij mezelf alleen nooit zo goed in. En als ik iets verzin doe ik de komende tijd bijna niks anders meer. Mensen zeggen meestal ook dat ik goed ben in wat ik doe. 2, 4,6,8, 11,10 herken ik wel.

  Dit is niet ok!

 • KiwiDraws Sun 11 Sep '16 23:47

  Reactie: Ja, supererg
  Reageer!
  Ik vind het wel een beetje raar, (ik zelf teken al heel mijn leven) Als ik een blaadje papier voor me heb met een potlood/mijn markers/mijn acrylverf-stiften nogsteeds geen inspiratie krijg.. En ook niet als ik naar iets kijk. Opgeven? Ligt eraan op welk gebied! Als we het hebben over tekenen gooi ik heel erg vaak mijn papier en potloden van tafel Maar ik moet zeggen dat het wel grappig is dat ik meer oplossingen bedenk dan mijn net zo creatieve vriendje. Hij verzint serieus niks en denkt vaak negatiever zo stom! Ook is het meestal zo dat creatieve mensen positiever denken geloof ik

  Dit is niet ok!

 • Dominiquexxxx Thu 15 Sep '16 18:11

  Reactie: Ja, supererg
  Reageer!
  Ik heb ontzettend veel ideeën in mijn hoofd voor van alles en nog wat, maar veel dingen herken ik niet echt omdat ik te awkward ben om dingen online te zetten ofzo. Cadeautjes inpakken is echt iets voor mij en het knippen en plakken van plaatjes. Sinterklaas surprises vind ik ook super leuk. maar ja, soms ben ik dan te bang om het te laten zien en een negatieve reactie te krijgen

  Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via: