5 tips om te ontdekken welke sport bij jou past

5 tips om te ontdekken welke sport bij jou past

19-09-2016 - Weet jij ook niet welke sport het beste bij jou past? Ga je dan toch voor tennis of toch voor die leuke groepssport hockey? Lastig hè. Check nu 5 tips om te ontdekken welke sport bij jou past.


#1 Teamplayer of alleen sporten
Bedenk voor je een sport gaat kiezen of je liever in je eentje of met een team een wedstrijd speelt. Als jij bijvoorbeeld op school liever in groepjes werkt dan zelfstandig is een teamsport misschien wel geschikt voor jou. Werk jij juist liever in je eentje? Dan is een individuele sport waarschijnlijk leuker voor jou.

#2 Kijk waar je goed in bent
Bij de gymles kunje soms al merken voor welke soorten sport jij feeling hebt. Ben jij bijvoorbeeld best handig met een bal? Dan kun je kijken naar balsporten zoals hockey, voetbal, handbal of tennis. Maar scoor jij beter bij het onderdeel turnen, heb jij waarschijnlijk een supergoed evenwichtsgevoel. Je kunt dan kiezen voor een sport zoals judo of breakdance.

Lees ook: 8 tekenen dat jouw lover de ware is 

#3 Hoeveel tijd heb je in de week tijd?
Heb jij tijd om twee keer in de week te trainen en zaterdag een wedstrijd te spelen? Of heb jij maar één keer de tijd in de week? Dit is belangrijk bij het kiezen van een sport. Vooral bij teamsporten zijn er vaak verplichte dagen om te trainen. Je moet er dus wel rekening mee houden of dit in je weekplanning gaat passen.

#4 Maak gebruik van een proeftraining
Vraag aan dat klasgenootje of vriendinnen een keer mee mag naar en training, dan kunt je precies zien of het wat voor jou is. Hoe meer trainingen je uitprobeert, hoe makkelijker je alles kunt vergelijken. Dat maakt de keuze net wat makkelijker. 

#5 Vraag om je heen wat anderen voor sport doen
Zo krijg je wat meer inspiratie en leer je nieuwe sporten kennen waar je nog nooit van had gehoord. Misschien ga jij dan wel de avontuurlijke kant op en kies jij niet voor een standaardsport zoals hockey of tennis, maar voor iets als roller derby. 

Lees ook: 5 tips als je kamer altijd een rotzooi is 

Foto: We Heart It

Tell us what you think

Weet jij welke sport bij jou past?

  •  
  •  
  •  

3Reacties

 • Dancing-Queen Mon 19 Sep '16 16:36

  Reactie: Ja, ik zit al op....
  Reageer!
  Dansen it's my life. Dansen is echt helemaal mijn ding. Dans meerdere uren in de week. Vanavond is het begin van de week met 2 uur trainen

  Dit is niet ok!

 • Turtle_Girl Mon 19 Sep '16 16:52

  Reactie: Ja, ik zit al op....
  Reageer!
  Streetdance, al heeeel lang Ik zit nu ook in een team waardoor ik vele uren in de week dans en waarmee we shows en kampioenschappen doen Het is dus echt iets voor mij hahaha, ik zoek niets meer

  Dit is niet ok!

 • MirjamxlovexBeauty Sat 24 Sep '16 11:04

  Reactie: nee, ik ben echt nog opzoek
  Reageer!
  eigenlijk hou ik niet zo van sporten maar ik wil wel een keer gaan hardlopen

  Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via: