Tips om sinterklaasgedichten te maken

Tips om sinterklaasgedichten te maken

01-11-2012 - De één schudt een sinterklaasgedichtje zo uit z’n mouw, de ander moet uren zwoegen om een paar zinnen op papier te kunnen zetten. Hoor jij bij de laatste categorie? Maak je geen zorgen, want met onze tips word jij de beste Rijmpiet van het hele land!


Kant-en-klare gedichtjes
Sinterklaas zat te denken wat hij jou zal schenken... Voor de klunzige dichters zijn er superveel kant-en-klare gedichtjes op internet te vinden. Check bijvoorbeeld de sites Sinterklaasgedichten.com en De-rijmpiet.nl.

Gedichtenmachine
Nog een makkelijke manier om aan een leuk gedichtje te komen, is een gedichtenmachine. Vul de naam in van degene waaraan jij je gedicht geeft en vul het soort cadeautje in. De machine geeft verschillende zinnen waaruit je kunt kiezen. Wanneer jij het gedicht goed vindt, kun je ‘m met één druk op de knop uitprinten. Supermakkelijk!

Rijmwoordenboek
Wil je een persoonlijk berichtje schrijven? Gebruik dan een rijmwoordenboek. Als je een leuke zin in je hoofd hebt, weet je soms niet hoe je de volgende zin moet laten rijmen. Je kunt dan het laatste woord van de zin intypen op bijvoorbeeld Mijnwoordenboek.nl en dan krijg je verschillende woorden die daarop rijmen. Succes gegarandeerd!

Tip!
Heb jij al een tijdje een crush op die leuke jongen uit je klas? Verras hem dan met een klein cadeautje en een lief gedichtje. Wij vinden dit gedichtje heel schattig:

Voor de liefste van de liefsten
bracht de Sint van overzee
echt het beste van het beste
op zijn reis naar Holland mee
schepen boordevol geschenken
grote pakjes en ook klein
maar dit ene kleine pakje
kan alleen het jouwe zijn!

Tell us what you think

Kun jij goed sinterklaasgedichtjes maken?

  •  
  •  
  •  
  •  

2Reacties

 • mrs.C Wed 5 Dec '12 21:57

  Reactie: Het lukt me aardig!
  Reageer!
  tis alleen soms moeilijk als je het laatste woord moet laten rijmen

  Dit is niet ok!

 • Dancing-Queen Sun 9 Mar '14 20:59

  Reactie: Nee, maar ik probeer het wel
  Reageer!
  maar ben er niet echt goed in.

  Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via: