Hoe begin je een eigen blog?

Hoe begin je een eigen blog?

29-07-2013 - Jouw vriendinnen zijn allemaal op vakantie en jij blijft achter in het supersaaie Nederland. Je begint je te vervelen, alle boeken zijn al uit, en er zijn ook geen leuke boys. Wat moet je nu gaan doen? Wij weten wel iets leuks: begin een eigen blog! Hoe je dat moet doen, lees je hier.


Stap 1: bedenk van tevoren waarover je wilt schrijven. Ben jij een modemeisje? Schrijf dan bijvoorbeeld over trends, of de kleding die je draagt. Ben je op vakantie? Dan is het leuk om een online dagboek bij te houden. Of ben je gek op bakken? Deel jouw recepten!

Stap 2: je hebt natuurlijk een website nodig! Populaire sites waar je gratis een blog kunt aanmaken zijn: Tumblr, Wordpress, eBlogger & Waarbenjij.

Stap 3: de eerste indruk is heel belangrijk! Verzin een herkenbare en opvallende naam voor jouw blog.

Stap 4: waar je over schrijft, is belangrijk op een blog, maar wat ook heel belangrijk is, is beeld. Net als jij vinden heel veel andere meiden het ook leuk om plaatjes te kijken op internet. Zorg er dus voor dat je bij elk stukje tekst mooi beeld plaatst. Het is supergaaf als je zelfgemaakte foto’s post, dat maakt jouw blog uniek!Stap 5: voor de lay-out kun je het beste kiezen voor rustige kleuren. Je wilt niet dat de blog een rommeltje wordt en onleesbaar is voor de bezoekers. Met rustige kleuren, mooie foto’s en leuke tekstjes ziet jouw blog er professioneel uit!

Stap 6: het bloggen gaat goed, maar nu wil je natuurlijk ook dat mensen het lezen! Laat aan iedereen weten dat jij blogt, door een post op Facebook, een Tweet, of via Instagram. Wat je ook kunt doen, is na de vakantie op school kleine postertjes ophangen!

Stap 7: houd je blog up-to-date door wekelijks of vaker berichten te plaatsen. Zo blijven jouw lezers terugkomen.

Stap 8: als het bloggen goed gaat, kun je er zelfs geld mee verdienen! Als jij veel bezoekers hebt op jouw blog willen adverteerders hun advertenties bij jou plaatsen en daar krijg jij dan geld voor! Maar ook zonder dat je geld verdient met een blog is het leuk om eens te proberen.

Succes!

Voor wat inspiratie: lees hier alle blogs van Emilie in NY!

Foto: weheartit

Tell us what you think

Heb jij al een eigen blog?

    •  
    •  
    •  

76Reacties

Inloggen

of log in via:

Win elke dag een vette prijs met de

GIRLZ Countdown!