Recept: chocoladepepernoten

Recept: chocoladepepernoten

04-12-2013 - Morgen wordt door het hele land pakjesavond gevierd. Daar horen marsepein, taaitaai, chocoladeletters en natuurlijk pepernoten bij. Of nog lekkerder: chocoladepepernoten! Je kunt ze ook heel eenvoudig zelf maken met dit recept.


Lust je alleen de pure chocoladepepernoten uit een gemengd zakje? Of koop je het liefst een zak met alleen witte chocoladepepernoten? Nu kun je zelf kiezen of je wit, puur of melkchocolade gebruikt! Of alle drie! Let er dan wel op dat je voor elke smaak een ander schoon pannetje gebruikt.

Wat heb je nodig?
- 250 gr zelfrijzend bakmeel
- 100 gr zachte boter
- 125 gr donkere basterdsuiker
- 3 eetlepels melk
- 2 eetlepels speculaaskruiden
- 100 gram chocolade
- Mespunt zout

Wat moet je doen?
Stap 1: verwarm de oven voor op 150 graden.
Stap 2: doe de bakmeel, boter, suiker, melk, speculaaskruiden, zout en melk in een kom en kneed dit tot een soepel deeg.
Stap 3: vorm kleine balletjes van het deeg.
Stap 4: leg de balletjes op de bakplaat (met bakpapier) en druk ze een beetje aan.
Stap 5: bak de kruidnoten in 20 minuten bruin en gaar.
Stap 6: breek de chocolade in stukken, doe het in een pan en hang deze in een grotere pan met kokend water.
Stap 7: leg een (afgekoelde) pepernoot op een vork, doop het in de chocolade en leg het op bakpapier tot de chocolade hard is geworden. Doe dit ook met de rest van de pepernoten.

Tell us what you think

Welke chocoladepepernoten vind jij het lekkerst?

    •  
    •  
    •  
    •  

32Reacties

Inloggen

of log in via: