3x wintertoetjes!

3x wintertoetjes!

08-12-2013 - Tijdens de koude wintermaanden nemen we allemaal extra lang de tijd om te genieten van lekker eten. Daar is tenslotte ook genoeg reden voor met al die gezellige dagen! De hele familie duikt de keuken in om een viergangenmenu op tafel te zetten. En daar wil jij natuurlijk bij helpen! Wij hebben 3 lekkere wintertoetjes voor jou op een rijtje gezet, waar je van zult smullen!


Apfelstrudel
Ingrediënten voor 4 porties
Wat heb je nodig?
- 3 Granny Smith appels
- 2 eetlepels citroensap
- ½ kopje rozijnen
- ½ kopje gedroogde vijgen, grof gehakt
- ½ kopje basterdsuiker
- 1 theelepel kaneel
- ¼ theelepel nootmuskaat
- ¾ kopje paneermeel
- 6 vellen filodeeg
- Olijfolie
- 2 eetlepels poedersuiker

Wat moet je doen?
Stap 1: verwarm de oven voor op 180°C en leg bakpapier op de bakplaat.
Stap 2: snijd de appel in dunne plakjes en doe ze in een schaal. Gooi daar citroensap, rozijnen, vijgen, suiker, kaneel, nootmuskaat en paneermeel bij. Roer voorzichtig tot alles gemengd is.
Stap 3: smeer nu een velletje filodeeg in met olie en gooi er wat paneermeel over. Leg er nu een ander velletje filodeeg over heen en ga hiermee door tot je alle velletjes hebt gehad.
Stap 4: verspreid het appelmengsel over de lange zijde van het filodeeg en laat aan de korte zijdes 3 cm leeg.
Stap 5: vouw de eindes naar binnen en rol het filodeeg op. Smeer de apflestrudel in met olijfolie en bak hem ongeveer 45 minuten.
Stap 6: haal de apflestrudel uit de oven en laat hem 10 minuutjes afkoelen. Strooi er nu poedersuiker over en smullen maar!

Chocolade fudge pudding
Ingrediënten voor 4 porties
Wat heb je nodig?
- 1½ kopje zelfrijzend bakmeel
- ¼ kopje cacaopoeder
- 1 kopje basterdsuiker
- 1½ kopje melk
- 1½ kopje gekookt water
- 2 theelepels zachte boter
- Poedersuiker

Wat moet je doen?
Stap 1: verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenbestendige schaal in met boter.
Stap 2: zeef de bloem en 2 eetlepels cacao. Doe hier een ½ kopje suiker en de melk bij. Roer voorzichtig tot het beslag op een pudding lijkt.
Stap 3: doe de rest van de cacao en de suiker bij elkaar in een andere kom. Strooi dit daarna over de pudding.
Stap 4: houd een grote metalen lepel boven het oppervlak van de pudding en giet er kokend water overheen.
Stap 5: smeer de bovenkant van de pudding in met boter en doe hem 35 tot 45 minuten in de oven.
Stap 6: haal de pudding uit de oven en bestrooi hem met poedersuiker.

Bosbessen vanilleflensjes
Ingrediënten voor 12 porties
Wat heb je nodig?
- 1½ kopje melk
- 1 ei
- 3 theelepels vanille extract
- 2 kopjes zelfrijzend bakmeel
- ¼ theelepel baksoda
- 1/3 kopje basterdsuiker
- 25 gram gesmolten boter
- 1½ kopje bosbessen, vers of uit de diepvries

Wat moet je doen?
Stap 1: klop de melk, het ei en 2 theelepels vanille in een kom. En zeef het bakmeel en de baksoda in een andere kom. Roer hier de suiker doorheen.
Stap 2: maak in het midden van het bloemmengsel een kuiltje en giet het melkmengsel daarin. Klop het nu goed door tot het goed gemixt is.
Stap 3: roer nu door het geheel de extra vanille en de bosbessen.
Stap 4: verhit nu een grote anti-aanbakpan op een middelhoog vuur. Doe boter in de pan als deze heet is.
Stap 5: nu kun je de flensjes gaan maken. Pak voor ieder flensje ¼ kopje van het beslag. Als de eerste flensjes klaar zijn kun je ze op een bord leggen met aluminiumfolie erover, zo blijven ze warm tot je ze op tafel zet.
Stap 6: strooi er nog wat poedersuiker overheen als je de flensjes serveert.

Tip: je kunt bij alle drie de toetjes natuurlijk ook nog slagroom of ijs serveren.

Bron: taste.com.au

Tell us what you think

Welk wintertoetje lijkt jou het lekkerst?

    •  
    •  
    •  

29Reacties

Inloggen

of log in via: