Recept: chocolate spoons!

Recept: chocolate spoons!

21-12-2013 - Van lekkere hapjes kunnen we geen genoeg krijgen zo rond de feestdagen. De winkels liggen al vol met kerstkransjes en andere verleidelijke chocolaatjes. Maar het is natuurlijk veel leuker om zelf iets lekkers op tafel te zetten. Alleen zijn deze spoons niet om op te eten, maar om te dopen in warme melk. Zo maak je je eigen chocolademelk!


Wat heb je nodig?
- plastic lepels
- chocolade in stukken
- mini-marsmallows
- zoete kokossnippers
- fudge in stukjes
- vetvrij papier
- schaal

Wat moet je doen?
Stap 1: verwarm de chocolade in de magnetron ongeveer 1 minuut tot alles helemaal gesmolten is.
Stap 2: dip je eerste lepel in de gesmolten chocolade en zorg dat het hele oppervlak bedekt is. Leg de lepel nu op een schaal met vetvrij papier.
Stap 3: nu je de lepel in de chocola hebt gedipt, kun je hem gaan versieren. Maak bijvoorbeeld een sneeuwpop.
Stap 4: leg 3 marsmallows in het midden van de lepel als lichaam van de sneeuwpop. Een klein stukje fudge kun je gebruiken als hoedje en twee chocoladestukjes als ogen. Een kokossnipper kun je gebruiken als sjaal. Superlief!
Stap 5: als je alle lepels versierd hebt, leg je ze op de schaal met vetvrij papier en laat je de chocolade hard worden.
Stap 6: kun je niet zo lang wachten? Leg de lepels dan ongeveer 15 tot 20 minuten in de koelkast.
Stap 7: nu zijn de lepels klaar om in je warme melk te dippen, zodat er warme chocomelk overblijft. Mmm… smullen maar!

Tip! Je kunt ook andere smaakjes maken met verschillende chocolade of door siroop bij de choco te gieten.



Lees ook: recept voor kerstboom-cupcakes

Bron: Alphamom.com

Tell us what you think

Ga jij deze chocolate spoons maken?

    •  
    •  
    •  

19Reacties

Inloggen

of log in via: