Recept: kerstkoekjes

Recept: kerstkoekjes

21-12-2014 - Nu het kerstvakantie is, heb je genoeg tijd om eens lekker los te gaan in de keuken. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze overheerlijke kerstkoekjes? Om alvast in de stemming te komen… ;) Check hier het recept!


Wat heb je nodig?
- 100 gram bloem
- 150 gram fijne kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 250 gram boter
- 1 ei
- 200 gram poedersuiker
- Plastic folie
- Bakpapier
- Uitsteekvormpjes (bijvoorbeeld sterren)

Wat moet je doen?
Stap 1: zeef de bloem boven een kom en voeg hier ook de kristalsuiker en vanillesuiker aan toe.
Stap 2: snijd de boter in blokjes en leg ze ook in de kom.
Stap 3: splits het ei en doe de dooier in de kom.
Stap 4: kneed de massa met de hand tot een deeg. Maak er uiteindelijk een bal van, doe deze in plastic folie en leg het 30 minuten in de koelkast.
Stap 5: verwarm de oven voor op 175 gaden.
Stap 6: bestuif een werkblad en deegroller met bloem en haal het deeg uit de koelkast. Rol het uit tot een lap en steek er vormpjes uit.
Stap 7: leg de koekjes op een bakplaat en doe ze 15 à 20 minuten in de oven.
Stap 8: til het bakpapier met de koekjes van de bakplaat en laat de koekjes 30 minuten afkoelen.
Stap 9: doe ondertussen de poedersuiker en 5 el water in een bakje en meng het goed door elkaar. Dit wordt het glazuur.
Stap 10: bestrijk de koekjes met het glazuur en laat het hard worden.

Tip: je kunt de koekjes eventueel ook nog versieren met wat kleine snoepjes of mini-M&M’s!  

Bron: AlbertHeijn

Lees ook: Recept - koekjesdag

Foto: We Heart It

Tell us what you think

Zou jij deze kerstkoekjes willen maken?

    •  
    •  
    •  

18Reacties

Inloggen

of log in via: