5 spannende urban legends

5 spannende urban legends

31-10-2015 - De neef van de zus van mijn BFF’s buurman… Ken jij ook een spannend verhaal dat zo begint? Dikke kans dat het een urban legend is. Dat zijn verhalen die worden verteld alsof ze echt zijn gebeurd, maar eigenlijk hartstikke nep zijn. Superscary zijn ze vaak wel. Speciaal voor Halloween zochten we vijf griezelige stories voor je uit. Durf jij verder te lezen?


#1. De smileybende
In verschillende grote steden van België ging in 2002 een gerucht rond over een verschrikkelijke bende die daar ’s nachts actief was. Zodra ze een vrouw alleen met de metro zagen gaan, achtervolgden ze haar, tot ze ergens alleen was. Dan werd ze omsingeld door de bendeleden die haar één vraag stelden: een groepsverkrachting of altijd blijven lachen? De doodsbange vrouwen kozen natuurlijk allemaal voor de tweede optie, waarna één van de bendeleden een mes pakte en het gezicht van de vrouw aan beide kanten van oor tot lip opensneed. Om er zeker van te zijn dat de wond nooit zou genezen, werd er zout in gestrooid.

Feitje: Er is nooit bewijs gevonden dat de smileybende in België actief zou zijn, maar er is wel een soortgelijk verhaal bekend over een Japanse vrouw rond 1600. Waarschijnlijk is deze urban legend daarop geïnspireerd.

#2. Speciale mayonaise
Een Amerikaanse vrouw had een drukke avond en besloot nog even snel een broodje kip te halen. Zodra ze de eerste hap nam, ontdekte ze dat er toch mayo op het broodje zat. Omdat het nogal druk was bij de kassa, klaagde ze niet meteen, maar at ze gewoon verder. Toen de serveerster het wat rustiger kreeg, vroeg de vrouw haar waarom ze toch mayonaise op haar kip had gedaan. De serveerster wist echter zeker dat ze geen mayo had gebruikt. Samen keken ze nog eens goed naar het broodje. Wat bleek? De kip had een tumor gehad, die was opengebarsten toen de vrouw in het broodje beet. Yummie!

Feitje: Dit verhaal werd een enorme hit op internet, maar is echt niet waar. Enne… het verschil tussen mayonaise en een tumor proef je echt wel.

Doe ook de test: Ben jij makkelijk bang te maken?

#3. 5 kleine vingertjes
Toen een meisje naar haar favoriete oppasadres ging, zei de vader van het gezin dat hun baby ’s avonds vaak huilde. Hij viel het snelst weer in slaap als er geen aandacht aan besteed werd, dus ze moest maar niet naar boven gaan als ze hem hoorde huilen. Zo gezegd, zo gedaan. Toen de baby begon te huilen, bleef het meisje beneden. Pas toen de baby na een uur nog steeds huilde, besloot ze naar boven te gaan. Toen ze in de wieg keek, zag ze daar een rat zitten die al vier vingertjes van de baby had opgesmikkeld…

Feitje: baby’s verliezen hun vingers wel vaker aan ratten in urban legends. Er zijn zeker vijf van dit soort verhalen in omloop, maar tot op heden is er geen volwassene zonder vingers gevonden die een van de versies bevestigt.


#4. De clown
Oppassen hebben wel vaker de hoofdrol in urban legends, ook in deze. Toen de babysitter de kinderen in bed had gelegd, ging ze televisiekijken in de woonkamer. Het lukte haar niet om zich te concentreren op de film, omdat het gezin een enorme, levensechte clown in de woonkamer had staan. Het meisje probeerde toch verder te kijken, maar belde uiteindelijk toch de vader van het gezin met de vraag of ze een doek over de clown heen mocht leggen. De vader zei dat ze naar buiten moest gaan en daar 112 moest bellen. Toen ze vroeg waarom, zei hij: we hebben helemaal geen beeld van een clown… Het beeld bleek een echte man, die het huis was binnengedrongen.

Feitje: Deze urban legend is heel bekend en is zelfs verwerkt in films.

#5. Huwelijksreis
Een pas getrouwd stel gaat op huwelijksreis. ’s Avonds rijden ze de laatste twintig kilometer naar het hotel door het bos, maar halverwege blijkt de benzine op. De man zegt dat hij nieuwe benzine gaat halen en dat de vrouw maar in de auto moet blijven wachten. Dat doet ze, maar ze vindt het doodeng, omdat ze steeds iets tegen de achterruit hoort tikken… Toch valt ze uiteindelijk in slaap.
Als ze de volgende ochtend wakker wordt, staan er twee politieagenten bij haar auto, die haar vragen om uit te stappen, maar niet achterom te kijken. Natuurlijk kijkt de vrouw toch en dan ziet ze het hoofd van haar man, gespietst op de ruitenwisser van de achterruit…

Feitje: Net als de clown is deze urban legend zo bekend, dat-ie het tot in de film schopte. 

Doe ook de test: Welke Halloweenoutfit past bij jou?

Foto: We Heart It

Tell us what you think

Welke van deze legends vind jij het spannendst?

    •  
    •  
    •  
    •  
    •  

23Reacties

Inloggen

of log in via: