De 10 leukste kerstfilms

De 10 leukste kerstfilms

14-12-2015 - Volgende week is het weer kerstvakantie! Het ideale moment om met warme chocolademelk op de bank te kruipen en lekker films te kijken! Maarre… kijk jij ook elk jaar dezelfde kerstfilm en kun je wel wat inspiratie gebruiken? Check dan snel de 10 leukste kerstfilms allertijden!


Lees ook: Kersttradities van over de hele wereld

#1. Harry Potter
Eigenlijk komt er helemaal niet zo veel kerst voor in Harry Potter, maar toch moet je deze films kijken in je vakantie. Zweinstein, kaarsjes… Supergezellig! Nog mooier: je hebt acht delen om uit te kiezen, of je gaat gewoon voor een marathon met je BFF.

 

#2. The Holiday
In deze kerstfilm ruilen twee vrouwen voor een paar weken van huis én leven. De film zit vol liefde en sneeuw en geeft je zeker dat heerlijke kerstgevoel!  De hoofdrollen worden gespeeld door Cameron Diaz en Kate Winslet.

 
#3. Bridget Jones Diary
Dit is echt een film die je gezien moet hebben! Het is een zielige én hilarische romcom over de iets te dikke Bridget die héél (maar dan ook echt héél) graag een vriend wil, maar steeds faalt in haar pogingen om er een te vinden. Superleuk om samen met je BFF te kijken. En als je geen genoeg van Bridget krijgt, is er ook nog een deel 2!

 
#4. The Nightmare Before Christmas
Deze animatie zit een beetje tussen een kerst- en halloweenfilm in. Er zit superveel muziek in waardoor de film extra veel sfeer heeft. De film gaat over koning van Halloween Town, hij wil Halloween afschaffen en daarvoor in de plaats kerst gaan vieren. De film is een beetje duister en spannend.
 
#5. Annie
Waarschijnlijk ken jij Annie als een rode krullenbol, maar in 2014 is er een nieuwe film gemaakt over dit zingende weesmeisje dat mag logeren bij een miljonair. Deze film is net wat anders dan de klassieker, maar zeker niet minder leuk! Het verhaal speelt zich af in New York en alle Annie-liedjes komen voorbij. Tomorrow, tomorrow…
 
#6. Home Alone
Home Alone is een van de bekendste kerstfilms. In deel 1 wordt Kevin alleen achtergelaten en neemt hij het op tegen inbrekers. En in het volgende deel wordt Kevin, nou ja, alleen achtergelaten en neemt hij het op tegen inbrekers. Alle delen zijn dus bijna hetzelfde, maar toch blijven dit leuke films.


#7. De Kronieken van Narnia: De leeuw, de heks en de kleerkast
Vier kinderen worden op pad gestuurd om het fantasieland Narnia te ontdoen van de verschrikkelijke sneeuwkoningin. Resultaat: in deze film sneeuwt het bijna alleen Daardoor krijg je echt dat kerst- en wintergevoel. Bovendien is het verhaal grappig, superspannend én ontroerend. Wat wil je nog meer?


#8. Elf
Dit is echt een classic Santa-comedyfilm. Een elf keert van de Noordpool terug naar New York om zijn echte vader te zoeken. Dat wordt een hilarisch avontuur. Zeker de moeite waard om te kijken!


#9.  Pak van mijn hart
Pak van mijn hart speelt zich af rond de feestdagen, dus Sinterklaas én kerst zitten erin. De film  gaat over liefde, familie en werk en is zeker een van de leukste Nederlandse films ever! Met in de hoofdrol Chantal Janzen.


#10 How the Grinch stole Christmas
Deze film is al iets ouder dan de rest, maar zeker niet minder leuk. Dit is echt een typische feelgood-familiefilm, die zelfs een Oscar won! Het groene monster, ‘the Grinch’, heeft een ontzettende hekel aan kerstmis en probeert het feest daarom voor iedereen te verpesten. Leuk om op kerstavond samen met je ouders en je kleine broertje te kijken!
Foto: We Heart It

Tell us what you think

Wat is jouw favo kerstfilm?

  •  

10Reacties

 • Maurie Mon 14 Dec '15 15:54

  Reactie: Dat is...
  Reageer!
  euhm ik heb niet echt een favoriet maar deze vakantie ga ik toch eindelijk eens 'The Nightmare Before Christmas' kijken ^^

  Dit is niet ok!

 • Sanneeee Mon 14 Dec '15 16:33

  Reactie: Dat is...
  Reageer!
  narnia en harry potter

  Dit is niet ok!

 • merula Mon 14 Dec '15 18:49

  Reactie: Dat is...
  Reageer!
  HARRY POTTER HARRY POTTER HARRY POTTER HARRY POTTER HARRY POTTER HARRY POTTER HARRY POTTER HARRY POTTER HARRY POTTER HARRY POTTER HARRY POTTER HARRY POTTER HARRY POTTER HARRY POTTER HARRY POTTER HARRY POTTER HARRY POTTER HARRY POTTER HARRY POTTER HARRY POTTER HARRY POTTER HARRY POTTER HARRY POTTER HARRY POTTER HARRY POTTER HARRY POTTER HARRY POTTER HARRY POTTER HARRY POTTER HARRY POTTER HARRY POTTER HARRY POTTER HARRY POTTER HARRY POTTER HARRY POTTER

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Mon 14 Dec '15 19:18

  Reactie: Dat is...
  Reageer!
  Narnia is van vroeger uit echt een van mijn favoriete films, net als Harry Potter. Mijn favoriete kerstfilm is denk ik love actually, maar die staat niet in dit lijstje.

  Dit is niet ok!

 • SecretGURL Tue 15 Dec '15 11:49

  Reactie: Dat is...
  Reageer!
  Harry Potter The Deathly Hallows. Ze zijn geweldig!! Ik zit vaak alleen thuis en als ik dan mijn huiswerk gedaan heb, ga ik lekker Harry Potter films kijken. Ik zit er dan helemaal in en word uit mijn droom ontwaakt door mijn moeder die thuiskomt. Dan heb ik pas door dat het pikdonker is in huis doordat er helemaal geen lampen aan zijn.

  Dit is niet ok!

 • xxNika Tue 15 Dec '15 20:17

  Reactie: Dat is...
  Reageer!
  National Lampoon's Christmas Vacation, het is een vrij onbekende film denk ik (uit 1989) maar de film is echt zooo geweldig en zoo grappig

  Dit is niet ok!

 • anoniempjee♥ Tue 15 Dec '15 22:25

  Reactie: Dat is...
  Reageer!
  De Kronieken van Narnia: De leeuw, de heks en de kleerkast en Harry Potter zoiezo, ik vind Harry Potter films nog steeds helemaal geweldig om naar te kijken en zeker in de kerstvakantie

  Dit is niet ok!

 • MirjamxlovexBeauty Fri 18 Dec '15 11:28

  Reactie: Dat is...
  Reageer!
  Home alone sws

  Dit is niet ok!

 • kayleevanzoelen Sat 19 Dec '15 18:31

  Reactie: Dat is...
  Reageer!
  Harry potter ben zoo verslaaft! !

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Thu 14 Apr '16 19:29

  Reactie: Dat is...
  Reageer!
  the polar express!!

  Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via:

Win elke dag een vette prijs met de

GIRLZ Countdown!