8 meidenfilms die je gezien moet hebben

8 meidenfilms die je gezien moet hebben

20-02-2016 - Met een beetje mazzel heb je volgende week vakantie. Het ideale moment om een filmpje te kijken! Vind jij het ook zo lastig om te kiezen? Met deze acht meidenfilms zit je altijd goed.


#1. Mean Girls
Misschien wel de meest gekeken meidenfilm is Mean Girls. Cady verhuist met haar ouders vanuit Afrika naar Amerika. Als ze daar voor het eerst naar de middelbare school gaat, ontdekt ze dat overleven in de jungle een stuk makkelijker is dan omgaan met haar nieuwe klasgenoten.

Kijken omdat: je dan eindelijk weet waar quotes als ‘You can't sit with us’ vandaan komen.


#2. High School Musical
Troy en Gabriëlla ontmoeten elkaar op wintersportvakantie. Na een avondje karaoke zingen, vinden ze elkaar stiekem heel leuk. Gelukkig blijken ze op dezelfde school te zitten, waar net op dat moment een musical georganiseerd wordt. Durven ze auditie te doen?

Kijken omdat: je leven beter wordt met een zingende Zac Efron

#3. Grease
Na een romantische vakantie samen komen Danny en Sandy elkaar op school weer tegen. Er is één probleem: hij is de populairste dude van de school, zij een verlegen meisje. Zullen ze elkaar weer vinden?

Kijken omdat: het een klassieker is.


#4. Pitch Perfect
Als Beca van haar vader naar de universiteit moet, heeft ze daar helemaal geen zin in. Ze wil liever zangeres worden en mist al haar lessen, tot ze de Barden Bellas ontdekt. Na een ongelukje het jaar ervoor wil deze groep dit jaar echt de zangcompetitie winnen. Zal het ze lukken? En zal Beca mogen stoppen met studeren?

Kijken omdat: The Cup Song leuk blijft.


#5. The Devil Wears Prada
Heel veel meiden zouden dolgelukkig zijn met een stage op een moderedactie, maar Andy heeft er niet zo veel zin in. Toch komt uitgerekend zij terecht op de redactie van het bekendste fashion magazine ever. Helaas blijkt haar baas een feeks te zijn.

Kijken omdat: het een hilarisch beeld geeft van de modewereld


#6. How to lose a guy in ten days
Als redacteur Andie de opdracht krijgt om het artikel ‘How to Lose a Guy in 10 Days’ te schrijven, vindt ze dat een prima idee. Ze heeft al meer van zulk soort artikelen geschreven en het kan echt niet moeilijk zijn om een man in 10 dagen te dumpen. Behalve dan dat dit wel een heel leuke man is...

Kijken omdat: de pogingen van Andie om iemand tegelijkertijd te dumpen én te houden hilarisch zijn.


#7. The Notebook
Allie en Noah zijn helemaal verliefd. Er is één probleem: zij is rijk en hij niet. Haar ouders willen liever dat Allie met de rijke James trouwt. Dat lijkt bijna te gebeuren, maar dan duikt Noah weer op...

Kijken omdat: het een superromantisch verhaal is.


#8. The fault in our stars
Hazel en Gus ontmoeten elkaar op een bijeenkomst voor jongeren met kanker. Ze vinden elkaar meteen leuk en besluiten elkaars lievelingsboek te lezen. Er is alleen één probleem: het boek van Hazel heeft geen einde. Met wat hulp van een organisatie die wensen van ernstig zieke kinderen uit laat komen, besluiten ze naar Amsterdam te reizen om de schrijver op te zoeken en te vragen hoe het boek eindigt.

Kijken omdat: je soms even keihard wilt huilen bij een film.

Tell us what you think

Wat is jouw favo meidenfilm?

    •  

21Reacties

Inloggen

of log in via: