7 tips om vakantievrienden te maken als je verlegen bent

7 tips om vakantievrienden te maken als je verlegen bent

14-07-2016 - Hartstikke leuk hoor, zo’n camping vol potentiële nieuwe vrienden, maar voor shy girls is het best lastig om zomaar op iemand af te stappen! Gelukkig wordt vrienden maken met deze tips een eitje.


#1. Zoek een drukke plek op
De meeste campings hebben wel ergens een pingpongtafel staan waar je elke middag groepjes jongeren spot. Die zien er misschien superhecht uit, maar waarschijnlijk hebben zij elkaar ook nog maar een week geleden ontmoet en vinden ze het hartstikke gezellig als er nog iemand bijkomt. Haal dus diep adem en ga je voorstellen!

#2. Geef je op voor een activiteit
Vind je dat voorstellen toch nog een beetje eng? Op de meeste campings wordt van alles georganiseerd (volleybalwedstrijdjes, disco). Dat is het perfecte moment om leuke mensen te leren kennen. Doordat je bezig bent, vallen er bovendien veel minder ongemakkelijke stiltes.

#3. Bereid je voor
Je denkt misschien dat gesprekken altijd spontaan moeten ontstaan, maar stiekem kun je er best wat aan voorbereiden. Vragen als: waar kom jij vandaan en hoelang blijf je nog, doen het altijd goed als gespreksstarter. Daarna merk je snel genoeg of degene met wie je praat een beetje aardig is. Of course kun je dan altijd voorstellen om te gaan zwemmen.

#4. Dump je phone
Het kan behoorlijk awkward voelen als je in je eentje aan het zwembad zit. Gelukkig is daar dan altijd een ideale verstopplek: je telefoon. Zolang je naar het schermpje staart, lijk je druk bezig en valt het helemaal niet op dat je geen vrienden hebt. Alleen… daardoor stapt er ook niemand op je af. Chill daarom even zonder telefoon. Wedden dat het dan veel makkelijker wordt om friends te vinden?

Lees ook: 8 dingen die je alleen tegen je bestie zegt

#5. Lach
Oké, je hebt je telefoon gedumpt, maar als je met een zuur gezicht aan het zwembad gaat zitten, ben je nog steeds niet heel aantrekkelijk voor potentiële vrienden. Kijk daarom neutraal en lach naar mensen die je aardig lijken. Dikke kans dat zij dan op jou afkomen.

#6. Gebruik je broers of zussen
Hebben je broers en zussen wat meer lef dan jij? Mooi! Daar kun je misbruik van maken. Stuur ze op een groepje af dat er volgens jou leuk uitziet en kom er dan casual achteraan. Bonuspunten als je broertjes en zusjes superklein en überschattig zijn. Dat ze niets zinnigs zeggen, merkt dan echt niemand. ;-)

#7. Verwacht niet te veel
Net zo diepgaand als met je bestie zullen de gesprekken op vakantie niet (meteen) worden: daarvoor kennen jullie elkaar niet goed genoeg. Geeft niets! Als je weinig verwacht, is een keer zwemmen ook al hartstikke leuk, toch?

Lees ook: 10 dingen voor op je BFF bucketlist

Foto: We Heart It

Tell us what you think

Maak jij wel eens vakantievrienden?

  •  
  •  
  •  

3Reacties

 • xxNika Thu 14 Jul '16 23:29

  Reactie: Nope, dat lukt me niet zo goed
  Reageer!
  ben verlegen als het aankomt op mensen ontmoeten, maar als je met me vaker omgaat ben ik kapot druk ugh

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Sun 17 Jul '16 23:03

  Reactie: Nope, dat lukt me niet zo goed
  Reageer!
  Soms n beetje met mn zusje, maar uiteindelijk yeeft zij altijd vakantiefriends en ik nii...

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Tue 31 Jan '17 17:54

  Reactie: Yesss, of course!
  Reageer!
  Wij gaan elk jaar naar de zelfde camping, ik ken al die mensen daar dus al, dat vind ik echt heel leuk, en soms komen er ook andere mensen bij, het is atijd heel gezellig

  Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via:

Win elke dag een vette prijs met de

GIRLZ Countdown!