5 tips om een jaloerse vriendin te handelen

5 tips om een jaloerse vriendin te handelen

15-02-2016 - Je hebt eindelijk met die leukerd gezoend. Helemaal trots vertel je het aan je bestie en dan zegt zij: ‘iehl, met hem? Die gast is zo lelijk!’ En bedankt… Volgens je moeder is je BFF gewoon jaloers. Nice to know, maar wat doe je daaraan? Je checkt het hier!


#1. Check of ze gelijk heeft
Sure, echte vriendinnen gunnen elkaar alles. Maar als jij een lover hebt en je weet dat zij ook supergraag verkering zou hebben, is het wel zo sympathiek om jouw bae niet mee te nemen naar ál jullie vriendinnenafspraakjes. Of course hoef je niet te stoppen met over hem te praten. Sterker nog, jullie kunnen best een keer iets met z’n drieën doen, zolang je maar een beetje rekening houdt met haar gevoelens.

#2. Geef haar een complimentje
Een jaloerse vriendin heeft de neiging om nog maar één ding te zien: dat wat jij wel hebt en zij niet. Dikke kans dus dat zij haar leven als waardeloos beschouwt, omdat jij wel een boyfriend hebt en zij niet. Dat zij supergoede cijfers haalt en jij op zittenblijven staat, vergeet ze dan even. Tijd om haar daaraan te herinneren! Geef haar eens een (gemeend!) complimentje over hoe hard ze werkt. Ook handig: zeg dat zij jouw BFF is én blijft. Als je BFF zelfverzekerder wordt over zichzelf en jullie vriendschap, wordt ze waarschijnlijk ook minder jaloers.

#3. Pik het niet als ze gemeen wordt
Je hebt tip 1 en 2 uitgevoerd, dus je sleept je lover niet meer overal naartoe en geeft je BFF oprechte complimentjes. En toch maakt zij nog gemene opmerkingen als ‘ik zou nooit een vriendje met acné willen’, als jouw lover toevallig net een joekel van een puist op zijn neus heeft. Dat hoef je dus niet te pikken! Zeg dat je die opmerking niet aardig vindt. Waarschijnlijk schrikt je bestie zo dat ze meteen stopt. Gaat ze toch door? Zoek dan andere mensen om bij te zitten of ga naar huis. Zo laat je duidelijk zien dat je dit niet leuk vindt.

Lees ook: 8 dingen waarover je altijd eerlijk moet zijn tegenover je BFF

#4. Voer een goed gesprek
Sommige girls zijn niet zo goed met subtiele hints. Heb je het idee dat de boodschap niet aankomt? Kies dan een rustig moment voor een goed gesprek, bijvoorbeeld tijdens een filmavondje bij jou thuis. Zeg niet: ‘jij bent jaloers op mij’, want dan schiet ze waarschijnlijk meteen in de verdediging. Vraag liever of het klopt dat ze de laatste tijd niet zo lekker in haar vel zit. Dikke kans dat ze zelf over haar issues begint. Jij kunt haar dan vertellen dat jij haar wél heel leuk vindt en dat jouw leven ook niet perfect is.

#5. Neem afstand
Tja, soms zijn mensen gewoon gemaakt voor de jaloezie. Wat je ook doet, ze vinden zichzelf altijd zielig en zien non-stop groen van afgunst. Heb jij zo’n exemplaar in je vriendengroep? Dan kun je beter een tijdje wat minder met haar omgaan. Misschien is ze over een paar jaar weer hartstikke gezellig, maar tot die tijd hoef jij haar rotopmerkingen niet te horen.

Lees ook: 10 tekenen dat jij en je BFF uit elkaar zijn gegroeid

 

Foto: We Heart It

Tell us what you think

Heb jij wel eens last gehad van een jaloerse vriendin?

  •  
  •  
  •  

4Reacties

 • fb_1826931847534097 Tue 16 Feb '16 07:59

  Reactie: Ja, we zijn nu geen vriendinnen meer
  Reageer!
  Ja dit verhaal heb ik meegemaakt, nu zijn we geen vriendinnen meer. Omdat ze arrogant en jaloers blijft doen en ze dat niet wilt toegeven. Als ik iets heb heeft zij het ook binnen een week En dan lijkt het net alsof ik niet mezelf kan zijn.

  Dit is niet ok!

 • MirjamxlovexBeauty Sat 20 Feb '16 12:05

  Reactie: Nee, nog nooit
  Reageer!
  nee gelukkig niet

  Dit is niet ok!

 • Omg er was geen naam meer xxx Wendy :) <3 Wed 16 Mar '16 18:21

  Reactie: Ja, maar het gaat nu veel beter
  Reageer!
 • Anonymous

  Anoniem Sun 12 Feb '17 21:19

  Reactie: Ja, we zijn nu geen vriendinnen meer
  Reageer!

Inloggen

of log in via: