7 tips om meer zakgeld te krijgen

7 tips om meer zakgeld te krijgen

07-10-2016 - Ein-de-lijk heb je zakgeld gekregen en dan… is het binnen een dag op. Ja hallo, je krijgt ook veel te weinig! Tijd om het ouderlijk duo te overtuigen dat jouw spaarvarkentje echt beter moet worden gevuld.


#1. Check wat leeftijdsgenoten krijgen
Krijgt iedereen altijd meer zakgeld dan jij en trekken jouw ouders zich daar niets van aan? Misschien helpt het als je ze laat zien dat je niet zomaar iets roept. Dat kan bijvoorbeeld op de site van het Nibud. Hier vind je precies wat anderen gemiddeld krijgen. Zit je daar ver onder? Dan is het tijd om je ouders de gemiddelden te showen en eens te gaan zitten voor een goed gesprek.

#2. Stel er iets voor in de plaats
Geld vragen als je een keer de vaatwasser uitruimt, gaat wat ver (en waarschijnlijk lacht je moeder je keihard uit als je het voorstelt), maar misschien kun je wel moneys scoren als je elke week de badkamer poetst of alle boodschappen haalt. Worth a try!

#3. Maak een overzicht van al je kosten
Bij zakgeld is het niet alleen belangrijk hoeveel je krijgt, maar ook wat je ervan moet kopen. Als jij onder het gemiddelde zit, maar wel zelf al je cadeautjes, schoolspullen en uitjes moet betalen, heb je die zakgeldverhoging harder nodig dan wanneer paps en mams alles betalen. Schrijf daarom precies op wat je zelf moet kopen en laat dan aan je ouders zien dat je het nu echt niet redt.

Lees ook: 10 tips om een bijbaantje te scoren

#4. Kies je moment goed
Onderhandelen nadat je net knallende ruzie met les parents hebt gehad en de stoom nog uit je oren komt? Niet zo’n strak plan… Wacht een rustig moment af en leg dan zo helder mogelijk uit waarom jij écht meer zakgeld nodig hebt.

#5. Vertel waarvoor je spaart
Je ouders vinden misschien dat je al je geld over de balk smijt, doordat je het meteen uitgeeft aan snoep of goedkope kleding. Dikke kans dat ze daarom je zakgeld niet willen verhogen. Wanneer jij een parent proof spaardoel hebt, komen ze misschien wel over de brug. Nu nog even bedenken waar je voor wilt gaan. Die nieuwe schooltas? Een spelcomputer? Of toch dat fan-tas-ti-sche cadeau voor hun twintigjarig huwelijk?

#6. Doe je best op school
Trotse ouders zijn gulle ouders en ouders zijn nu eenmaal trots op hoge schoolcijfers. Bovendien heb je zo mooi het argument dat je nu wel zakgeldverhoging moet. Je schoolprestaties zouden er anders wel eens onder kunnen lijden en dat wil het ouderlijk duo toch zeker niet?

#7. Geef minder uit
Lukt het allemaal niet? Dan kun je altijd nog proberen om minder uit te geven. Zo krijg je niet meer zakgeld, maar door geen onzin te kopen, voelt het wel alsof je meer geld hebt.

Lees ook: 10 tips om langer met je geld te doen

Foto: 123RF.nl

Tell us what you think

Hoeveel zakgeld krijg jij per week?

  •  

11Reacties

 • Moonlight.xx Fri 7 Oct '16 13:17

  Reactie: Ik...
  Reageer!
  4,50 euro (ben 13)

  Dit is niet ok!

 • Dancing-Queen Fri 7 Oct '16 15:49

  Reactie: Ik...
  Reageer!
  Nouja 10 per maand

  Dit is niet ok!

 • LovePete<3 Fri 7 Oct '16 15:58

  Reactie: Ik...
  Reageer!
  €20,- per maand

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Fri 7 Oct '16 15:59

  Reactie: Ik...
  Reageer!
  6 euro per week

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Fri 7 Oct '16 21:08

  Reactie: Ik...
  Reageer!
  €50,- per maand

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Fri 7 Oct '16 21:09

  Reactie: Ik...
  Reageer!
  Ik krijg een standaard bedrag, en als ik huishoudelijke klusjes doe krijg ik voor iedere klus 1 euro erbij. Geloof me, je ouders gaan het uiteindelijk echt wel waarderen als zij de keuken en badkamer niet hoeven te poetsen of niet meer hoeven te stofzuigen

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Sat 8 Oct '16 09:07

  Reactie: Ik...
  Reageer!
  5 euro p maand , ik heb al om zakgeld verhoging gevraagd omdat k spaar voor een nieuwe telefoon, maar mijn moeder zei: ja, maar dan betalen wij uiteindelijk tóch voor die telefoon. En ik kan geen baantje vinden dus ik weet niet hoe ik anders aan geld kan komen

  Dit is niet ok!

  • toffe site Fri 28 Oct '16 20:50

   wow dat is wel egt heel weinig!!!! waar betaal je je kadootjes of spullen voor jezelf dan van!?

   Dit is niet ok!

 • MirjamxlovexBeauty Sat 8 Oct '16 12:01

  Reactie: Ik...
  Reageer!
  krijg geen zakgeld ik verdien mijn eigen geld en dat is 30 tot 40 euro in de maand

  Dit is niet ok!

 • preciousxschulf Sat 8 Oct '16 16:59

  Reactie: Ik...
  Reageer!
  Krijg een standaard bedrag van €10 per week en ik ben er blij mee (ik ben 12 word deze maand 13)

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Fri 28 Oct '16 20:48

  Reactie: Ik...
  Reageer!
  ik ben 13 en krijg 14 per maand! niet slecht maar ik kan niet eztra krijgen want ik moet als dagtaak al de vaat,tafel en badkamer en wc doen

  Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via:

Win elke dag een vette prijs met de

GIRLZ Countdown!