5 grappige studietips

5 grappige studietips

30-10-2015 - De herfstvakantie is weer (bijna) voorbij, dus je moet weer aan de slag voor school. Dat je voor een goed cijfer goed moet plannen, wist je vast al. Maarre… wist je ook dat sushi eten je helpt om goede cijfers te halen? Nou ja, een beetje dan. Lees snel verder voor vijf grappige studietips die je docenten je zeker niet geven.


#1. Luister muziek
Zegt jouw moeder ook altijd dat je de televisie, telefoon en muziek uit moet zetten als je gaat leren? Dan heeft ze niet helemaal gelijk. Je televisie en telefoon kun je inderdaad beter uit laten als je niet afgeleid wilt worden, maar muziek kan je juist helpen om te concentreren. Dan moet je alleen wel de juiste deuntjes kiezen. Die partybeats kun je beter niet opzetten, maar klassieke muziek of natuurgeluiden helpen jouw concentratie juist tot he max.

#2. Eet sushi
Blijven die jaartallen van geschiedenis maar wegglippen uit je hoofd of heb je op de toets steeds echt geen idee meer wat die Franse woordjes betekenen? Zeg dan tegen je ouders dat jullie echt veel vaker sushi moeten eten. Vette vis bevat namelijk Omega 3 en dat zorgt ervoor dat je geheugen verbetert. Of deze tip echt een enorm verschil gaat maken in je cijfers? Waarschijnlijk niet, maar elk excuus om sushi te eten is welkom, toch?

#3. YouTube
Heb je moeite met lange teksten? Of vind je die wiskunde-uitleg in je boek maar vaag? Zoek dan eens op YouTube naar uitleg. Heel veel docenten hebben tutorials online staan, waardoor die ene som ineens helemaal zo moeilijk niet is. Moet je er wel voor zorgen dat je niet afgeleid raakt door dat ene beautyfilmpje…

Lees ook: Schoolfoto's van de celebs

#4. Slaap
Extra vroeg de wekker zetten om dat ene proefwerk te gaan leren? Doe maar niet. Als je tussendoor slaapt, onthoud je de stof namelijk veel beter. Je kunt dus beter ’s avonds laat nog leren en dan lekker gaan slapen dan ’s ochtends vroeg opstaan.

#5. Leer hardop
Oké, als je in de stilteruimte van de bibliotheek je huiswerk maakt, kun je deze tip maar beter niet uitvoeren, maar verder is hardop leren hartstikke handig. Doordat je de stof nog een keertje hoort, sla je ‘m op twee manieren op in je geheugen en dat zorgt ervoor dat je tijdens je toets sneller op het juiste antwoord komt!

Lees ook: 10x anti-stresstips

Tell us what you think

Welke van deze tips ga jij gebruiken?

  •  

12Reacties

 • Iwontbackdown Fri 30 Oct '15 14:15

  Reactie: Ik...
  Reageer!
  De meeste tips gebruikte ik al, behalve sushi eten, ik vind het ook niet echt lekker

  Dit is niet ok!

 • Weronika1403 Fri 30 Oct '15 14:35

  Reactie: Ik...
  Reageer!
  Ik gebruikte ze allemaal al behalve die met sushi want dat lust ik niet

  Dit is niet ok!

 • kiss_love_me Fri 30 Oct '15 17:03

  Reactie: Ik...
  Reageer!
  Allemaal

  Dit is niet ok!

 • Dancing-Queen Fri 30 Oct '15 17:27

  Reactie: Ik...
  Reageer!
  Muziek. Maar die van sushi ga k wel proberen

  Dit is niet ok!

 • merula Fri 30 Oct '15 17:52

  Reactie: Ik...
  Reageer!
  ik kende en gebruikte ze allemaal al, behalve die van sushi. Dat krijg ik echt niet door mijn keel. Tip voor de muziek: op YouTube kan je zoeken op 'Study Music'. Dan vind je ontspannende muziek waar je je goed door kunt concentreren. Die zijn meestal meerdere uren lang, zodat je niet steeds op een ander filmpje hoeft te klikken. Klassieke muziek kan natuurlijk ook, en is ook nog eens supermooi.

  Dit is niet ok!

 • Maurie Fri 30 Oct '15 21:29

  Reactie: Ik...
  Reageer!
  gebruik nu al hardop leren en muziek op de achtergrond, en youtube gebruik ik soms ook ^^

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Fri 30 Oct '15 23:39

  Reactie: Ik...
  Reageer!
  Sushi goed voor je geheugen? Hmm zo lang als ik me herinner eet/lust ik geen vis --> en doe hierbij ook niet aan omega 3... zit toch wel in 4 vwo+ tweetalig onderwijs

  Dit is niet ok!

 • Mootjeju Sat 31 Oct '15 10:38

  Reactie: Ik...
  Reageer!
 • MirjamxlovexBeauty Sun 1 Nov '15 11:23

  Reactie: Ik...
  Reageer!
  hardop leren en YouTube

  Dit is niet ok!

 • Oreooooox Sun 1 Nov '15 21:58

  Reactie: Ik...
  Reageer!
  Gebruikte al youtube en hardop lezen, muziek heb ik ook al geprobeerd maak ik ga me dan op de tekst van het liedje concentreren...

  Dit is niet ok!

 • anoniempjee♥ Sun 1 Nov '15 21:59

  Reactie: Ik...
  Reageer!
  Leer hardop , muziek luisteren en slapen

  Dit is niet ok!

 • ibhoorn Sat 7 Nov '15 17:48

  Reactie: Ik...
  Reageer!
  Ik gebruik alles al (maar vis niet echt..)

  Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via:

Win elke dag een vette prijs met de

GIRLZ Countdown!