9 dingen die je nog niet wist over make-up

9 dingen die je nog niet wist over make-up

25-05-2016 - Grr… je hebt de dop niet goed op je mascara gedraaid en nu is-ie uitgedroogd. Gooi ‘m toch maar niet weg, want als je hem even in kokend water legt, is-ie weer als nieuw. Wist je niet, hè? Lees snel verder voor nog meer dingen die je nog niet wist over make-up.


#1. Vissenschubben
Jouw lippen glanzen prachtig door jouw lievelingslippenstift en je ogen stralen door de oogschaduw, maar wist je dat deze glans vaak van vissenschubben afkomt? Vies, maar waar!

#2. Lippenstift eten
Eten met lippenstift op lijkt geen probleem, maar wist je dat je in je hele leven wel 3,5 kilo aan lippenstift binnenkrijgt?

#3. Met make-up slapen
Je hebt echt geen zin om je make-up eraf te halen. Dat doe je morgen wel! Maar wist je dat je huid 7x sneller oud wordt als je je make-up er niet goed afhaalt?

#4. Houdbaarheidsdatum
Je zou het misschien niet denken, maar alle make-up heeft een houdbaarheidsdatum. De meeste producten verliezen na twee jaar hun werking en kun je dan beter niet meer gebruiken. Too bad verliest mascara al sneller zijn werking: na een paar maanden ben je weer toe aan een nieuwe.

#5. Waterproof mascara
Gebruik je veel waterproof mascara? Koop dan ook eens een gewone. Waterproof mascara is namelijk veel slechter voor je wimpers dan gewone mascara. Je krijgt het er een stuk moeilijker af, waardoor je wimpers afbreken. Gebruik dus alleen waterproof als het echt nodig is.

Lees ook: 9 dingen die je verkeerd doet tijdens het douchen

#6. Uitgedroogde mascara
Is jouw mascara zo droog dat je hem niet meer aan kunt brengen? Gooi hem dan niet weg! Als je de mascara in kokend water legt, smelten de klonten en kun je hem gewoon weer gebruiken.

#7. Korrelige eyeliner
Is je eyeliner zo korrelig dat je hem niet goed kunt aanbrengen? Leg hem dan een kwartiertje in de vriezer, dan werkt hij daarna weer prima!

#8. Walvissenkots
Ambergris is een ingrediënt dat veel in parfum voorkomt, maar wist je dat het bijzondere ingrediënt gemaakt wordt van walvissenkots?

#9. Nagellak in de badkamer
Bewaar je nagellak nooit in de badkamer. Bij het douchen komt er veel vocht in de badkamer, waardoor de nagellak uitdroogt. Zorg daarom dat je je nagellak altijd op een droge en zonlichtvrije plek bewaart.

Lees ook: 8 coole kapsels voor meiden met krullen

Foto: We Heart It

Tell us what you think

Welke weetjes kende jij nog niet?

  •  

10Reacties

 • emma.vandermeer.5 Wed 25 May '16 12:55

  Reactie: Ik wist ...
  Reageer!
  Ook leuk om te weten: make-up wordt ook getest op dieren!

  Dit is niet ok!

  • xxcijntje Wed 25 May '16 15:39

   niet allemaal hoor!

   Dit is niet ok!

  • Anonymous

   Anoniem Wed 25 May '16 22:08

   Dat is afgeschaft in Nederland, er mogen alleen nkg maar dierproeven gedaan als het noodzakelijk is voor de mens, zoals medicijnen. (Is levensbeschouwing toch nog ergens goed voor )

   Dit is niet ok!

  • emma.vandermeer.5 Thu 26 May '16 19:50

   Klopt in nederland maar jammer niet de rest van de wereld :-)

   Dit is niet ok!

  • emma.vandermeer.5 Thu 26 May '16 20:08

   (niet messchien hier nederland maar dan nog) chanel. Adidas. Axe. Calvin klein. Dolce&gabanna. Dove. Eos. Fa. Gucci. Guess. Head&shoulders. Hugo boss. Kenzo. L'oreal paris/ professionnel. Mac. Maybeline. NYC. Opi. Prada. Playboy cosmetics. Rimmel. Schwartzkopf. Syoss. Vaseline. Veet. Victoria's secret en wella. Dit zijn meest bekende namen die worden gestest op dieren en het is trouwens niet alleen voor noodzakelijk en medicijnen! En hoezo niet allemaal?

   Dit is niet ok!

 • preciousxschulf Wed 25 May '16 14:05

  Reactie: Ik wist ...
  Reageer!
  #8 Walvissenkots

  Dit is niet ok!

 • MirjamxlovexBeauty Sat 28 May '16 11:30

  Reactie: Ik wist ...
  Reageer!
  8 niet maar wel vies

  Dit is niet ok!

 • fb_1558292887810549 Sat 28 May '16 21:04

  Reactie: Ik wist ...
  Reageer!
  dat je met tandpasta je mascara kan weg doen

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Sun 29 May '16 16:20

  Reactie: Ik wist ...
  Reageer!
  Feitje 1 en 8 niet. Nu natuurlijk wel

  Dit is niet ok!

 • lonelywanderer Sat 11 Jun '16 23:23

  Reactie: Ik wist ...
  Reageer!
  1, 3. 6, 7, 8 en 9 niet. Dus ik wist bijna niks

  Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via: