5 tips voor on fleek wenkies

5 tips voor on fleek wenkies

10-08-2016 - Volle wenkbrauwen zijn helemaal tha bomb, maar hoe krijg jij je wenkies zo on fleek? Check de tips en je weet het!


#1. Zoek uit wat bij je past
Als je van jezelf heel blond bent zijn twee zwarte strepen boven je ogen misschien niet zo heel charming en als je van jezelf volle wenkbrauwen hebt, wil je waarschijnlijk niet eindigen met twee streepjes. Ga daarom eerst een keer voor de spiegel staan en bedenk welke vorm wenkbrauwen bij jou past. Het is het handigst om naar de natuurlijke vorm van je brows te kijken. Daarnaast kun je ook naar de grootte van je ogen kijken. Als je kleine ogen hebt, zijn dunne wenkbrauwen vaak mooier. Heb je juist grote kijkers? Dan mogen je wenkies iets dikker zijn. Ook handig: kijk naar je bovenlip. Als je die dikte aanhoudt, raakt je gezicht mooi in evenwicht.

#2. Epileer een beetje
Oké, je weet welk modelletje je wilt. Dan zul je waarschijnlijk ook een beetje willen epileren, bijvoorbeeld om te voorkomend dat je op Bert van Ernie gaat lijken. Ook hierbij geldt: volg zo veel mogelijk de natuurlijke vorm van je wenkbrauwen.

Dat doe je het makkelijkst door eerst een potlood langs je neus naar je wenkbrauw te leggen. Alles wat uitsteekt buiten het potlood, epileer je. Daarna kijk je jezelf recht aan in de spiegel en leg je een potlood van je buitenste neusvleugel langs je iris. Daar waar het eindigt, komt de ‘hoek’ in je wenkbrauw. Het einde van je wenkbrauw bepaal je door een potlood van je neusvleugel naar de buitensta ooghoek te leggen. Of course haal je haartjes rond je wenkbrauwen ook weg, maar epileer niet aan de bovenkant, dat haalt de vorm uit je wenkbrauw.

#3. Kleur
Ga je voor wenkbrauwen als Cara Delevigne? Dan is het nu tijd om je wenkies bij te kleuren. Kam ze eerst in perfect shape, bijvoorbeeld met een oud (en afgespoeld!) mascaraborsteltje. Met een speciaal wenkbrauwpotlood kun je de huid tussen je wenkbrauwhaartjes vervolgens een beetje donkerder maken. Kies altijd een kleur die dicht bij je eigen haarkleur ligt: zwart potlood bij blond haar ziet er niet zo overtuigend uit. Teken ook geen complete brow erbij, maar volg de contouren van je natuurlijke wenkbrauw en maak ‘m hooguit een klein beetje breder.

Lees ook: 5 awesome zwemkapsels

#4. Vergeet de details niet

De echte pro’s gebruiken dan ook nog een speciale wenkbrauwpen, waarmee je haartjes (= streepjes) kunt tekenen op de plekken huid die wel gekleurd zijn, maar niet zo behaard als andere stukjes.
 
#5. Use some gel
En als je dan al die moeite hebt gedaan, wil je of course wel dat je wenkies de hele dag on fleek blijven zitten. Met speciale wenkbrauwgel blijven ze de hele dag perfect in model. Hoe nice!

Lees ook: 5 dingen die je verkeerd doet tijdens het scheren

Foto: We Heart It

Tell us what you think

Hoe verzorg jij je wenkbrauwen?

  •  
  •  
  •  

10Reacties

 • xx.inge.xx Wed 10 Aug '16 11:47

  Reactie: Ik doe er niets aan
  Reageer!
  Ik vind het echt zonde al die neppe wenkbrauwen die je voorbij ziet lopen

  Dit is niet ok!

 • Ems Wed 10 Aug '16 12:19

  Reactie: Ik epileer, kleur, teken, gel... wat eigenlijk niet?
  Reageer!
  Het ziet er wel natuurlijk uit maar ik draag verder niet zoveel make-up dus het ziet er mooi uit

  Dit is niet ok!

 • Nienketjuh Wed 10 Aug '16 14:37

  Reactie: Ik doe er niets aan
  Reageer!
  ik wil het wel want ze zijn helemaal zwart en vol en ik heb blond haar

  Dit is niet ok!

 • pony_lover Wed 10 Aug '16 17:59

  Reactie: Ik doe er niets aan
  Reageer!
  maar ik ben nog 12 maar binnenkort ga ik naar de schoonheidsspecialist

  Dit is niet ok!

 • Rockzzve Wed 10 Aug '16 18:11

  Reactie: Ik epileer ze
  Reageer!
  Gewoon de haartjes eruit trekken die er een beetje buiten vallen en iets de rest iets donkerder maken met een soort bruin potloodje. En je ziet het niet zitten, dus dat zit goed. Zoals in de eerste reacties: die neppe wenkbrauwen vind ik ook niet mooi en zonde van het naturel effect.

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Wed 10 Aug '16 19:06

  Reactie: Ik epileer, kleur, teken, gel... wat eigenlijk niet?
  Reageer!
  T staat me gwn goed dusja

  Dit is niet ok!

 • lollie<3 Sat 13 Aug '16 18:28

  Reactie: Ik epileer ze
  Reageer!
  het enige dat ik doe is een beetje epileren en ik zeg een beetje, want ik haal alleen de overige haartjes weg

  Dit is niet ok!

 • toffe site Mon 15 Aug '16 09:52

  Reactie: Ik doe er niets aan
  Reageer!
  ik weet niet wat goed staat dus ik vind het zo ook best maar mssn kan het wel wat meer vorm hebben of kleur. ik heb buren met een beauty salon dus daar kan ik nog wel tips vragen

  Dit is niet ok!

 • SuperKoekje! Mon 15 Aug '16 16:35

  Reactie: Ik epileer, kleur, teken, gel... wat eigenlijk niet?
  Reageer!
  Zonder kleur zien ze veel te dun uit maar met een paar kleine streepjes tussen de haartjes zien ze te dik uit..

  Dit is niet ok!

 • _kimmbx Sat 20 Aug '16 20:52

  Reactie: Ik doe er niets aan
  Reageer!
  Mijn wenkbrauwen hebben van zichzelf een mooie kleur en een vorm vind ik zelf Het enige wat ik s'ochtends doe is dat ik ze even borstel met het borsteltje van een wenkbrauwpotloodje. (eerder tekende ik ze wel altijd maar iedereen zei tegen mij dat dat helemaal niet nodig was hihi)

  Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via:

Win elke dag een vette prijs met de

GIRLZ Countdown!