9 tips voor supermooi haar

9 tips voor supermooi haar

13-08-2016 - De hele zomer heb je gezwommen en gezond. Het was fantastisch, tot je thuiskomt, want OMG, wat is er met je haar gebeurd? Wil je jouw bosje touw voor het begin van het schooljaar weer omtoveren tot perfecte lokken? Check dan snel de tips!


#1. Ga naar de kapper
Yep, het is zonde om afscheid te nemen van je lange lokken, maar als je dode punten hebt, is dat wel het enige wat helpt. Je hoeft niet meteen voor pittig kort (al dan niet rood) te gaan, gewoon een centimeter eraf laat je haar er vaak al veel gezonder uitzien.

#2. Was je haar niet te vaak
Elke dag wassen zorgt ervoor dat al het talg van je hoofdhuid verdwijnt. Gevolg: je hoofdhuid gaat als een malle talg aanmaken. Gevolg: vet haar. #datwasnounetnietdebedoeling Door je haar minder vaak te wassen, gaat het er uiteindelijk gezonder uitzien, doordat de balans zich herstelt. Dat kan wel even duren, dus beter probeer je dit als je nog een week vakantie hebt en je met een petje alle vettigheid kunt verstoppen.
 
#3. Spoel uit met koud water
Door uit te spoelen met koud water sluiten de haarschubben zich, waardoor je haar er mooier en minder messy uitziet.

#4. Borstel niet te veel
En zeker niet net nadat je het gewassen hebt. Als je nat haar borstelt, breekt het supersnel af. Je kunt beter pas borstelen wanneer je haren alweer droog zijn. Doe het dan ook met mate, punten splijten snel van een kam of borstel.

#5. Zoek het juiste product
Sommige shampoos ruiken heel lekker, maar drogen je haar stiekem uit, of zijn zo plakkerig dat ze deels achterblijven in je haar en het vet maken. Wil je niet, dus probeer rustig een paar verschillende shampoos uit tot je het perfecte product hebt gevonden. Weet je niet precies wat voor soort haar je hebt? Kijk dan na het wassen eens hoe snel het vet wordt. Heb je na één dag alweer vet haar? Dan heb je shampoo nodig tegen vet haar. Na twee dagen een beetje vette lokken betekent normaal haar en schilfertjes zijn een teken van droog haar (of slecht uitgespoelde shampoo)

Lees ook: 5 tips voor on fleek wenkies

#6. Slaap op een zijden of satijnen kussensloop
Die stoffen zijn lekker glad en voorkomen dat je haar gaat klitten of afbreken.

#7. Doe je haar vast als je gaat slapen
Again: haar dat in een losse vlecht zit, klit minder snel en wrijft minder tegen het kussen, waardoor het minder snel beschadigt.

#8. Laat de steiltang even weg
Warmte beschadigt je haar en je steiltang wordt nu eenmaal heel erg heet. Föhn en steil je haar dus even niet, tot het weer een beetje is hersteld van al je zwemmen de afgelopen tijd.

#9. Verf even niet
Haarverf wordt weliswaar steeds beter, maar als je je haar even wilt laten herstellen, is het verstandig om het verven toch even uit te stellen. 

Lees ook: 5 supersnelle tips tegen vet haar

Foto: We Heart It

Tell us what you think

Wat doe jij om je haar mooi te houden?

  •  

7Reacties

 • XOXOGirl Sat 13 Aug '16 10:51

  Reactie: Ik...
  Reageer!
  Soms sla ik een dage haarwassen over en ga ik een dagje later, ik stijl het heel vaak dus daar bn ik nu ook even nee gestopt, en ik laat er ook naar een centimeterje of 1 of 2 afhalen en verf het even niet. Ik doe ook de juiste producten in mn haar (antifrizz lotion).

  Dit is niet ok!

 • MirjamxlovexBeauty Sat 13 Aug '16 11:00

  Reactie: Ik...
  Reageer!
  slaap dan op een zijden

  Dit is niet ok!

 • Nienketjuh Sat 13 Aug '16 13:16

  Reactie: Ik...
  Reageer!
  kies het goede product en was mijn haar niet elke dag

  Dit is niet ok!

 • preciousxschulf Sat 13 Aug '16 22:54

  Reactie: Ik...
  Reageer!
  Ik heb van mezelf kroes haar en heb dat gerelaxt . Nu moet ik dat om de 3 maanden doen en voor dat ik het relax knip ik mijn punten bij. Ik was het nu misschien 2x per week en ik heb gezien dat het veel beter uitziet. Ik doe mijn haar aan het einde met koud water afspoelen. Ik doe 2x per dag borstelen. 3x als ik mijn haar heb gewassen. Ik doe voor het slapen mijn haar borstelen en dan in een knot en het is minder klittig nu in de ochtend. Ik heb van mezelf krullend haar maar ik hoef het ook niet echt steil te hebben dus doe ik maar misschien 1x steilen in de 4 of 5 maanden. En ik verf mijn haren nooit.

  Dit is niet ok!

 • fb_1036127529842219 Sun 14 Aug '16 19:41

  Reactie: Ik...
  Reageer!
  ik was mijn haar met een goeie shampoo daarna een conditioner met arganolie of iet wat je haar voedt, als laatste doe ik nog een haarmasker in mijn haar!

  Dit is niet ok!

 • toffe site Mon 15 Aug '16 09:44

  Reactie: Ik...
  Reageer!
  ik heb stijl haar maar soms is het wel pluizig of gaat het klitten. ik weet niet goed hoe ik dat kan voorkomen! kan iemand een tip geven?

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Fri 26 Aug '16 22:21

  Reactie: Ik...
  Reageer!
  ik kam het juist na het douchen want als ik het kam als het droog is dan pluist het doen meet mensen dit?? en mijn haar kan er wel goed tegen heb ook een enorme bos haa

  Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via: