De beste make-up voor een selfie

De beste make-up voor een selfie

05-06-2014 - Wij, girls maken natuurlijk allemaal wel eens een leuke selfie. Maar wist je dat er speciale make-up trucks bestaan om je gezicht er extra mooi uit te laten zien op foto’s? Volg deze tips en zeker te weten dat jij superveel likes krijgt op je eerstvolgende selfie!


De basis
Voordat je begint is het belangrijk om eerst al je oude make-up te verwijderen en je gezicht goed schoon te maken. Smeer daarna een vochtinbrengende crème of primer op je gezicht, want het is wel fijn als je make-up goed blijft zitten tijdens je selfie sessie. 

Poeder met een gele ondertoon
Voor foto’s is het belangrijk om een poeder met een gele ondertoon te gebruiken. Andere poeders zorgen er namelijk al snel voor dat je er bleek uit iet op je selfie.

Matte make-up
Het is slim om voor foto’s matte make-up te gebruiken in plaats van glitters. Zo voorkom je namelijk dat je gezicht er vet uitziet door het licht van de camera. 

Blush
Een beetje blush is een must voor elke selfie-makende girl. Het laat je gezicht namelijk net iets meer stralen op de foto. 

Wit oogpotlood
Met een wit oogpotlood op je onderste ooglid zie je er lekker fris en wakker uit voor de camera. Ook lijken je ogen iets groter dan normaal. 

Zwarte eyeliner en mascara
Gebruik geen bruine maar zwarte eyeliner en mascara. Het zorgt er namelijk voor dat je ogen er mooier uitkomen op de foto.

Wenkbrauwen
Zet je wenkbrauwen aan met potlood voordat je een selfie neemt. Dit is vooral bij blonde girls onder ons belangrijk. Wenkbrauwen kunnen bij blondines namelijk nogal eens wegvallen op foto’s en dat is zonde omdat ze je gezicht juist mooier laten uitkomen. 

Lippenstift en lipgloss
Lippenstift of lipgloss is een musthave voor een selfieshoot! Als je voor een lippenstift gaat, kies dan voor een kleurtje met een blauwe ondertoon. Kies bijvoorbeeld voor warm roze, magenta en perzik. Deze laten je tanden witter lijken. 

Lees ook: apps om de mooiste selfies te maken

Foto: We Heart It

Tell us what you think

Maak jij je speciaal op als je een selfie maakt?

    •  
    •  
    •  
    •  

28Reacties

Inloggen

of log in via: