Vind de juiste blush bij jouw huid

Vind de juiste blush bij jouw huid

11-06-2014 - Vaak denk je dat je eindelijk de juiste blusher gevonden hebt, maar dan doe je hem op… en dan is het totaal niet wat je ervan verwacht had. Herken jij dit? Lees dan deze tips, zodat je weet hoe je de juiste blush voor jouw huid vindt!


Soorten blush
Er zijn verschillende soorten blush die geschikt zijn voor verschillende huidtypes. Check snel welke blush bij jouw huid past:
 


Poeder blush
De poeder blush is geschikt voor girls met een vette huid, omdat het ervoor zorgt dat je huid minder glanst. Deze moet je wel iets vaker bijwerken dan andere soorten blush. Een mooie poeder is Ohh Blushed Again 6 Flirtatious van Miss Sporty (€2,99). 

Créme blush
Bij een normale tot droge huid is de crème blush een goede keuze. Hij trekt goed in je huid en zorgt ervoor dat je huid niet verder uitdroogt. Breng de blush laagje voor laagje aan; anders belandt er al snel te veel kleur op je wangen. Cream Blush 03 Rose Tender van Bourjois (€10,49) is een voorbeeld van zo'n blush.

Cheek stain
De cheek stain is de nieuwste blush op de markt. Dit is vloeibare make-up voor op je wangen. Het is misschien nog even wennen, maar deze blush is perfect voor elk huidtype. Je hebt maar een heel klein beetje nodig om een mooi effect te bereiken. Een goed voorbeeld van een cheek stain is Blush Tint Rose Blush van Catrice (€3,99).

Ondertoon huid
Nu je weet welke soort blush bij jouw huid past, is het ook nog belangrijk om te kijken welke kleur geschikt is. Daarvoor moet je eerst weten wat de ondertoon van je huid is. Dat is best lastig, maar gelukkig bestaan er een paar trucjes om je te helpen. Zo kun je kijken naar de aders in je armen. Zijn ze blauw? Dan heb je een koude ondertoon. Als ze meer groenig zijn, heb je juist een warme ondertoon. Twijfel je nog? Dan kun je een blauw kledingstuk en een rood kledingstuk bij je gezicht houden. Als blauw mooier bij je staat, heb je een koude ondertoon. Staat rood je beter, dan heb je een warme ondertoon.


Huidskleuren
Nu je weet wat de ondertoon is, kun je de juiste kleur uitkiezen. Belangrijk is om daarvoor naar jouw huidskleur te kijken:
 
Lichte huid
Roze tinten zijn het mooist bij een girl met een lichte huid. Als je een koude ondertoon hebt, kies je voor een koraaltintje. Heb je juist een warme ondertoon? Dan ga je voor een abrikooskleur.

Getinte huid
Ben je een girl met een getinte huid? Weet dan dat perziktinten heel mooi passen bij jou als je een huid hebt met een koude ondertoon. Bij een warme ondertoon staat juist een rooskleurige blush het beste.

Donkere huid
Bij een donkere huid ga je voor knalkleuren, anders zie je de blush op jouw huid niet. Zo staat felrood mooi bij jou als je een blauwe ondertoon hebt. Ben je een girl met een warme ondertoon? Ga dan voor een poeder in een donkerroze kleur.
 

Tell us what you think

Voor welke blush ga jij?

    •  
    •  
    •  
    •  

12Reacties

Inloggen

of log in via:

Win elke dag een vette prijs met de

GIRLZ Countdown!