Welke (kleur) blush past bij jouw huid?

Welke (kleur) blush past bij jouw huid?

25-04-2015 - Met glitter, shimmer, mat of juist een satijnen finish: als je voor het make-upschap staat kun je bijna niet kiezen uit al dat moois. Een blush geeft naast kleur ook vorm aan je gezicht. Maar welke kleur kun jij nu het beste in je winkelmandje leggen voor mooie blozende wangetjes?


Welke soorten blushes zijn er?

Texturen
Poeder, crème, of vloeibaar: de keuze is reuze! Kijk naar je huidtype om te bepalen welke blush het beste bij je past. Op een vette huid blijft een poederblush veel langer zitten dan een vloeibare blush die wegglijdt. Op een droge huid kan een crèmeblush heel erg mooi staan, eventuele velletjes worden dan niet extra geaccentueerd.

Soorten finishes
Er bestaan heel veel verschillende soorten finishes. Zo zijn er blushes met glitters, met shimmer, met een satijnen glans en matte blushes. Elke finish geeft weer een ander effect op je huid.


Welke kleur voor welke teint?

Lichte huid
Heb je een erg lichte huid zoals Sneeuwwitje? Ga dan voor lichtroze blushes die je lichte huid goed accentueren, zoals babypink en licht peachy. Lichtroze komt het dichtste bij je natuurlijke kleur als je bloost. Perzikkleurige blushes staan ook erg mooi op een lichte huid, vooral als je een warme ondertoon hebt. Ga voor blushes die een beetje sheer zijn, en die je goed kunt vervagen. Dit geeft het mooiste effect op je wangen, en zo lijkt het niet snel too much.

Medium huid
Je bent een lucky girl, jij kunt alle kleuren blushes eigenlijk wel hebben. Vooral blushes in de kleuren perzik en koraal springen eruit op jouw huid! Deze kleuren zijn heel mooi bij je teint die vaak al een warme ondertoon heeft. Kijk ook eens naar kleuren zoals berry en hardroze, breng ze subtiel aan voor een groots effect. Het geeft je een licht zweempje kleur en een subtiel blosje.

Olijfkleurige huid
Bij jouw huidje staan donkere blushes zoals koraal en donkerroze heel erg mooi. Een bronzer als blush gebruiken is ook erg mooi, de bronzen kleuren halen je gezicht helemaal op. Roze geeft je een natuurlijke blos, alsof je aan het blozen bent. Kijk ook eens naar blushes met een koele ondertoon, dit geeft een heel mooi resultaat.

Donkere huid
Bij een donkere huid denk je misschien dat je niet voor donkere kleuren kunt gaan, maar het tegendeel is waar. Bij jouw huid passen kleuren zoals fel oranje, paars en terracotta heel erg goed. Kies bij een donkere huid vooral voor blushes met een warme ondertoon, omdat je huid anders snel grauw kan lijken. Bij een donkere huid heb je vaak iets meer blush nodig, dus schrik niet van de kleur in het doosje. Op je wangen ziet dit er al snel heel anders en veel subtieler uit. Een felle kleur blush is vaak op een donkere huid verrassend neutraal, en je kunt er bijvoorbeeld veel lipstick en lipglossjes bij combineren.


Check this:

Ondertoon van je huid
Je huid heeft een bepaalde ondertoon, en daarom staan sommige kleuren je beter dan andere. Je kunt een warme of een koude ondertoon hebben. Als gouden sieraden je beter staan, heb je een warme ondertoon. Zilveren sieraden staan vaak beter bij girls met een koele ondertoon. Je kunt ook naar je aders kijken, zijn ze groen of meer blauw? Groene aders staan vaak voor een warme ondertoon en blauw voor een koude ondertoon.

 Tips:
- Peachy blushes staan bij bijna alle teinten, het is een erg universele kleur.  
- Poederblush kun je het beste aanbrengen met een schuin afgesneden blushkwast.
 - Een crèmeblush met je vingers aanbrengen geeft vaak het mooiste resultaat.
- Vergeet de highlighter niet. Breng een beetje aan op het hoogste punt van je jukbeenderen voor een mooie glow op je gezicht.
- Als je een donkere ooglook hebt of felle lippen, houd dan je blush rustig en breng niet te veel aan. Dit houdt de look rustig en het brengt je gezicht in balans.

Lees ook: Welke kleur eyeliner past bij jou?
 

Foto: We Heart It

Tell us what you think

Gebruik jij blush?

  •  
  •  
  •  
  •  

11Reacties

 • XOXOGirl Sat 25 Apr '15 10:19

  Reactie: Af en toe
  Reageer!
  Roze, perzik omdat ik een vrij lichte huid hb met een koele ondertoon koraal is trouwens ook heel mooi.

  Dit is niet ok!

 • Life is beautiful Sat 25 Apr '15 10:38

  Reactie: Af en toe
  Reageer!
  Love blush

  Dit is niet ok!

 • Alison 24/7 myself Sat 25 Apr '15 11:03

  Reactie: Nee, nooit
  Reageer!
  Ik heb een vrij lichte huid. Ik denk dat ik het wel is ga proberen. Dat babypink en licht peachy staat denk ik wel leuk! Waar kan ik die kleuren halen en hoe duur zijn ze?

  Dit is niet ok!

 • x5SOSgirlx Sat 25 Apr '15 11:20

  Reactie: Af en toe
  Reageer!
  Soms op school, maar meestal voor een feestje gebruik ik blush.

  Dit is niet ok!

 • dalisa1211 Sat 25 Apr '15 13:25

  Reactie: Nee, nooit
  Reageer!
 • pastel_unicornx Sat 25 Apr '15 13:47

  Reactie: Af en toe
  Reageer!
  Bijna wel elke dag

  Dit is niet ok!

 • minionsuper Sat 25 Apr '15 15:09

  Reactie: Alleen als ik een feestje heb
  Reageer!
  ik zit in de lagere school

  Dit is niet ok!

 • MirjamxlovexBeauty Sat 25 Apr '15 19:29

  Reactie: Alleen als ik een feestje heb
  Reageer!
  maar voor de rest niet

  Dit is niet ok!

 • Dancing-Queen Sat 25 Apr '15 23:13

  Reactie: Nee, nooit
  Reageer!
  Haha echt nog nog nooit gebruikt maar ik gq het denk wel een keer proberen. Moet ik nog even kwasten kopen.

  Dit is niet ok!

 • Tess xoxo Sun 26 Apr '15 20:12

  Reactie: Af en toe
  Reageer!
  Af en toe voor een feestje of gewoon eens doordeweeks koraal en roze zijn heel mooi

  Dit is niet ok!

 • Anonymous

  Anoniem Tue 28 Apr '15 13:24

  Reactie: Nee, nooit
  Reageer!
  Ik heb al rode wangen van mezelf en ik vind het heel erg mooi met blush erop te hebben

  Dit is niet ok!

Inloggen

of log in via: