5 tips om de juiste kleur foundation te kiezen

5 foundationtips

10-09-2015 - In de winkel leek je huid een magic glow te krijgen van die ene foundation, maar als je buiten nog eens in de spiegel kijkt, lijk je nog het meest op een indiaantje. Oeps! Misschien heb je toch niet helemaal de juiste tint te pakken. Lees hier vijf tips om de perfecte kleur foundation voor jou te kiezen.


#1. Koel of warm?
Veel girls kijken bij het kiezen van een foundation vooral naar hoe licht of hoe donker deze is, maar eigenlijk hoort daar nog een stap voor: de ondertoon van je huid bepalen. Check daarom eerst de aderen op je pols. Lijken ze blauw? Dan ben je een koel type. Je moet dan een foundation hebben met een roze, rode of blauwe basis. Zijn jouw aderen juist groenig? Dan ben je een warm type. Een foundation met een gele of gouden basis staat je prachtig.

#2. Check het op de goede plek
Als je de foundation test op je hand of pols, koop je waarschijnlijk de verkeerde kleur. Beter is het om de foundation te testen in je hals of in op je kaak. Die huidskleur zit veel dichter bij de kleur van je gezicht.

#3. Loop naar buiten
Helemaal tevreden over de gekozen kleur? Loop dan even naar buiten. In het daglicht ziet je make-up er vaak veel opvallender uit dan binnen, dus je kunt maar beter even checken of je er buiten net zo flawless uitziet als binnen.

Lees ook: Vind de juiste foundation bij jouw huid

#4. Neem de donkerste
De lichte of toch de donkere… Als je twijfelt tussen twee tinten, kun je het beste de donkerste nemen. Je lijkt dan wat bruiner dan je bent, maar als je een te lichte tint neemt, zie je er al snel uit als een porseleinen pop. Let op: dit geldt alleen als je precies tussen twee kleuren in zit. Foundation is niet bedoeld om veel bruiner te lijken, dan kun je beter een ander product gebruiken.
 
#5. Advies 
Foundation kiezen is best lastig, dus neem bij het shoppen je moeder of BFF mee, zodat zij je kunnen voorzien van advies. Nog beter: laat je in de winkel adviseren door een visagiste.

Lees ook: Gids voor beginnende foundationgebruikers

Foto: We Heart It

Tell us what you think

Vind jij foundation mooi staan?

    •  
    •  
    •  

9Reacties

Inloggen

of log in via:

Win elke dag een vette prijs met de

GIRLZ Countdown!